Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Bog na wzor Neith

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, szukam podobnego boga. Dopiero zaczalem grac i mam ponad 2k, a neith jakos strasznie ciezko mi jest trafic spirit arowem xD. Szukam cos podobnego tylko hmm z bardziej obszarowymi skilami ? 

I czy poczatkowo uzywac auto biulda?  Czy lepiej bedzie znalezc builda w necie pod boga

1386175744-U112610.png
Opublikowano

jak nie potrafi trafic z neith to artemis tez nie ogarnie [ oczywiscia po za strzalami ale calosci nie ma szans ] 

Poprostu musisz pograc i zapoznac sie z mechanika i przewidywac ruchy graczy, a co do itemkow to lepiej poczytac itemki i brac je pod siebie i pod to co dzieje sie na polu bo co z tego jak na necie jest jakis build jak pod rozne rodzaje map sa inne buildy odpowiednie dla danego boga i tez co z tego ze ktos ma taki i taki build i sobie nim radzi jak tobie moze to nie wychodzic bo grasz bardziej defensywnie czy ofensywnie od tego co radzi ci build ... dla tego ja NIGDY nie patrze na kogos zawsze biore itemki pod siebie i pod to co trzeba na mapie czasem trzeba poswiecic swoj build i kupic cos suportujacego by uratowac team to nazywa sie TP ^^

Opublikowano

Jak narazie to ja najpierw musze ogarnac sam tryb walki.

Musze sie przyzwyczaic do neith, to dopiero 2 dzien gry. Itemki w sumie to jak nie patrzylem na buildy to lecialem na atak, szybkosc, krytyczne i jakos szlo. 

Jest jakas mozliwosc przetestowania kazdego boga "na wlasnej skorze"?

I co najwazniejsze, jak szybko wyfarmic lvl i te PKT za kazda walke (zapomnialem nazwy ;x)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Jak narazie to ja najpierw musze ogarnac sam tryb walki.

Musze sie przyzwyczaic do neith, to dopiero 2 dzien gry. Itemki w sumie to jak nie patrzylem na buildy to lecialem na atak, szybkosc, krytyczne i jakos szlo. 

Jest jakas mozliwosc przetestowania kazdego boga "na wlasnej skorze"?

I co najwazniejsze, jak szybko wyfarmic lvl i te PKT za kazda walke (zapomnialem nazwy ;x)

Na własnej skórze? W sensie, że dostajesz od tego boga wpie*dol? Chyba nie ale jesli chodzi ci o ogólne testowanie każdego boga to PLAY > Practice > Jungle.

''te PKT'' to mastery, granie określonym bogiem daje ci punkty mastery, więcej lub mniej w zależności od wygranej czy przegranej, lkażdy wymasterowany do 1 lub więcej bóg podwyższa twój mastery lvl. (masz pod avatarem - między goodwillem a favorem). I nie rozumiem po co miałbyś je farmić ''szybko'' ?...

Jak wyfarmić lvl? Hmmm.. może grając? xDDD

Opublikowano

Ja polecę xBala, chyba najłatwiejszy ADC. Dobry ult do TF, fajny escape, jedyneczka sprawia, że praktycznie nie missujesz. :D

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Na własnej skórze? W sensie, że dostajesz od tego boga wpie*dol? Chyba nie ale jesli chodzi ci o ogólne testowanie każdego boga to PLAY > Practice > Jungle.

''te PKT'' to mastery, granie określonym bogiem daje ci punkty mastery, więcej lub mniej w zależności od wygranej czy przegranej, lkażdy wymasterowany do 1 lub więcej bóg podwyższa twój mastery lvl. (masz pod avatarem - między goodwillem a favorem). I nie rozumiem po co miałbyś je farmić ''szybko'' ?...

Jak wyfarmić lvl? Hmmm.. może grając? xDDD

LOL "na wlasnej skorze" czyli nim zagrac ....

Nie chodzi mi o mastery lvl tylko o favory.

Ja polecę xBala, chyba najłatwiejszy ADC. Dobry ult do TF, fajny escape, jedyneczka sprawia, że praktycznie nie missujesz.  :D

Ty napisz mi to po polsku xD. Co to ADC ? Co to ult do TF, escape (pewnie ucieczka xD) Jaka jedyneczka ? 
1386175744-U112610.png
Opublikowano

LOL "na wlasnej skorze" czyli nim zagrac ....

