Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które słuchawki?

DarHor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam mały dylemat, nie wiem które słuchawki wybrać. Kiedyś miałem monster beats solo hd i jak dla mnie były bardzo dobre.. Teraz znalazłem dość fajne od sony MDR-1RBT akurat by mi pasowały do mojej Z1. ;D Jednak boję się że się trochę na nich zawiodę jak je kupie i że dźwięk nie będzie taki jaki ma być. Ktoś może miał je. lub miał okazję przetestować i może porównać je z beats'ami? 

Opublikowano

Bo to odpowiedni dział.  Nie pisz double postów.

Podaj budżet bo mogę Ci zaproponować słuchawki za dychę jak i za 10 kafli. Biorąc pod uwagę że Beats'y to shit, będziesz zadowolony ze wszystkiego.

Opublikowano

Nie pouczaj mnie, Sory ale nie nawidze tego. Tak wiem nie zastosowałem się do zasad ale jak dla mnie to nie było słuszne przeniesienie...Dział muzyka pasował bardziej.. Ale dobra, administracja wie lepiej. Jeśli chodzi o koszt no to wiadomo ze tańsze i dobry bylyby lepszym rozwiązaniem. Mierze tak do tysiąca złotych. Może miałeś okazję przetestować Mdr-1rbt od Sony i możesz je ocenić? Lub polecić coś lepszego w dobrej cenie?

Opublikowano

Sony i bitsy to jeden chłam grający jak inny sprzęt za stówę czy dwie. Biorąc pod uwagę że słuchawki mają być na zewnątrz muszą być zamknięte, w okolicach 1k dostaniesz Sennheiser'y Momentum. Dobre dynamiczne słuchaweczki z dość mocnym basem i dobrą sceną muzyczną, chociaż po słuchawkach takich jak Beats które nawalają bezmyślnie basem możesz czuć jego niedosyt. Z tańszych i bardziej basowych masz Shure SRH840, oraz jeśli lubisz bas Denon'y D1100 (jedne z bardziej basowych słuchawek, jednocześnie dobrze grających, podatne na modyfikacje).

Zazwyczaj nie odsłuchuje się muzyki z telefonu bo gra to cienko, więc nie wiem jak zgrają się z twoim, ale w porównaniu do bitsów powinno wyjść OK

Nie pouczaj mnie, Sory ale nie nawidze tego.

Po to jest administracja, inaczej każdy robiłby co chciał.

Opublikowano

Sony i bitsy to jeden chłam grający jak inny sprzęt za stówę czy dwie. Biorąc pod uwagę że słuchawki mają być na zewnątrz muszą być zamknięte, w okolicach 1k dostaniesz Sennheiser'y Momentum. Dobre dynamiczne słuchaweczki z dość mocnym basem i dobrą sceną muzyczną, chociaż po słuchawkach takich jak Beats które nawalają bezmyślnie basem możesz czuć jego niedosyt. Z tańszych i bardziej basowych masz Shure SRH840, oraz jeśli lubisz bas Denon'y D1100 (jedne z bardziej basowych słuchawek, jednocześnie dobrze grających, podatne na modyfikacje).

Zazwyczaj nie odsłuchuje się muzyki z telefonu bo gra to cienko, więc nie wiem jak zgrają się z twoim, ale w porównaniu do bitsów powinno wyjść OK

Po to jest administracja, inaczej każdy robiłby co chciał.

sennheisery momentum widzę że są konkretne że tak powiem.. Ale strasznie odrzuca mnie ich wygląd.. Jest coś podobnego tylko z normalniejszym wyglądem. ? 

Opublikowano

@up

To chcesz słuchawki do muzyki czy dla szpanu?

Miałem okazje słuchać z słuchawek Denon D1100 i powiem, że no są bardzo dobre. Piękny, czysty bas fajna scena w ogóle mega.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Podałem Ci dość sensowne propozycje, najbardziej rozsądne według mnie są Shure, mam niższy model słuchawek tejże firmy i są wręcz idealne. Ciężko o bardzo dobre i zarazem zamknięte słuchawki nauszne w wyższym budżecie bo większość decyduje się wtedy na custom IEM'y, a do domu na konstrukcje otwarte. Poczytałem jeszcze trochę i natknąłem się na Beyerdynamic Custom One Pro oraz DT770 Pro, poczytaj i zobacz czy Ci odpowiadają.

Opublikowano

@up

To chcesz słuchawki do muzyki czy dla szpanu?

Miałem okazje słuchać z słuchawek Denon D1100 i powiem, że no są bardzo dobre. Piękny, czysty bas fajna scena w ogóle mega.

Pewnie, kupię sobie słuchawki które wyglądają zjebanie byleby tylko dobrze grały? Po prost te wyglądają dla mnie dziwnie i nie za fajnie. Share są w dość przystępnej cenie i wygląd jest okej. Jeśli twierdzisz ze niższy model który posiadasz gra idealnie to chyba wybiorę właśnie te. Porozdladam się może będę miał możliwość ich przetestowania.

Opublikowano

Pamiętaj że nowe słuchawki należy wygrzać, poczytaj o tym, 100% swojego brzmienia osiągają po kilkudziesięciu godzinach grania. Teoretycznie modele które będziesz mógł przesłuchać w sklepie powinny być wygrzane.

Opublikowano

Nawet jeśli to nie kit... To muszą grać non stop przez kilka godzin czy z przerwami? Bo jeśli z przerwami to same się "dotrą"

Opublikowano

Może być z przerwami, to nie jakieś audio voodoo, niektórzy twierdzą że wygrzewanie to minimum tysiąc godzin, w rzeczywistości chodzi o dopasowanie się słuchawek do głowy, rozciągnięcie membrany.

Wygrzanie sluchawek/glosnikow to tylko kit, tak samo jak specjalne przewody etc..

Czyli oważasz że przez żyłę o przekroju 0.08mm2 z niewiadomego metalu popłynie taka sama zawartość jak przez żyłę 0.28mm2 ? Nie jestem dziwakiem który słyszy różnicę między kablami sieciowymi czy listwami zasilającymi, jednak tutaj różnice słychać kolosalną, to nie HDMI gdzie leci 0/1 (wtedy faktycznie nie ma różnicy) tylko analogowy sygnał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...