Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite, początki ;-)

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zacząłem parę dni temu grać w Smite. Mało póki co ogarniam, ale chyba idę w dobrym kierunku :D.

Dobiłem na luzie 5 lvl, jednak tu pojawiają się małe schody :D. Trzeba zacząć pomału ogarniać bogów etc.

Pytania do Was - jaki bóg za 5,5k będzie najlepszy? Dobrze z początku gra mi się Ra, więc jakiś mag może?

Dalej - jakie typy rozgrywki na początek wybierać?

Jakie itemy kupować temu bogowi?

No i chyba ostatnie pytanie - jak zdobyć jakieś gemy (200-400? ;) )

Dzięki za pomoc ziomeczki ;)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Polecam ci apollo sam go kupiłem i jest zajebisty 2-3 gry i robisz nim rozpierdol.

Jeśli chodzi o typy rozgrywki to najwiecej graj conquestów i aren. I przy okazji rób inne tryby bo za kazdego masz frist wina czyli za wszystkie tryby masz na dzień 500+ favorów

ja składam na niego tak:

Warrior tabi, asi, the executioner, titan's bane, deathbringer, rage

Zamiast asi bardziej polecam devoure's gauntlet

Opublikowano

Nie wiem czy Apollo jest taki ekstra na początek. Jeśli chodzi o adc to bardziej polecałbym Neith, Artemis. Z magów to Ao Koung, Ra, Anubis, Poseidon, Zeus.

W sumie ja będę cały czas się opierał, że najlepszym bogiem na początek jest Ao Koung - na dodatek bardzo tani. 

Build stosuje się pod przeciwników, ale taki jest dość standardowy.

Shoes of Focus (Buty pod cdr, bo penetracje mamy z włóczni i uwierzcie mi, że ludzie do 15 poziomu nie budują się pod deffa, więc nie ma co z tą penetracją przesadzać, a +15% cdr zawsze się przyda - wtedy możemy praktycznie spamować tornadem)

Warlock's Sash

Polynomicon

Spear of the Magus

Rod of Tahuti

Gem of Isolation

Takim sposobem będziesz mieć około 2.7k hp - na niskim poziomie to ci się przyda, później jak ogarniesz grę to zamiast Warlocks Slash możesz kupować Book of Thoth.

Jeśli chodzi o aktywne itemy to

Improved Sprint

Dla niektórych może wydawać się lipne, ale połączenie dwójki z tym, daje niezłe przyśpieszenie i wątpię, żeby ktoś był w stanie nas dogonić.

I Sprint kupujesz tylko do 2 poziomu, moim zdaniem nie ma sensu wydawać 300 golda, żeby zyskać 5% speeda.

Jeśli chodzi o drugi item to rzadko go kupuje, ale na low level możesz wziąć tą medytację ;)

Smite

Calvex

Opublikowano

Polecam Ci grać Freyą, jest dosyć łatwa a damage ma dosyć spory.

Build: Hastened Fatalis, Boots of focus, Polynomicon, Bancroft talon, Obsidian Shard, Rod of Tahuti.

Co do trybów to staraj się grać jak najwięcej 3vs3 i Conquestów (z naciskiem na conquesty). Na tych gamemodach dostaje się najwięcej expa, favorów i worshipów postaci. Na Conquescie najszybciej nauczysz się ogarniać grę, metę etc. 

PS Freya nadaje się na Mida/Solo/Jungle (najbardziej daje radę w Jungli).

Opublikowano

Dzięki panowie, zarzucę lajkiem po limicie :D

Macie taką rozbieżność w bogach, ale przeważa Apollo :D. Choć w sumie jak hajs pozwoli, zagram każdym którego polecacie.

Teraz tak.. ja jestem trochę w dupie jeśli chodzi o te pojęcia, także plz... wyjaśnijcie mi xD Co to mid/jungle/solo (solo to się domyślam, ale... :D) i worship :D

No i jeszcze pytanko takie, czy favory przydadzą się do kupna czegoś prócz bogów?

I pytanie z tematu, jak/gdzie szybko zdobyć jakieś gemy? Bez wydawania PLN oczywiście.

