Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Xperia Z1 Compact

Gość HJRxKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Co sądzicie i tym telefonie? Czy jest mocno słabszy od Z1? Miał ktoś?

Opublikowano

Jest to identyczny model z Z1 - jest tylko mniejszy i ma troszkę gorszą rozdzielczość. Miałem w rękach i naprawdę mi przypasował - płynny i pewnie siedzi w ręce. Z tymi rozmiarami nic lepszego nie znajdziesz.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Jest wart ok. 700zł? Bo w abonamencie za 85PLN go za tyle dostanę, a jak patrzę na benchmarki to przebija większość "topki".

Opublikowano

Jak Zdzisiu. powiedział to jest prawie identyczny model jak Z1 jedynie jest trochę mniejszy i taka jest jego różnica. Mój kumpel go miał i jest nawet wytrzymały jednak czasem się dziwnie "przywiesza" jak jest na nim dużo śmieci i czasem sam się restartuje. Ogólnie telefon ten fajna sprawa, ale cena koło 1,500zł-2,000zł(takie znalazłem na paru stronach)trochę przeraża xD

graphic.png

Opublikowano

Jak Zdzisiu. powiedział to jest prawie identyczny model jak Z1 jedynie jest trochę mniejszy i taka jest jego różnica. Mój kumpel go miał i jest nawet wytrzymały jednak czasem się dziwnie "przywiesza" jak jest na nim dużo śmieci i czasem sam się restartuje. Ogólnie telefon ten fajna sprawa, ale cena koło 1,500zł-2,000zł(takie znalazłem na paru stronach)trochę przeraża xD

Ja mogę go mieć za 700zł w abonamencie :P

Opublikowano

Ja mogę go mieć za 700zł w abonamencie :P

Opłaca Ci się, na Twoim miejscu bym brał. :)

Mi się ogólnie podoba, choć sprawdzałem go tylko chwilę, płynny, poręczny, mi pasuje. :)

Opublikowano

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7361/7363/7360/7833/
Słabsza bateria, mniejszy ekran.. Ale za to nowszy android na start!

Słabszy od innych 'Zetek' wydajnościowo, ale jest o wiele tańszy. Jeśli mniejszy ekran Ci nie będzie przeszkadzać to bierz.

Za 700? Brałbym ^_^

Niby słabszy, ale w benchmarkach zostawia Z1 i Z1 Ultra z tyłu, i żadna gra się nie tnie :P

Opublikowano

Bierz ! Bateria wcale nie słabsza ba jest nawet podobno lepsza bo przy mniejszej rozdzielczosci ( co i tak HD w 4,3 Daje Bardzo dużo PPI) i mniejszym ekranie zuzywa mniej. 20,7 Mpix i Wow Podzespoły!  Bierz smialo

Opublikowano

Nie kieruj sie nigdy benchmarkami, firmy podkrecaja telefony do tych benchmarkow zeby ciagnely jak najlepssze wyniki. Poza tym to watpie aby przebil wydajnosciowo note 3 czy z ultra aczkolwiek za taka kapuste bralbym. Chyba ze masz cos lepszego do wziecis

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie kieruj sie nigdy benchmarkami, firmy podkrecaja telefony do tych benchmarkow zeby ciagnely jak najlepssze wyniki. Poza tym to watpie aby przebil wydajnosciowo note 3 czy z ultra aczkolwiek za taka kapuste bralbym. Chyba ze masz cos lepszego do wziecis

Mogę wybrać coś z oferty Orange dla przenoszących numer. Smart Plan Multi za 90zł. Tak do ~1000zł :)

Opublikowano

Mogę wybrać coś z oferty Orange dla przenoszących numer. Smart Plan Multi za 90zł. Tak do ~1000zł :)

Telefon pod gry, czy filmy? Jakie ekrany preferujesz? (przekątna i rodzaj - TFT etc)

Opublikowano

Telefon pod gry, czy filmy? Jakie ekrany preferujesz? (przekątna i rodzaj - TFT etc)

Ogólnie i pod gry i pod filmy, chciałbym aby działały wszystkie gry i filmy HD. Przekątna bez różnicy.

Opublikowano

Ogólnie i pod gry i pod filmy, chciałbym aby działały wszystkie gry i filmy HD. Przekątna bez różnicy.

W takim razie telefon powinien Ci przypasować. Wszystkie gry będą chodzić na full detalach. Bardzo dobry telefon. Minusem może być ekran TFT, ale to moja subiektywna opinia - prawie od zawsze używam Amoled'ów/

Opublikowano

W takim razie telefon powinien Ci przypasować. Wszystkie gry będą chodzić na full detalach. Bardzo dobry telefon. Minusem może być ekran TFT, ale to moja subiektywna opinia - prawie od zawsze używam Amoled'ów/

Dzięki, a duża jest różnica między tymi rodzajami ekranów?

Opublikowano

Wydaje mi sie ze do 1000 zl dolozysz 300 zl i masz z1

Z1 Compact i Z1 mają te same parametry tylko Compact ma mniejszy ekran :)

Barwy inne.

A TFT przeszkadza w codziennym użytkowaniu? Bo póki co to mam jakieś gówno, a nie smartfon (SE WT19i).

Opublikowano

Z1 Compact i Z1 mają te same parametry tylko Compact ma mniejszy ekran :)

A TFT przeszkadza w codziennym użytkowaniu? Bo póki co to mam jakieś gówno, a nie smartfon (SE WT19i).

Nie. Po prostu barwy są bardziej jasne, mniej nasycone.

Opublikowano

Nie. Po prostu barwy są bardziej jasne, mniej nasycone.

Dzięki, myślę, że wystarczy mi TFT :)

Opublikowano

@Refresh

Nikt Tobie już na tym forum nie pomoże. Albo napisałem, to co ja, albo napiszą, że to gówno warte i kup IPhone'a. Chcesz coś jeszcze wiedzieć? Pisz do mnie, miałem nie dawno ten telefon na pół dnia i mogę co nieco napisać o nim więcej (dodam, że miałem w rękach prawie 3 miesięczny model).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...