Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dajcie propozycje gdzie lepiej tę postacią chodzić .

ewelka5lp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shyvana stala sie dobra do jungli po nowym patchu ale nie robi duzo przed lvl 6 tak samo jak i bez feral flare.

To zalezy od ciebie gdzie chcesz pojsc shyvana radzi sobie na topie jak i na jungli.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem top, nawet wczoraj miałem shy jako przeciwnika, i grać przeciwko temu shitowi to naprawdę nerwówka, jest mocna w early i w late :)

x

Opublikowano

No nie wiem czy shyvana jest taka dobra na topa.. Pantheonem grając przeciwko niej robiłem z nią dosłownie co chciałem ;). Także wydaje mi się że lepsza będzie na jungle

Opublikowano

W jungli lepsza po patchu. Na topie ok ale głównie mid game ma mocny wcześnie jako tako później taki renek z niej tylko obszarowym knock up zamiast stuna.

Opublikowano

Do jungli, na topa jest raczej za słaba ;P

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

W S4 jest meta na Postacie Mobilne, czyli zazwyczaj maja Dashe, przez co Shyvana nie sprawuje sie na Jungli. 

Lepsza jest na Topie, dobry Split Push, inicjuje TeamFighty, Ciezka do skontrowania Etc.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja preferuje shyvane tanky push top - dobre czyszczenie minionków , z ultem prawie nie do zabicia (escape na gank) , generalnie dobrze się trzyma na topie .
Natomiast shyv myślę że może szybko czyścić spoty ale jej ganki nie powalają , dlatego też jeżeli team bierze shyv do jungle warto mieć ccki na linii  . (Chociaż grałem z  shyv która robiła plays typu "flash za przeciwnika + ult w moją stronę" i to w miarę dawało rade )

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

1. Tylko top jak na obecną metę ona wgl. nie ma jak gankować

Przepraszam, ale "Hahahaha". W obecnej mecie kolego Shyvana, Xin oraz Lee są po prostu OP ze względu na Flare. W sumie Shyvana zawsze była bardzo dobrym junglerem, a stwierdzenie, że nie ma jak gankować jest 100% mylne. Shyvana + Red + W jest pewnym killem poprzez spowalnianie przeciwnika, a kiedy on zużyje flasha spokojnie możesz użyć na niego R i go wykończyć. Podsumowując, stwierdzam że albo nie potrafisz grać tą postacią, albo po prostu nigdy nie miałeś z nią do czynienia.

Co do tematu: Shyvana w jungli po prostu gniecie PRAWIE wszystko, a Top lane wcale nie jest gorszy. Wystarczy dobrze skontrować. Tylko proszę Cię, nie pickuj Jej przeciwko Trundlowi albo Olafowi, bo sama postać jest na nią mocna, a ktoś kto Olafa albo Trundla ogarnia w samej istocie Cię zamiecie pod dywan, pozdrawiam.

q4igqkopia.jpg

League of Legends
-
Premade to droga do zwycięstwa.

Opublikowano

Przecież Shyvana jest teraz mocna tylko trzeba jak najszybciej wystackować nią Flare, poza tym buty 5 + W i ona ma taki movment speed że trzeba flashować, a jak będzie flash to poprostu R i doganiasz typa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...