Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Ostatnio zauważyłem że w WoT mam ping ~110 ms. Czym może to być spowodowane, bo jak na internet 10 Mb/s gdzie prędkość pobierania jest wydaje mi się prawidłowa bo około 1.1 Mb/s to coś chyba nie tak albo z kompem, dostawcą, lub od WoT'a.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Raczej z dostawca internetu. Sam mam tak nieraz w wielu grach ze oni cos robia i sie grac nie da poprostu takie lagi sa i ping skacze. Komp i wydawcy  gry nie maja z tym nic wspolnego tylko twoj internet a raczej jego dostawca. Tez jezeli mieszkasz gdzies daleko odbiornika czy cus to nieraz nie lapie lub sa zaklocenia.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Na eu1 mniej graczy? Pierwsze słyszę. 
Ja przechodziłem na eu2 i mam takie same lagi, bez sensu. Też internet z neostrady. Ale problem od 3 dni około..

6cluij.gif

Opublikowano

Graj na EU 1, bo mniej graczy jest, a przez to mniejszy ping.

Faqir... Skad te bzdury? Masz napisane w garazu ile jest graczy na danym serwerze... zawsze na 1 wiecej ludzi, ale i ping mniejszy.

Opublikowano

Wydaje mi się że wina tak jak niektórzy tu mówią wcale nie leży po stronie gry, serwerów cz innych pierdół tylko właśnie tych komuchów z neostrady. Wychodzi na to, że będzie trzeba się jeszcze z nimi przemęczyć bo w mojej okolicy nic innego nie łapie. Dzięki za szybki odzew, a dopiero teraz odpisałem bo nie miałem ostatnio czasu. LIKE.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Słuchaj. Dzisiaj przed aktualizacją zmieniłem mtu i ... Ping schodzi nawet do 33! Nie ma ponad 70. Czyściutko, bez lagów. Przez 4h grania, lampka na czerwono zapaliła się może 2-3 razy. 
Wpisz w google "jak zmienić MTU" poczytaj i to zrób. Mi pomogło. I daj znać czy też coś dało :)
Wczoraj na pingteście miałem ocenę B. Dzisiaj już... 96089403.png

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...