Nie chodzi mi o mastery lvl tylko o favory.

Ty napisz mi to po polsku xD. Co to ADC ? Co to ult do TF, escape (pewnie ucieczka xD) Jaka jedyneczka ? 

1. ADC - AD Carry. Postać bijąca na odległość

2. Ultimate do Team fight'ów. Ultimate xBala jest świetny do ucieczki jak i do ścigania przeciwnika

3. Ta, escape to ucieczka :D

4. Jedyneczka? Jego pierwszy skill, tak zwany "aktywny" bo klikasz i masz

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Po pierwsze to mu napiszcie o jakiego boga chodzi...

Xbalanque

Do tego to bym jakos doszedl ^^ To, ze gram 2 dzien nie znaczy, ze jestem glupi ^^

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ja ci polecam grac na assaulcie jezeli chcesz przetestowac boga na wlasnej skórze w normalnej grze nigdy nie wiesz kogo ci da wiec jest to najlepsze na start by ogarnac mechanike gry oraz bogow wszystkich [ oczywiscie po za praktyka z botami ] lecz assault ma to do siebie ze nie mozna tam kupowac itemkow ktore jak zabijasz moby czy bogow to sie stakuja i daje ci dodatkowy bonus, Bardzo AO jest poszkodowany tutaj jak i wiekszosc magow ale da sie i tak cos skleic i wygrac ^^

Co do calego systemu pkt to za walki dostajesz Favory,Expa, i mastery point - Favory kasa, exp to exp a masterki to te pkt co pokazuja ile grales danym bogiem, Ile tego dostaniesz oczywiscie zalezy od Wygranej i Przegranej - wygrana 2x wiecej od przegranej i od Czasu gry spedzonej w rozgrywce skaluje sie chyba co 5 min ale nie jestem pewien 

Jak masz jakies pytania podawaj w pkt postaram sie udzielic odpowiedzi ^^

Opublikowano

Ja ci polecam grac na assaulcie jezeli chcesz przetestowac boga na wlasnej skórze w normalnej grze nigdy nie wiesz kogo ci da wiec jest to najlepsze na start by ogarnac mechanike gry oraz bogow wszystkich [ oczywiscie po za praktyka z botami ] lecz assault ma to do siebie ze nie mozna tam kupowac itemkow ktore jak zabijasz moby czy bogow to sie stakuja i daje ci dodatkowy bonus, Bardzo AO jest poszkodowany tutaj jak i wiekszosc magow ale da sie i tak cos skleic i wygrac ^^

Co do calego systemu pkt to za walki dostajesz Favory,Expa, i mastery point - Favory kasa, exp to exp a masterki to te pkt co pokazuja ile grales danym bogiem, Ile tego dostaniesz oczywiscie zalezy od Wygranej i Przegranej - wygrana 2x wiecej od przegranej i od Czasu gry spedzonej w rozgrywce skaluje sie chyba co 5 min ale nie jestem pewien 

Jak masz jakies pytania podawaj w pkt postaram sie udzielic odpowiedzi ^^

Na assaulcie możesz dostać tylko tych bogów, których masz kupionych lub są w rotacji. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

ehh mysle ze to wie ^^ lecz assault i tak jest najlepsza sprawa na poczatek bo samo ci wybiera boga a nie ty wiec pomijana jest sprawa wlasnego widzimisie czy chce grac teraz hunterem,wariorem czy magiem bedzie musial tym grac i to wlasnie sprawi ze ogarnie ta postac jak dostanie ja pare razy a przynajmniej bedzie wiedziec jak ona dziala i bedzie mogl kontrowac jak ktos nia gra. Rotacja moze w smicie nie jest jakos robiona w normalnych odstepach czasowych tylko co path a ze pathe sa dosc czesto to na pewno ogarnie ta 5 plus 1 gora 2 jakie kupi za favory jak ktos gra dla funu to nawet co 6 dni moze juz kupowac boga za favory te tansze nawet szybciej wiec na pewno nie zabraknie mu bogow ^^ 

Odradzam wbijania Masterkow na botach bo oni nie potrafia grac stoja w miejscu i czekaja na zgon wiec to na pewno nie pomoze ci w ogarnieciu postaci ^^ 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...