Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Na początku zaznaczam że dopiero zaczynam pracę w AutoIT i jeszcze wiele rzeczy nie umiem :)

Więc tak. Chciałbym zrobić prostego FishBot'a. Wszystko wiem, jak zrobić żeby samo klikało dany przycisk itd. ale jak zrobić, żeby po pojawieniu się chmurki klikneło dany klawisz ?

Jak wiadomo chmurka jest biała. Czytałem cos o komendzie pixelesearch (jakos tak) czyli rozumiem że ta komenda szuka pixeli tak ? I taka mała prośba. Czy mógłby ktoś mi napisać krótki kod

aby po pojawieniu się chmurki (koloru białego) wcisneło np. klawisz F4 ? Proszę o pomoc. Będa + !

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Nie ma tu pęli, nic^^ Szuka kolor FF0000, jeżęli znajdzie wykonuje wysłanie F4

Przykład prosto z helpa.

http://www.colorcombos.com/FFFFFF-hex-color

Sprawdzanie kolorów.

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano

Jejku, dziekuje masz dużego + :) I jeszcze jedno. Gdzie musze dodać (i jaka komende, podejrzewam ze sleep (2650) ale nie jestem pewny) ze dopiero po 2,6 sekundy (dokladnie 2650) od znalezienia chmurki kliknie F4 ?

Opublikowano

sleep - przerwa, oczekiwanie.

Tak sleep(2650)

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano

Soul mistrzu Ty mój xD Podaj kod żeby to mi cały czas sie powtarzało... Bo jak narazie to jak odpale ten skrypt to gdy pojawi sie bialy myszka idzie w to miejsce gdzie ustawilem i odrazu program sie wylacza a ja bym chciał tak cały czas :P

Opublikowano

Soul mistrzu Ty mój xD Podaj kod żeby to mi cały czas sie powtarzało... Bo jak narazie to jak odpale ten skrypt to gdy pojawi sie bialy myszka idzie w to miejsce gdzie ustawilem i odrazu program sie wylacza a ja bym chciał tak cały czas :P

Wejdź w examples zamiast d*** innym zawracać! Tam masz przykłady na pętle for, while i do. Nawet tego nie chciało ci się zrobić? A jeśli nie będziesz umiał tego poskładać do kupy to nie powineneś brać się za progamowanie czegokolwiek, tylko za naukę programowania!

Opublikowano

@up

A powiedz mi od czego jest forum ? Jeżeli myślisz tylko ze od pogadania to sie grubo mylisz... I kur.. przeciez napisalem ze sie dopiero ucze, wiec prosze o gotowy kod a potem samemu go sobie analizuje... I zamiast pier***** takie glupoty to bys pomogl wielki informatyku... Nie chcesz pomóc ? To na hugo tutaj piszesz bo tego nie rozumiem ? Sory za słowa ale troche mnie ten koles wkurzyl...

Opublikowano

Okej troche poczytałem i już wiem jak to zrobić :) SOrki jeszcze jedno i to ostatnie pytanie. Jak sprawdzic kordy w tabelce ? Bo chce umiescic buttow ale nie wiem jak sprawdzic kordy zeby bylo w tym miejscu co chce :P

Opublikowano

Możesz sprawdzić w Au3Info, ale lepiej dla laika zrobić cale gui w kodaformdesigner.

stop1.png

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum

lub spójność wątków może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony,

a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Opublikowano

@up

A powiedz mi od czego jest forum ? Jeżeli myślisz tylko ze od pogadania to sie grubo mylisz... I kur.. przeciez napisalem ze sie dopiero ucze, wiec prosze o gotowy kod a potem samemu go sobie analizuje... I zamiast pier***** takie glupoty to bys pomogl wielki informatyku... Nie chcesz pomóc ? To na hugo tutaj piszesz bo tego nie rozumiem ? Sory za słowa ale troche mnie ten koles wkurzyl...

To według ciebie forum jest od zaśmiecania go pytaniami, na które masz odpowiedź w helpie? Czy może masz 5 lat i nie znasz Angielskiego? Jak ja czegoś nie umiem, to szukam. Szukam w innych kodach (np. w examples), w helpie, w internecie a nie walę pytanie za pytaniem na forum!

A jak chcesz, żeby powtarzało w kółko, to wszadasz kod pomiędzy

a

. Pętle to jedna z podstawowych konstrukcji każdego języka wysokiego poziomu! Więc jeśli nie umiesz nawet tego zrobić, to zacznij się uczyć programowania, bo w końcu zmęczysz ludzi ciągłym pytaniem o podstawy. A poza tym: jak nie umiesz programować, ale koniecznie chcesz napisać cheata, to użyj gotowego. Nie sztuką jest wysępić kody, i nie zostaniesz w ten sposób proramistą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...