Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skrypt na moby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś mi napisze skrypt, że jak napiszę /mb start to w wybranych koradach (prosze o zrobinenie 5 miejsc na kordy) zespawnią się takie i takie moby.. (do ustawienia chciałbym) i po 5 min będzie fala #2 potem znowu mamy 5 min na dedniecie mobow itp.. coraz to inne moby i wiecej .. i komendę /mb stop <-- zatrzymuje "nalot"

Daje dużo +! Zlakuje twoje posty jesli skrypt będzie działać i będzie taki jaki chcę!

:)

PS: + chcialbym /mb join /mb leve

I gdy gracz wejdzie to dostanie eq! i sie tepnie na miejsce ustawione!

daje z 20 +!

Ma być:

/mb join - Gdy jest dwóch graczy to gra sie rozpoczyna + tepa w miejsce gdzie ustawie (kordy lub warp..) i dostaje eq które chciałbym ustawić. zelazne eq +mieczyk diax.

/mb leave - Wychodzi z gry

/mb stop - Dla opa - zatrzymuje gre i wywala z niej graczy

Chciałbym mieć możliwość ustawienia 5 miejsc spawnowania się mobów z każdą falą więcej ich.

Gdy gracz dednie tepnie go dalej do miejsca gdzie ustawiono ten spawn (chodzi mi ze dalej bedzie grał moze wyjsc /mb leave i jak dednie to komunikat ze moze wyjsc /mb leave)

I nagrode którą ustawie jak ktos przezyje 20/30 fal..

DAJE +++++! Jakby sie dalo to tez skrzynki które sie resetuja (itemy) co kazda gre.. ale to nie trzeba..

======================================================================================

Lub

======================================================================================

Skrypt w którym ustawię 4/5 miejsc spawnowania się mobów i komenda /mb <mob> <ilosc> i wyjdą z tych miejsc! :D Daje plusiki!! ++

Opublikowano

Chodzi ci o coś podobnego jak MobArena?

Jak tak, to jutro postaram się napisać

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś mi napisze skrypt, że jak napiszę /mb start to w wybranych koradach (prosze o zrobinenie 5 miejsc na kordy) zespawnią się takie i takie moby.. (do ustawienia chciałbym) i po 5 min będzie fala #2 potem znowu mamy 5 min na dedniecie mobow itp.. coraz to inne moby i wiecej .. i komendę /mb stop <-- zatrzymuje "nalot"

Hmm... widzę że chcesz mieć dużo lagów?

Po 1. Ile ci się to będzie ładowało? Wszystkie zmienne, listy, koordy, nazwy, etc., etc. w jednym pliku .csv - nie jest to dobre rozwiązanie (Wiem, co mówię, gdyż używałem UC2 :D)

Po 2. A jak niechcesz mieć lagów to pobierz MobArenę... Pluginy są mniej zasobożerne (np. jedną rzecz można zrobić w jednej klasie)

Odnośnie w/w słów:

Zgaduję, że zaraz znajdzie się armia Skripta (jako generałowie, dzieci, które myślą, że to, co nie skompilowane do kodu bitowego, napisane prostym językiem w Skripcie i MOŻE mniej ważące od skripta jest mniej lagujące i szybciej działające,[MobArena waży 371.9KB, to nie jest dużo])

I nagrode którą ustawie jak ktos przezyje 20/30 fal...

Widzę - tysiąc pięćset sto dziewięćset linijek, bo kto wie, do której można dotrzeć fali... a w Javie można by było jakieś Loopy zrobić.

Daje dużo +! Zlakuje twoje posty jesli skrypt będzie działać i będzie taki jaki chcę!

[...]
Skrypt w którym ustawię 4/5 miejsc spawnowania się mobów i komenda /mb <mob> <ilosc> i wyjdą z tych miejsc! :D Daje plusiki!! ++
[...]
Daje z 20+

Powtarzasz się :C

Ogółem, Skript to język do tworzenia małych projektów, na małe serwery.

Liczne dane w variables.csv powodują, że skript zżera zasoby jak Pou baterię telefonu.

I zapewne znajdą się też hejty o mojej wypowiedzi:

Piszesz, że Skript to gunwo a sam piszesz skrypty -,-

Odp: Piszę skrypty bo ludzie je "uwielbiają",  staram się być uczynnym oraz pisać projekty, dla tych ludzi, którzy za Chiny nie wstawią pluginu.

Pozdrawiam :)

f

Opublikowano

Hmm... widzę że chcesz mieć dużo lagów?

Po 1. Ile ci się to będzie ładowało? Wszystkie zmienne, listy, koordy, nazwy, etc., etc. w jednym pliku .csv - nie jest to dobre rozwiązanie (Wiem, co mówię, gdyż używałem UC2 :D)

Po 2. A jak niechcesz mieć lagów to pobierz MobArenę... Pluginy są mniej zasobożerne (np. jedną rzecz można zrobić w jednej klasie)

Odnośnie w/w słów:

Zgaduję, że zaraz znajdzie się armia Skripta (jako generałowie, dzieci, które myślą, że to, co nie skompilowane do kodu bitowego, napisane prostym językiem w Skripcie i MOŻE mniej ważące od skripta jest mniej lagujące i szybciej działające,[MobArena waży 371.9KB, to nie jest dużo])

Widzę - tysiąc pięćset sto dziewięćset linijek, bo kto wie, do której można dotrzeć fali... a w Javie można by było jakieś Loopy zrobić.

Powtarzasz się :C

Ogółem, Skript to język do tworzenia małych projektów, na małe serwery.

Liczne dane w variables.csv powodują, że skript zżera zasoby jak Pou baterię telefonu.

I zapewne znajdą się też hejty o mojej wypowiedzi:

Odp: Piszę skrypty bo ludzie je "uwielbiają",  staram się być uczynnym oraz pisać projekty, dla tych ludzi, którzy za Chiny nie wstawią pluginu.

Pozdrawiam :)

Zgadzam się w 100%, Skript nie nadaje się do tego typu projektów.

Opublikowano

MobAreny ni ehce.. to nie ma być minigra.. tylko coś dla przyjaciół.. albo zrobi ktoś /mb <mob> <ilosc> ? I zespawni się w 5 wybranych miejscach (kordach) to nie będzie dużo ważyło :P Miałem UC2.. i nie było lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...