Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

tatuaż

muffffin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do wydziaranych, gdyż czeka mnie mój pierwszy tatuaż :D jakieś porady, na co zwrócić uwagę(czy osoba, która będzie mi to robić, robi wszystko tak, jak trzeba), które salony w Łodzi, Poznaniu lub Warszawie polecacie, może jakieś stanowczo odradzacie? Jest sie czego bać? :D

2lp4zo.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ból, to sprawa osobista, ale najbardziej jest odczuwalny na zgięciach i przy kościach. Hmm...  Salon powinien być czysty, posiadać lampę bakteriobójczą, sterylizator do sprzętu. Wszystkie przedmioty, których dotykają ręce powinny mieć plastikowe osłony. Dobre oświetlenie też jest ważne.
Nie wiem czy to przydatne, ale ja zawsze zwracam uwagę na rękawiczki. Niebieski lub czarne są bardziej profesjonalne.
No i najważniejsze - Niczym wybierzesz studio pooglądaj prace jakie wykonali! Zwróć uwagę na cieniowanie i proste kreski. Co do studia w tych okolicach, to nie znam. Ale polecam w Krakowie studio piercingu i tatuażu Rock N Ink.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Przede wszystkim robiąc tatuaż, trzeba zwrócić uwagę na higienę jaka panuje w salonie. Jak kolega wyżej napisał. Ból jest zależny od tego w jakim miejscu jet robiony tatuaż. W Poznaniu polecić mogę Studio Paranoink.

05217823813850418630.png

Opublikowano

Nie szukaj studia a artysty, pooglądaj galeria tatuażystów aż znajdziesz takiego który robi pracę zbliżone do takiej jaka Cie interesuje, resztę powiedział @Atomek ;)

Opublikowano

jest sie czego bać, boli jak cholera a każdy błąd tatuażysty będziesz nosił na sobie do końca życia.

4003595.png

Opublikowano

tatuaż będzie prosty i niewielki, wiec chyba nie ma możliwosci popełnienia znaczącego błędu we wzorze, jednak miejsce to żebra, więc chyba dość boleśnie...

http://fc04.deviantart.net/fs28/i/2008/168/0/e/Paws_by_Made_up.jpg

Owszem, bolesne miejsce.

Jak weźmiesz dobrego tatuażystę, to nie będzie żadnego błędu. Nawet najmniejszego.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam swój tatuaż już miesiąc, więc temat do zamknięcia, ewentualnie teraz ja mogę udzielić na ten temat paru odpowiedzi :)

2lp4zo.jpg

Opublikowano

mam swój tatuaż już miesiąc, więc temat do zamknięcia, ewentualnie teraz ja mogę udzielić na ten temat paru odpowiedzi :)

możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda na żywo? i czy ogolnie jestes zadowolony? 

Opublikowano

459001404250573866314.jpg

Powiem tak... te łapki planowo miały być dwie, w głowie mialam obraz 2 łapek nawet będąc juz w studio, a jest jedna, bo chyba jestem troszke cieniasem, nie wytrzymałam bólu :D
Chcialam zdjęcie jak mnie dziabią, ale nie puściłam Mateqa, caly czas za rękę go trzymałam, a jak puscilam, to mial prawie siną xD jednak ból zniknął wraz z wyłączeniem maszyny, nie było jakiegoś szczypania itp po zabiegu. Jakbym miała to uczucie do czegos porównać - między koścmi żeber - mocne drapanie paznokciem, czyli własciwie lajt, natomiast na kosciach - jakby mnie ktoś dziabał 100 igłami na raz w jednym miejscu, więc...masakra.
Faktem jest, ze to mój pierwszy tatuaż, więc był stres i nerwy, co mogło spowodowac większe odczuwanie bólu. Na dodatek miejsce to żebra - wszystkie kościste miejsca są bardziej bolesne od tych ,,mięsistych"...

