Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Wasze pomysły na skrypt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym robić skrypty ( już troche ich mam ), ale nie mam pomysłu :( I tu jest prośba do was ;) Napiszcie w komentarzu jaki moge zrobic skrypt ( jestem poczatkujacym skrypterem :D )

Wzór:

[center][color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Nazwa : [/b][/font][/color][/center]
[center][color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Permisje :[/b][/font][/color][/center]
[center][color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Co on robi : [/b][/font][/color][/center]
[center][color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Komendy : [/b][/font][/color][/center]

Jeśli pomogłem zostaw lajka ↗

Opublikowano

Nie podam w żadnej regułce, mam nadzieje że następny twój skript będzie TWÓJ, a nie kolejny plagiat.

Jak się uczysz, to dam Ci "zadanie domowe", naucz się zapisywać i odczytywać dane w {nazwa::*} oraz {nazwa::%osoba itp%}.

Jeżeli już to ogarniesz, to nie zostawaj na samym sk, ucz się sk+! Jest to świetne, a więc.

-Odczytywanie list

-Nauka eventów 

-Nauka argumentów

-sk+

Opublikowano

Nie podam w żadnej regułce, mam nadzieje że następny twój skript będzie TWÓJ, a nie kolejny plagiat.

Jak się uczysz, to dam Ci "zadanie domowe", naucz się zapisywać i odczytywać dane w {nazwa::*} oraz {nazwa::%osoba itp%}.

Jeżeli już to ogarniesz, to nie zostawaj na samym sk, ucz się sk+! Jest to świetne, a więc.

-Odczytywanie list

-Nauka eventów 

-Nauka argumentów

-sk+

Tak, teraz będą wszystkie moje ;) Dałem ci 5 lajków bo jako jedyny to zauważyłeś :) I już usunołem skrypty MyStone i MyObsydian ;)

Opublikowano

@Up TheBlooes Nie on jeden zauważył że to jest plagiat. W "twoim" spisie skryptów ja też się wypowiedziałem. Możesz zrobić takie coś jak CobbleX.

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Skrypt na gildie, ponieważ jest ich mało ;c

Jeżeli poszukasz na googlach to wyskoczy ich masa ;) A wgl @up dobrze napisał że dopiero się uczę :)

Opublikowano

[color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Nazwa : [/b][/font][/color]   Cegli
[color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Permisje :[/b][/font][/color]    zadne

[color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Co on robi : [/b][/font][/color]    Zrob skrypt ze jak gracz wejdzie na czerwona welne dostanie eq prot 4 i go teleportuje na /warp kox
[color=#00ff00][font=comic sans ms,cursive][b]Komendy : [/b][/font][/color]    zadne!

» Szukam WSPÓŁWŁAŚCICIELA «

Serwer bedzie miał 100 slotów, więcej info na PW

Opublikowano

Nie uzywaj nigdy komend ! ewentualnie jak potrzebujesz, jak juz to give przedmiot to the player

Chciałem tak zrobić ale nie mam zielonego pojęcia jak dodać te enchanty ;p

Opublikowano

Nazwa: Dodaje możliwość ustawienia sobie tagu nad głową.
Permisje: tagedit.zmien

Co on robi: Zmienia tag nad głową gracza. Polecam użyć pluginu NametagEdit

Komendy: /ustawtag <tag>

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pozdrawiam.

Emmm ... taaak ja jestem dopiero poczatkujacym skrypterem :)

Opublikowano

Pozdrawiam

command /ustawtag [<text>]:
	trigger:
		if player has permission "tagedit.zmien":
			if arg 1 is set:
				execute console command "ne prefix %player% &c[&arg 1%]"
			else:
				message "Wpisz /ustawtag TAG"
Opublikowano

Zrób skrypt na gildie bez błędów itd coś w stylu jak UltimateClans

Czy to jest skrypt dla POCZATKUJACEGO  skryptera ?

Opublikowano

@up
Zrób komendę /losowanie, której będziesz mógł użyć co określony czas (użyj do tego opcji), oraz żeby Ci dała losowy item z wybranych. Na początek zrób:

- diax miecz
- diax kilof
- cobbla
- diaxa
- dirta
- gravela

Też użyj opcji, żeby można było łatwo zmienić. :)

Opublikowano

Ludzie bez przesady takie skrypty to bardziej dla kogoś kto się w to bawi ja się znam można powiedzieć ale to bez sensu skript jest łatwy i każdy może sobie napisać co chce

ja bym ci polecił system rp czyl

odgrywanie jak w samp /me i /do

z 10 różnych automatycznych prac dorywczych

listy zatrudnionych w takiej takiej takiej itd. pracy

chat -krzyczenie szeptanie etc. np /szepcz sdasdasda /krzycz xxxxxx itp.

i pisze wtedy np . xKoxuGaming - krzyczy: UWAGA !

system zwłok po zabiciu gracza dostaje się barwnik z jego nazwą a następnie można go np. sprzedać etc. wstawić do ramki swoich zabitych

automatyczne kupywanie działek poprzez tabliczki z użyciem world guard i execute console command

system chorób/złamań etc.

ucz się powoli pisząc ten skrypt gdy go napiszesz raczej będziesz wszystko umiał pamiętaj używaj komentarzy bo później nie połapiesz się w kodzie :)

@Edit

jeżeli masz skype to napisz mi na pw swój skype gdy będziesz potrzebował pomocy z chęcią pomogę :)

Opublikowano

Ludzie bez przesady takie skrypty to bardziej dla kogoś kto się w to bawi ja się znam można powiedzieć ale to bez sensu skript jest łatwy i każdy może sobie napisać co chce

ja bym ci polecił system rp czyl

odgrywanie jak w samp /me i /do

z 10 różnych automatycznych prac dorywczych

listy zatrudnionych w takiej takiej takiej itd. pracy

chat -krzyczenie szeptanie etc. np /szepcz sdasdasda /krzycz xxxxxx itp.

i pisze wtedy np . xKoxuGaming - krzyczy: UWAGA !

system zwłok po zabiciu gracza dostaje się barwnik z jego nazwą a następnie można go np. sprzedać etc. wstawić do ramki swoich zabitych

automatyczne kupywanie działek poprzez tabliczki z użyciem world guard i execute console command

system chorób/złamań etc.

ucz się powoli pisząc ten skrypt gdy go napiszesz raczej będziesz wszystko umiał pamiętaj używaj komentarzy bo później nie połapiesz się w kodzie

@Edit

jeżeli masz skype to napisz mi na pw swój skype gdy będziesz potrzebował pomocy z chęcią pomogę

Ja sie juz tym zajmuje chcesz pomoc to napisz na email: [email protected]

Opublikowano

A może skrypt na prywatny chat?

Nie adminchat... tylko sam robisz własny kanał(najlepiej zahasłowany,a jak nie to przypisany tylko do 1 gracza jako właściciela) i potem tym kanałem zarządzasz - dodajesz do niego osoby lub je wyrzucasz z niego. Oczywiście będzie musiała też być opcja na włączenie i wyłączenie go :)

Umiesz takie coś zrobić? Bo chyba tego jeszcze nie było, a sądzę że niektórym może się przydać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrob skrypt ze jak gracz na czacie napisze Cegli to ta nazwa zmieni sie na Kolorowy (czerwony) napis Cegli

zeby admin widzial ze ktos od niego cos chce ! xD

» Szukam WSPÓŁWŁAŚCICIELA «

Serwer bedzie miał 100 slotów, więcej info na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...