Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czym to jest spowodowne :( ? ktoś mi pomorze co sie czyta itp

MałaAmy

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu trzeba kupić nowy a nie bez sensu pleść głupoty o ratowaniu gruchota. Uszkodzone układy albo kondensatory smd, długo nie pochodzi po takim sfie jakie mu zaoferowano zalewając wodą.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Myślę że nie warto naprawiać gdyż moze byc uszkodzone zbyt dużo podzespołów i koszt by przekroczył wartość laptopa

Hmm ale co mam zrobić zeby nie wywalało mi tak bluescrn hmm  o czyms w biosie była mowa coś morze sie da i tak w czerwcu kupuje sobie pc a stary pc juz ma 14 larek tnie sie ale chodzi a a lapek bo 3 min na yt sterownik nvidia przestał dzialac ale odzyskal sprawnosc hm i tak czyli co mam zrobic bo sie pogubilam :( hmm

Opublikowano

Jest to problem z kartą graficzną.

www.google.pl/search?client=opera&q=0x0000116&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=0x00000116 

może znajdziesz rozwiązanie 

Opublikowano

Hmm..

Bluescreen może wywalić Ci w przypadku zepsutych kości ram, service pack, a raczej brak jego też, no i myślę, że głównie powinieneś 

sprawdzić aktualizacje systemowe, zainstaluj wszystkie aktualizację, jeśli nadal wywala to może wina napięcia.

Radzę też zobaczyć taktowanie procesora w jakimś programie, czy sobie skacze czy jest stałe.

Hmm menadzer urządzeń prcoek skacze ale czemu mi tak wywala :(  raz 50 raz 0 i co zrobić na trypie awaryjnym dziala ale na n ormalu niedziała ;( co

Opublikowano

Tu trzeba kupić nowy a nie bez sensu pleść głupoty o ratowaniu gruchota. Uszkodzone układy albo kondensatory smd, długo nie pochodzi po takim sfie jakie mu zaoferowano zalewając wodą.

Morze coś w biosie :) da się pokombinować d ?

Opublikowano

Miga ekran na yt tzn.? Artfeakty?

przykładowo gadam z kolegom  na skype gadam gadam a tu na gle scina i zaczyna ekran migac ekran sie pojawia i znika tak 3 razy potem blue scrn :( coś z nvidią jest ale co stwerownik nowy nic nie pomugł a stary wątipie ? ;(

Opublikowano

W biosie masz ustawione ze Ci procek skacze, i masz 2Ghz i jak Ci skoczy do 900Mhz to wywala Bsoda, laptop jest nowy ?

Laptop ma 5 lat :) był parę razy zalany wodą jak ustawić to dobrze mam 5 giga ramu i procek  2 duo 2,50ghz :)  temperatura mi skacze do raz 49 raz 50 potem do 100 na wejściu :) - http://www.marketmedia.pl/produkt-asus-k50ie-sx159-tylko-dzis-darmowa-wysylka-na-rtv-perfumy-foto-it-drobne-agd-zamowienia-powyzej-200zl-regulamin-na-stronie-73843.html?partner=1 taki mam lapek :) morze trzeba ustawić większe taktownie płyty głównej lub coś jakieś pomysły jestem otwarta na jakieś pomysły ?

Opublikowano

Jest to problem z kartą graficzną.

www.google.pl/search?client=opera&q=0x0000116&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=0x00000116 

może znajdziesz rozwiązanie 

Czyli co mam zrobić ? co byś na moim miejscu zrobił

Opublikowano

Podaj model karty graficznej. Czy masz możliwość przetestowania grafiki na innym komputerze? 

Oraz po jakim czasie i w jakich sytuacjach wywala BSOD'a?

Opublikowano

Podaj model karty graficznej. Czy masz możliwość przetestowania grafiki na innym komputerze? 

Oraz po jakim czasie i w jakich sytuacjach wywala BSOD'a?

Nvidia 310M 512 mega bajtów 2 min siedze na necie yt miga erkan  2 razy za 3 bluescrn pozdrawiam

to jest laptop więc nie mam grafika jest wlutowana do płyty głównej

Opublikowano

Hmm..

Bluescreen może wywalić Ci w przypadku zepsutych kości ram, service pack, a raczej brak jego też, no i myślę, że głównie powinieneś 

sprawdzić aktualizacje systemowe, zainstaluj wszystkie aktualizację, jeśli nadal wywala to może wina napięcia.

Radzę też zobaczyć taktowanie procesora w jakimś programie, czy sobie skacze czy jest stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...