Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer RealLife.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam spór z administracja mojego serwera . Mam pytanie czy na takim serwerze powinno byc dużo budnków , nawet nie przydatnych?

Pozdrawiam.

Jeżeli pomogłem , liczę na like ;)

Serwer TheWalls: >>>Klik<<<

Opublikowano

Powinno ;) Stwarzają one idealny klimat do takowego serwera. Dodatkowo możesz je sprzedawać graczom za pieniądze z gry np. pod firmę ;)

Opublikowano

Chciałem aby na serwerze było mini-miasto . Hotel dla graczy , galeria oraz działki lub płatne cuboidy na survivaku . Co o tym myślicie?

Opublikowano

Chciałem aby na serwerze było mini-miasto . Hotel dla graczy , galeria oraz działki lub płatne cuboidy na survivaku . Co o tym myślicie?

To chyba bardziej serwer w stylu "Angielska 19 wieczna kolonia" :D Małe miasto z galerią i hotelem nie będzie wyglądać dobrze. Albo dużą metropolię albo małe miasteczko.

Opublikowano

@up facepalm -,-

@topic Pasują pasują. byle żeby to nie było plotme , najlepiej simpleregionmarket spolszczone i skonfigurowane. kiedy skończysz robić serwer podeślij mi na pw ip. pozdrawiam.

Opublikowano

@up facepalm -,-

@topic Pasują pasują. byle żeby to nie było plotme , najlepiej simpleregionmarket spolszczone i skonfigurowane. kiedy skończysz robić serwer podeślij mi na pw ip. pozdrawiam.

Lecz zrobić działki czy gąbke która generuje cuboid na mapie survival? I pytanie jeśli działki to na terenie górzystym czy prostym ?

Działki na serwer survival+gildie nie pasują

To nie serwer survival+gildie? To zwykła odmiana FreeBuilda - RealLife

Opublikowano

działki, tak jam mówiłem najlepiej pluginem simple region market.

na górzystym terenie byłoby ciekawie- na prostym dobre do budowania- daj troche na górzystym i trochę na prostym :P

Opublikowano

Jeżeli to ma być serwer w stylu "Prawdziwe życie" to jak najbardziej powinno być dużo budynków. Zbudujcie jakieś ogroooomne miasto :)

@2up

Zrób działki na terenie górzystym. Da to lepszy efekt.

_LillyPL_

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Powinno być dużo budynków, stwarzają atmosferę cywilizacji na serwerze ;)

Co do miasteczka to nie polecam takiego jak pisałeś, jak już to albo super-duper zajebista metropolia albo małe miasteczko, działki są z reguły fajne na serwerze więc też warto  :)

A adminów radzę olać (@Makin spokojnie, nie chodzi o forum tylko jego serwer), ponieważ nie mają pojęcia o zarządzaniu serwerem. Możesz im to powiedzieć, ale nie radzę - szansa na warna 98%/bana wynosi 0,999999 do 1.

Powodzenia w negocjacjach :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Powinno być dużo budynków, stwarzają atmosferę cywilizacji na serwerze ;)

Co do miasteczka to nie polecam takiego jak pisałeś, jak już to albo super-duper zajebista metropolia albo małe miasteczko, działki są z reguły fajne na serwerze więc też warto  :)

A adminów radzę olać (@Makin spokojnie, nie chodzi o forum tylko jego serwer), ponieważ nie mają pojęcia o zarządzaniu serwerem. Możesz im to powiedzieć, ale nie radzę - szansa na warna 98%/bana wynosi 0,999999 do 1.

Powodzenia w negocjacjach :D

Tutaj tylko jeden się nie zgadzal :) Dziękuje wszystkim za opinie .Planuje dodac na serwer cos w stylu złamanie nogi . Co wy na to?

Opublikowano

UUUuuu nie polecam działek na Serwer Survival... to całkiem odchodzi od Serwera... możesz zrobić np na spawnie hotelik i pokoje do wynajęcia, no w sumie to działki w mieście też możesz zrobić ale aby to wyglądało jakoś bo jeśli będzie to lipnie "rzędy działek" i do okoła pusto to masakra...

Opublikowano

Jak najbardziej! duzo budynkow daj I bedzie ladnie :) Ale nie zostawiaj pustych budynkow.. Daj np na sprzedaz itp. Sora za zla orto ale jestem na moim HTC wildfire

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Hm.. to serwer gdzie zdobywa się surowce ? Jeśli tak, to mam pomysł na nauke receptur i np.roznych umiejetnosci.

Kowalstwo - możliwośc korzystania z kowadła .

Zaklinanie - to samo co wyżej, tylko ze stołu do zaklinania.

Łucznictwo - korzystanie z łuku

Alchemia - korzystanie ze statywu alchemicznego

Dodatkowo kupujemy książki o tych umiejętnościach np.w przygotowanym do tego sklepie. Kupujemy też receptury, dzięki którym możemy zrobić np.diamentowe narzędzia. 

Opublikowano

Moim zdaniem im więcej budynków tym lepiej (oczywiście do pewnej granicy) ale nie powinny być wszystkie identyczne jak od linijki, wszystko lepiej wygląda kiedy jest odpowiednio urozmiacone

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...