Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie na temat postaci.

Chmielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak to jest w cabal. Troche pczytalem i nie chce zle wybrac. FA to typowy healer wiec jakies mass pvp lub cus to tylko go na healera biora tak? FS typowy tank 0 dmg? WI buffer a FB debuffer. Wiem ze nie dokonca tak jest ale nie chcialbym grac postacia zeby przez wekszosc czasu latac za przydupasami i ich leczyc albo tylko buffowac.
Interesuje mnie ten nowy Gladiator ale nie wiem wybieralbym pomiedzy WI ( podobno spory dmg ale papier) lub BL/gladiator. Tutaj jest pytanie kogo polecacie i dlaczego. Zalezy mi na postaci z duzym dmg i uzytecznoscia na pvp ( nie staniu obok i supportowaniu ). Z gory dziekuje za odp.
Gram na NA jak mozna sie domyslic :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznijmy od tego że żadna postać nie działa w sposób jak to napisałeś: "nie chcialbym grac postacia zeby przez wekszosc czasu latac za przydupasami i ich leczyc albo tylko buffowac." Ta gra jest tak zrobiona że każdą postacią wszystko sam możesz solować.

Co do twoich wyborów czyli WI, BL i GL to tak..

WI: Sory dmg, dobry w miarę do pvp ale drogi. Dlaczego drogi.. 2 orby.

BL: Dobry do pvp, exp, dmg też ma nie mały ale w utrzymaniu to średnio.

GL: Szczerze.. średni wybór moim zdaniem. Na początku trochę papier ale wyżej się rozkręca. Dmg taki w miarę. Armor + połączenie Blade z Kataną(chakram) całkiem zajebiste. Utrzymanie... Za bardzo nie wypowiem się na ten temat.

To tyle moim zdaniem. Pamiętaj że każdy ma swój gust i swoje zdanie ;) 

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

To też mogę się trochę wypowiedzieć ;)

Ja polecałbym Ci WI lub GL. 

Wizard ma konkretny DMG, na PvP też nie mam problemów. Jedyny jego minus to do 70/80 lvl'a możesz mieć problemy z niektórymi dungami. Troszkę kosztowny, ale da się wyrobić.

Gladiator jest troszkę słaby na początku. Skille nie zadają dużego DMG, ale na combo można nieźle powymiatać. Gladiator rozkręca się tak od 90/100 lvl'a. Mam 126 GL i nie narzekam ;).

sig2@502392951-Sm3agol@eu@16@1@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do FA nie uważałbym go tylko za healera i od dawania buffów. Do solo dungów jest słaby ale jest naprawdę dobry do pvm, sody np robiłęm FA najszybciej. Do lepszych dungów FA idzie nie tylko dla healu , ale dla dmg jaki potrafi zrobić, bo bije szybko i mocno. Sam mam 171 FA i wiem co mówię . Postać świetna ale do 120/140 było ciężko i się zniechęcałem bo ciężko było coś samemu zrobić tylko słabsze duny . Ogólnie postać moim zdaniem jest najlepsza i polecam jak najbardziej. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...