Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

26629301642246743221.png

77647604408060329881.png

ecc61e30e9.png

77647604408060329881.png

RADZĘ PRZECZYTAĆ ZANIM ZAINTERESUJESZ SIĘ SERWEREM.

Będzie to serwer oparty na serii "Harry Potter" J.K Rowling. Nasze starania wobec serwera będą się nasuwały na jak najlepsze oddanie klimatu tej serii. Wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, każdy system szczegółowo opisany. Serwer będzie posiadał wiele unikalnych systemów, autorskich modów, klienta. Lecz strona techniczna to nie wszystko.... Ekipa pracująca nad mapą również wkłada wszelkie starania, zaledwie ok. 10-u osób pracujących codziennie starając się oddać klimat choćby najmniejszej lokacji/miejsca. Może i to krótki opis, lecz resztę zobaczycie sami gdy serwer już wystartuje.

ROLE PLAY:

Kolejny temat to "Role Play".. Jak nazwa wskazuje z języka angielskiego: "Odgrywanie Roli". Otóż serwer nie będzie przeciętnym RPG, gdzie PvP to główny cel gry. Role Play w ściśle przestrzegających tej reguły serwerach to gra postacią opierająca się na używanie m.in zasad Role Play, które polegają na akcjach RP. Akcje RP - To między innymi odgrywanie czynności postaci w gwiazdkach np. " *Spogląda na Lucy z uśmiechem, po czym puszcza jej oko.* ". Są też określone pojęcia jak: Death Match (Atakowanie bez powodu.), Meta Gaming (Używanie informacji OOC do IC.). Główną zasadą Role Play według mnie jest IC i OOC. IC - In Character, czyli wszystko dotyczące postaci, oraz OOC - Out Of Character, czyli np. my poza grą. Resztę zasad ujmiemy w regulaminie oraz rozbudowanym poradniku.

77647604408060329881.png

MAPA: 95%

PLUGINY: 65%

MODY: 20%

SYSTEMY:

- Questów: 60%

- Pozostałe: 50%

STRONA: 100%

Legenda:

*** - Mały postęp

*** - Średni postęp

*** - Duży postęp

77647604408060329881.png

Poszukujemy!

1. Osoby która pomoże przy skryptach/pluginach.

2. Osoby która zrobi launcher.

W celu zgłoszenia się do pomocy  należy napisać mi na pw tu lub na forum do Lunatyk.

Adres do forum znajduję się u mnie w profilu.

ZAPRASZAMY!

Opublikowano

«ραη∂α муѕℓι»

Zapowiada,się ładnie na pewno zagram na takim serwerze.

92721292797585055036.png
MAPA: 90%
PLUGINY: 45%
MODY: 0%
SYSTEMY:
- Questów: 55%
- Rozwoju postaci: 0%
- Pozostałe: 50%
STRONA: 90%

Legenda:
*** - Mały postęp
*** - Średni postęp
*** - Duży postęp
92721292797585055036.png

Jak widze szybko wam z mapą idzie.Rozwój postaci i mody to trochę trudno.Na pewno każdy przeżyje start serwera.

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

«ραη∂α ℓυвι נєѕ¢ вαмвυѕу αℓє ι тєz zвιєяα¢ ρℓυѕу»

Opublikowano

Było parę projektów dot. takiego serwera lecz teraz jak przeczytałem całość to mnie to zaciekawiło jak i zachęciło do zagrania na owym serwerze. Jak panda wspomniał mapa szybko idzie z budową co mnie cieszy i zadziwia bo "takie coś" jest to wielki trud zbudować bo trzeba dać tyle elementów, szczegółów, że to... (dokończ sam).

Co do pluginów widać, że już prawie połowa pracy za wami lecz to i tak nie wszystko bo zostają mody jak i rozwój postaci. Z tym powinno być ciężej bo to trzeba nadać dany efekt innemu atrybutowi ale mam nadzieję, że dacie rade.

No cóż nie pozostaje mi nic innego niż życzyć wam szczęścia oraz powodzenia ponieważ jak to wypali być może osiągnie to bardzo dobre wyniki w zaciekawieniu graczy.

Pozdrawiam

~Toxic325325

Opublikowano

Serwer ciekawie się zapowiada. Czekać tylko na serwer trzeba. Ogólnie napisałem już podania, na bycie kimś w tym świecie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sorry ale ze powstał już serwer o takiej samej tematyce to nie znaczy że to plagiat, robimy ten serwer przez to że myhpspl jest tak niedopracowany i pod wieloma względami odbiega od książki. Robi się przykro gdy ludzie uważają że tylko myhpspl może istnieć bo powstał pierwszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...