Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przejsciowka-2jacki do jednego wejscia

sKygek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa lenovo g580 i sluchawki plantronic gamecom 367. Podczas gry/rozmow musze wybierac miedzy mikrofonem ze sluchawek a sluchawkami, poniewaz moje sluchawki maja osobne wejscie od sluchawek i mikro a w laptopie mam jedno wejscie jack co jest nie wygodne.

Prosze o podanie linku do przejsciowki do ktorej mogl bede wpiac 2jacki od sluchawek a sama przejsciowke do wejscia w lapku.

Tylko mam pytanie czy wszystko bedzie dzialac? Jak podepne dwa jacki do jednej przejsciowki? Nie bedzie problemow z przerywaniem czy utrata jakosci dzwieku?

Najlepiej z allegro. Cena nie wazna. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przecież takie mu dałem. Razer robi pewnie dokładnie to samo, tylko że cena 4x większa, jak za każdy produkt tej firmy. W ten sposób podłączy słuchawki oraz mikrofon do swojego lapka który ma jedno wejście.

Opublikowano

W sumie tak, ale z tymi przejściówkami jest problem tego typu, że różni producenci różnie rozstawiają piny i czasem 2 kable są inaczej i już nie działa, miałem tak, jak chciałem podłączyć fona TV-Out z mini jacka pod TV i trzeba było kable zamieniać, ale może też działać od razu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jezeli jest taka sama przejsciowka z firmy "no name" i razer ktora jest 50zl drozsza to jest sens brac drozsza jak to to samo? Jezeli bd trzeba to moge wziac ale jakby cos nie dzialalo to lepiek byc w plecy 10/20zl niz 60 :)

a nie da sie dopasowac przejsciowki/tych pinow po modelu sluchawek albo lapku? W 1 poscie napisalem modele.

Dzieki

Opublikowano

Ogólnie to raczej ciężko będzie się dowiedzieć co tam w twoim lapku siedzi. Są 2 rodzaje, chodzi o umiejscowienie pinów od mikrofonu i masy. Albo przejściówka zadziała poprawnie, albo w ogóle, to raczej loteria chyba że dowiesz się dokładnie jakie masz wejście i jakiej użyć przejściówki. Na początek zamówiłbym tą tańszą

Tu masz tańsze:

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=jack+4pin&search_scope=
Potrzebujesz z jednym męskim 4pin i dwoma żeńskimi 3pin, tak jak tu:

http://allegro.pl/4-pin-adapter-rozgaleznik-mini-jack-3-5mm-i4150001639.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...