Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak carrować rankedy silv 3?

Derion64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie mi chodzi jakimi championami...

Mam:

- akali

- kata

- yasuo

- annie

- jax

- lee sin

- jarvan

Długo bym wymieniał...

W każym razie.. jak tu wycarrować rankeda / jaką postacią wycarrować najlepiej rankeda?

Bo z takim teamem jak w załączniku to raczej żadną ;_;

post-660417-0-86935800-1397565119.png

mca.png
Opublikowano

vi akurat ogarniala,z tego co widze :) moglbys pokazac farmy z tego ssa? bo masz taki lvl co ashe z 10 deadami,annie z 7 i mniejszy niz aatrox z 9 :) a vi ma 2lvle wyzszy od ciebie,chociaz grasz mida.

PS: akali nie wycarrujesz,jesli w enemy teamie maja dobre CC

PS2: nie graj głodny :D

baner.png

Opublikowano

Niestety już nie mam ss'a dalszego.

Czemu taki mały lvl?

Bo u nas tylko na mojej linii 1 wieża spushowana a nam 1 wieża została więc pomyślałem po co nadal feedować..

I tak już nie ma szans..

Wiem, że tak się nie robi no ale popatrzcie na mój team ;_;

Na midzie miałem Kha Zixa..

@edit

I jeszcze jedno opłaca bardziej kupić Victora czy VI? ;)

mca.png
Opublikowano

Dokładnie mi chodzi jakimi championami...

Mam:

- akali

- kata

- yasuo

- annie

- jax

- lee sin

- jarvan

Długo bym wymieniał...

W każym razie.. jak tu wycarrować rankeda / jaką postacią wycarrować najlepiej rankeda?

Bo z takim teamem jak w załączniku to raczej żadną ;_;

Co zrobisz ? ... Setki takich tematów było .. Trafi cie się taki team raz dwa czy nawet trzy razy dziennie to nie graj ! Włącz sobie jutro , bo nie wierze , że masz takie teamy cały czas. Z resztą czym się martwić skoro jeżeli jesteś lepszy wyjdziesz z danej dywizji , a te brąziaki będą gniły tam ;>

Opublikowano

Kto dziś gra akali? Weź się ogarnij i jak grasz mida to graj czymś w mecie np LB, zed, lulu, nida, yasuo, itd. Jak probujesz wygrać sam gre ti nigdy nie wygrasz. Btw na SS były 2 os ogarnięte, vi i aatrox ty byle tylko niepotrzebnym stealerem killi.

Opublikowano

zauważyłem grając lee sinem w jungli ,że jak dajesz fragi swojej drużynie to na prawdę da się wygrać np. dzisiaj miałem lee sinem w jungli staty 6/4/30 i praktycznie później wygrywaliśmy każdy tf :)

Opublikowano

jak wspomnieli wyżej, trynda jest dobry nie tylko na topie, na midzie też powinien dać rade bo to boby xD nafarm się i niszcz.

Zed tak samo, tylko może być dość trudny.

Kata robi miazgę w tf, nawet jakbyś miał paść po sekundzie to użycie ulta przez właśnie tą sekunde zbije kazdemu wrogowi hp do 50%. Potem Twój zespół wyczyści niedobitki.

Swoją drogą- masz 80% na nooba w teamie (bo Ciebie nie liczymy) a wrogowie aż 100%. Licz się z tym, dzisiaj będziesz miał słabszy zespół, a jutro dobierze Ci jakichś dobrych graczy i będzie łatwiej wygrać.

Do tego nie flejmuj, jak ci ktoś cokolwiek złego napisze to mute i report na końcu gry. Staraj się też pilnować drake i barona, kontrola obu da waszej drużynie przewagę (pilnuj czasów respawnu)

Opublikowano

Zeby carrowac trzeba potrafic grac. Ja zawsze gralem na jungli i mialem okolo 13 wygranych pod rzad w silverze. Graj czym najlepiej potrafisz i jakas dobra countra na enemy.

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Tak jak @up napisał.

Żeby 'kierować' gry, trzeba potrafić grać.

Znajdź na KAŻDĄ linię coś czym czujesz się dobrze. I staraj się grać jak najlepiej..

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Po co chodzisz afk? Kazda gre da sie wygrac. A potem takiego polaczka wycarruja i w platynie siedza same gowna ktore ida afk bo ktos oddal first blooda... Mam nadzieje ze nigdy nie wyjdziesz, ba ,ze spadniesz do brazu,

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Co zrobisz ? ... Setki takich tematów było .. Trafi cie się taki team raz dwa czy nawet trzy razy dziennie to nie graj ! Włącz sobie jutro , bo nie wierze , że masz takie teamy cały czas. Z resztą czym się martwić skoro jeżeli jesteś lepszy wyjdziesz z danej dywizji , a te brąziaki będą gniły tam ;>

