Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,na jakim silniku zrobić stronę.Co by było najłatwiejsze do ogarnięcia.

Webspell
Wordpress
phpBB3: 
phpBB2 by Przemo v1.12.7

"Bo rocznik to tylko cyfry, a cyfry to nie uczucia."

"Nie ważne jak wolno robisz postępy i tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy wciąż siedzą na 

dupie i narzekają."

Opublikowano

To zależy do czego ma służyć, jeśli zwykła strona np. firmy to polecam WebWave CMS. Posiada świetny kreator dla osób, które są początkujące. :) Jeśli wolisz coś "profesjonalnego" to Wordpress, Drupal, chyba najłatwiejsze.

Opublikowano

Zdecydowanie Joomla jeżeli chodzi ci o zwykłą stronę, Wordpress jak chcesz bloga zdecydowanie najłatwiejsze rozwiązanie lecz własnego CMS jest trochę ciężko napisać :) tak samo jest z joomlą, PHPBB2 i PHPBB3 + by przemo są to silniki forum więc jak sama nazwa wskazuje na tym strony nie zrobisz lecz samo forum :).

Opublikowano

joomla jest zby wielką kobyłą, żeby stawiać na niej zwykłą stronę. 

Najodpowiedniejszym wyborem będzie wordpress.

Słyszałem ostatnio też nieco o Windu CMS, ale nie korzystałem więc sam musiałbyś sprawdzić.

gamedevmania.com

Opublikowano

Co do WinduCMS to też dobry dla początkujących, lecz jeśli założyciel tematu jest zupełnie początkujący to polecam WebWaveCMS. Jeśli już coś ogarnia to Windu, WP, Drupal. ;)

Opublikowano

Co do WinduCMS to też dobry dla początkujących, lecz jeśli założyciel tematu jest zupełnie początkujący to polecam WebWaveCMS. Jeśli już coś ogarnia to Windu, WP, Drupal. ;)

używając webwavecms niczego się nie nauczy bo jest to program który oferuje ci pomoc w zbudowaniu strony www :).

Opublikowano

używając webwavecms niczego się nie nauczy bo jest to program który oferuje ci pomoc w zbudowaniu strony www :).

Przeczytaj uważnie pierwszy post w temacie. Autor nie napisał, że chce się nauczyć tworzyć strony tylko, że chce stworzyć stronę za pomocą najłatwiejszego do ogarnięcia CMS. Najłatwiejszy do ogarnięcia jest WebWaveCMS.

Opublikowano

Przeczytaj uważnie pierwszy post w temacie. Autor nie napisał, że chce się nauczyć tworzyć strony tylko, że chce stworzyć stronę za pomocą najłatwiejszego do ogarnięcia CMS. Najłatwiejszy do ogarnięcia jest WebWaveCMS.

Sory nie doczytałem :), to w takim razie ja też polecam WebWaveCMS ale i tak mówię że jednak jest lepiej się czegoś nauczyć :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...