Opublikowano

Dzięki panowie, zarzucę lajkiem po limicie :D

Macie taką rozbieżność w bogach, ale przeważa Apollo :D. Choć w sumie jak hajs pozwoli, zagram każdym którego polecacie.

Teraz tak.. ja jestem trochę w dupie jeśli chodzi o te pojęcia, także plz... wyjaśnijcie mi xD Co to mid/jungle/solo (solo to się domyślam, ale... :D) i worship :D

No i jeszcze pytanko takie, czy favory przydadzą się do kupna czegoś prócz bogów?

I pytanie z tematu, jak/gdzie szybko zdobyć jakieś gemy? Bez wydawania PLN oczywiście.

Mid - środkowa linia

Duo - linia dla dwóch osób

Solo - linia dla jednej osoby

jungle - dżungla.

whorshipp - punkty zdobywane przez granie daną postacią. Dzięki nim osiągasz "Mastery Level", czyli widać, czy ktoś ogarnia daną postać, czy dopiero zaczyna nią grać.

Favory - bogowie oraz recolory + niektóre avatary.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Mid - środkowa linia

Duo - linia dla dwóch osób

Solo - linia dla jednej osoby

jungle - dżungla.

whorshipp - punkty zdobywane przez granie daną postacią. Dzięki nim osiągasz "Mastery Level", czyli widać, czy ktoś ogarnia daną postać, czy dopiero zaczyna nią grać.

Favory - bogowie oraz recolory + niektóre avatary.

ja grałem ostatnio z nemesis na solo miała 10 mastery na niej i legendarnego skina i lamiła strasznie.. wieć te mastery lvl nie pokazuje czy ktoś ogarnia tylko ze ktoś nią ciągle gra i czyli mainuje..

Opublikowano

Jak wychodzi nowy bóg to zawsze jest nowa rotacja. Spróbuj ogarnać lokiego - bardzo przyjemny bóg i ciekawie nim się gra.

ziomek ale przecież już go nie ma w rotacji lol

pozatym loki to chyba najgorsza postać dla początkującego co ty wgl mówisz

Opublikowano

Co myślicie o Thanatosie?

Jak gram z nimi to cisną równo, najwięcej killi, ładna napieprzanka ;3

Jedna z łatwiejszych postaci. Ciężko ulta kontrować, ewentualnie skokiem w ostatnim momencie albo aegisem. Jednak, jeśli ma się problemy z trafieniem skillami to nie warto zaczynać tym ziomeckziem, bo bez 1 w early nic nie zrobimy.

Opublikowano

Jedna z łatwiejszych postaci. Ciężko ulta kontrować, ewentualnie skokiem w ostatnim momencie albo aegisem. Jednak, jeśli ma się problemy z trafieniem skillami to nie warto zaczynać tym ziomeckziem, bo bez 1 w early nic nie zrobimy.

A któregoś z tych w nowej rotacji polecasz?

Opublikowano

Właśnie z nowej rotacji grałem Apollem i Sobekiem. Tym gadem źle mi się grało :D, a Apollem.. tak sobie, przyzwoicie w każdym razie.

Ale muszę mieć takiego pewniaka, że te 5,5k nie pójdzie na marne.

Opublikowano

Przeciez te postacie są w rotacji, więc za nie nie płacisz teraz. :D

Spróbuj zagrać Aphrodite. Nadaje się i na mida, i na solo, i na duo jako support. :)

Opublikowano

Przeciez te postacie są w rotacji, więc za nie nie płacisz teraz. :D

Spróbuj zagrać Aphrodite. Nadaje się i na mida, i na solo, i na duo jako support. :)

No właśnie, TERAZ :D

A po rotacji kicha.

Także jak mam swoje pierwsze 5,5k wydać, to musi być to coś porządnego xD

Opublikowano

No właśnie, TERAZ :D

A po rotacji kicha.

Także jak mam swoje pierwsze 5,5k wydać, to musi być to coś porządnego xD

polecam wydać to 5,5k na ullr'a op postać wystarczy, że trafisz jedynką ( z toporka ) potem trójką ( z łuku ) i jedynką ( z łuku ) a przeciwnik traci 3/4 swojego hp 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...