Dokładnie. Z mojego własnego doświadczenia, 6 win > 3 lose przez jakieś trolle i warzywa, zostawiłem to do następnego dnia, kolejne 7 winów, dywizja up + lp na start, a potem uparłem się żeby grać mimo syfu w teamie i spadłem po kolejnych 5. xD Nie wiem jak ten system dobiera teamy, ale zwyczajna przerwa w grze daje rezultaty, o dziwo. No i nie graj w godzinach kiedy gimbusy wracają ze szkoły, bo mają orgazm że dostali pare godzin wolnego i są w nastroju do trollingu ^^

I tak jak wyżej ktoś powiedział, 17 farmy około daje killa, nie musisz zabijać, żeby carrować. Nafarm się jak najbardziej można, zrób szybkie 300 farmy i bądź do przodu z 5 lvli w stosunku do teamu, bo tak też się da. Wtedy do pewnej minuty nawet wygrasz tfy sam przy odrobinie szczęścia, tylko Twój team ma mało czasu żeby się odbić, jak nie wyjdzie to lipa.

I jeśli chodzi o champy, w sumie wszystko sfeedowane może wycarrować, przez ostatnie 600 rankedów nauczyłem się, że "free elo" champy to lekka bzdura, przykładowo brałem jakiegoś, wygrywałem, op staty, łatwa linia, idziemy jeszcze raz. No i faktycznie, 3 - 8 meczy pod rząd zdarzało się tym champem wygrać. I nagle jeden lose. Drugi lose. Zmieniałem champa, kolejny wydawał mi się idealny. I w ten sposób mając sporą przewagę winów wyszedłem powyżej silver dla przykładu, ale nie jest to kwestia picków w tym wypadku.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Farma zdecydowanie :) Lepiej mieć 200 creepów i 0 killi w 20 minucie niż np. 5-6 killi i 80-120 creepów. Po pierwsze lepiej to wygląda ; ) a po drugie kille nie zawsze są, a farma tak :) Umiejętność farmienia danym champem jest najważniejsza.

Ale gdy wiesz, że masz możliwość zabić przeciwnika bez straty swojego życia (gank, dobra inicjatywa supporta), to zabijasz

Przy kilach ,różnica jest taka, że farmić możesz praktycznie cały czas, a o fragi trzeba się trochę postarać. Ale nie przeliczajcie tego tylk na gold. Zabicie przeciwnika = jego mniejszy lvl i gold, farmienie = pushowanie lane'ów, zbijanie turretów i branie innych objective'ów. Wyjątkiem jest nasus który wg mnie powinien (jeśli nie jest w jungli) zwyczanjnie stać na topie i stack'ować :).

Opublikowano

Tamtym adc to nawet ranked nie był ;)

A co do Deltera ( nie wiem czy mnie pamiętasz - PogromcA, ale nie w to się teraz zagłebiał będę xD )

W każdym razie, gdy gram wieczorem natrafiam na mniej "trolli, afkerów, itp."

Tak jak moje pytanie, bardziej mi opłaca grać Lee Sinem i dawać fragi czy może zakupić VI?

Lee Sina mam i o dziwo dużo mam nich wygranych, może nawet więcej niż na midzie xD

mca.png
Opublikowano

Czy ty naprawde nie mozesz tego pojac, ze majac 130 farmy w 30minucie nie wygrasz gry? Wnioskuje, ze chodziles na bota zabierac kille przez co sivir miala 7 asyst. Pamietaj, nie bierz killi jesli jestes gownem.

Btw 200 farmy w 20minucie to jakies 12killi (11,76)

Opublikowano

Graj , graj i graj.

Nie wygrasz gry pisząc tematów na MPC,

trenuj a będziesz lepszy i scarrujesz oczywiście 

nie zawsze będziesz miał 10/0

czasem będziesz miał 0/8 a statystyki twojego 

teamu będą wynosić 28/8 a kiedy indziej będziesz miał

9/0 a staty teamowe - 9/32

także graj i ucz się na błędach 

pss. banuj leone.

Opublikowano

FARMA?

JAK Z TAKIM TEAMEM MAM FARMIĆ?

Nafeedują mi tylko mida i co?

Nawet do farmy potem podejść nie moge -.-

A ty mi piszesz, że farma -.-

@ref

I kolejny ss dzisiejszego meczu...

Dlaczego kille brałem?

Bo albo Varus dedał, albo go nie było wgl.

post-660417-0-48305100-1398346721_thumb.png

mca.png
Opublikowano

Po co wy gracie jak nie macie przyjemności z gry, tylko się denerwujecie cały czas. Nie podoba Ci się gra - nie grasz. Słaby film - nie oglądasz. Nudna książka - nie czytasz.

To dlaczego nadal grasz? Daj sobie spokój ,bo z takimi nerwami nic nie osiągniesz. Albo się wyluzuj.

Opublikowano

Jaką ja mam bekę z właśnie takich ludzi. Team lami - zrobię ss i wstawię na mpc, niech patrzą z jakimi noobami gram!

Ja mam słabe staty - team mi nie pomógł i w ogóle nie grałem na poważnie (oczywiście jeśli ktoś się o tą grę zapyta, bo samemu wstyd pokazać, w końcu pokazuje się tylko wtedy kiedy to team jest gównem).

Siedź w silverze, widocznie na to zasługujesz.

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...