@Lexus.  - jestem zadowolonA (jestem dziewczyną ;) )

PS: potwierdzam, ze od jednego tatuażu się zaczyna, juz mam w planach 2 nastepne!
+Możecie mi podpowiedziec czy dorabiać te drugą łapkę tak jak było w planach czy zostawić taką skromniejszą jedną? :)

2lp4zo.jpg

Opublikowano

459001404250573866314.jpg

Powiem tak... te łapki planowo miały być dwie, w głowie mialam obraz 2 łapek nawet będąc juz w studio, a jest jedna, bo chyba jestem troszke cieniasem, nie wytrzymałam bólu :D

Chcialam zdjęcie jak mnie dziabią, ale nie puściłam Mateqa, caly czas za rękę go trzymałam, a jak puscilam, to mial prawie siną xD jednak ból zniknął wraz z wyłączeniem maszyny, nie było jakiegoś szczypania itp po zabiegu. Jakbym miała to uczucie do czegos porównać - między koścmi żeber - mocne drapanie paznokciem, czyli własciwie lajt, natomiast na kosciach - jakby mnie ktoś dziabał 100 igłami na raz w jednym miejscu, więc...masakra.

Faktem jest, ze to mój pierwszy tatuaż, więc był stres i nerwy, co mogło spowodowac większe odczuwanie bólu. Na dodatek miejsce to żebra - wszystkie kościste miejsca są bardziej bolesne od tych ,,mięsistych"...

@Lexus.  - jestem zadowolonA (jestem dziewczyną ;) )

PS: potwierdzam, ze od jednego tatuażu się zaczyna, juz mam w planach 2 nastepne!

+Możecie mi podpowiedziec czy dorabiać te drugą łapkę tak jak było w planach czy zostawić taką skromniejszą jedną? :)

Fajne zdjecie,tylko nie rozumiem go,mozesz zaznaczyc od ktorej strony jest glowa,brzuch,dupa ? bo nie rozpoznaje i ciezko ocenic

Opublikowano

Fajne zdjecie,tylko nie rozumiem go,mozesz zaznaczyc od ktorej strony jest glowa,brzuch,dupa ? bo nie rozpoznaje i ciezko ocenic

emmm... nie widzisz gdzie mam pępek? Szara koszulka, czarne legginsy, mam nadzieje, ze ułatwiłam xD

Z reszta napisałam, ze tatuaż jest na zebrach, są one raczej nad brzuchem, przynajmniej u mnie ;)

149xvcw.jpg

2lp4zo.jpg

Opublikowano

emmm... nie widzisz gdzie mam pępek? Szara koszulka, czarne legginsy, mam nadzieje, ze ułatwiłam xD

Z reszta napisałam, ze tatuaż jest na zebrach, są one raczej nad brzuchem, przynajmniej u mnie ;)

705921404251682866314.jpg

ok teraz rozumiem ;)

Mnie osobiscie oczywiscie,sie bardzo podoba.

Opublikowano

Cieszę się :)

Jak mówilam, bol troche jest ale szybko sie o nim zapomina :) mam zaplanowane 2 kolejne tatuaze. Czy dorabiać drugą łapke tak jak planowalam czy zostawić?

2lp4zo.jpg

Opublikowano

Cieszę się :)

Jak mówilam, bol troche jest ale szybko sie o nim zapomina :) mam zaplanowane 2 kolejne tatuaze. Czy dorabiać drugą łapke tak jak planowalam czy zostawić?

Uważaj bo skończysz, jak mój mąż :D On już tylko szuka miejsca, gdzie by sobie zrobić kolejną dziarke :D To uzależnia, poważnie. A raczej nie chce się oszpecić i zadziergac sobie całego cialka :)

Mi się wydaje, że ta jedna wystarczy, chociaż zależy gdzie chcesz tą drugą jeszcze zrobić.

Opublikowano

To twoje ciało i twoje tatuaże.Pytanie się innych co robić świadczy o tym,że nie jesteś pewna czy chcesz się jeszcze dziarać.Tatuaże mają się tobie podobać,a nie innym.Co do szukania tatuatora to najpierw trzeba mieć jakiś pomysł na tatuaż,znaleźć określony styl i osobę,która jest w nim dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...