Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nieoddanie książki do biblioteki

Morness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgubiłem no kiedyś książkę i za miesiąc miałem oddać 5 złotych. nie oddałem jej od 7-8 lat i co jak będę mieć 18? wsadzą mnie do więzienia?

f1a327ea2f.png

Opublikowano

wsadzą mnie do więzienia?

... Bez komentarza. Ale możesz zapłacić naprawdę wysoką karę.

Oddaj książke najszybciej jak możesz. Dzięki temu będziesz miał duże możliwości na uniknięcie/obniżenie grzywny. Dorzuć do tego jakieś tłumaczenie o zapomnieniu itd. Dobrze też by było, gdbyś wyczaił kiedy pracuje tam jakiś sympatyczny bibliotekarz/bibliotekarka (jeśli jest kilku). Najgorzej by było, gdyby sami zaczęli żądać pieniędzy poprzez odpowiednie firmy windykacyjne.

708121422388637873334.png

Opublikowano

U mnie w regulaminie biblioteki jest coś w stylu:

'kara nie może być wyższa niż równowartość książki, a jeśli tak jest, to osoba powinna odkupić nowy egzemplarz'. czyli przyniesiesz po roku- musisz oddać starą i do tego odkupić nową.

Opublikowano

Ja gdy byłem młodszy nie oddałem kilku książek przez jakieś 5 lat. Znajoma bibliotekarka poinformowała mnie wtedy, że mogę dostać około 1000zł kary, jeśli nie oddam ich przed nowym rokiem (być może od nowego roku wprowadzona miała zostać jakaś reforma).

Opublikowano

zgubiłem no kiedyś książkę i za miesiąc miałem oddać 5 złotych. nie oddałem jej od 7-8 lat i co jak będę mieć 18? wsadzą mnie do więzienia?

Po 8 latach przypomniało ci się że musisz oddać książkę? :D Podziwiam. Nie mniej jednak wątpię żeby to była jakaś tak wielka zbrodnia by chcieli cię od razu skazać na więzienie. Chociaż myślę że na 90% zapomnieli już o tej twojej książce, ale nigdy nic nie wiadomo u mnie w okolicy starszego emeryta chcieli skazać na dwa lata bo ukradł jakąś rzecz za 20 groszy. Tak więc w polsce wszystko jest możliwe. :P

Opublikowano

Gdyby Ci mieli coś zrobić to by Ci nie dali świadectwa ale dobra :)

Jeśli będą chcieli to oddaj im jakieś inne 

Wszystko jest zapisane w kartach ucznia / osoby biblioteki, więc łatwo się nie wymigasz.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Przyjedzie do Ciebie 3czarnych rudych agentow z fbi, bedziesz mial sprawe w sadzie w waszyngtonie i mozesz posiedziec z 12lat.

A tak sa serio. Brat porzyczyl ksiazke jak mial 9lat dzis ma 25. Co ide do biblioteki to przypomina mi o ksiazce ktora sie zgubila 16lat temu.

Opublikowano

To tak najpierw cie bibliotekarka wykastruje potem bedzie ci kazała zapłacić w naturze (a ma pewnie 800 lat + jest gruba i ma wąsa i owłosione nogi) następnie   zlinczują cię gorzej niż trynkewicza będziesz ledwo żył wtedy wsadzą cie na noc do izolatki z putinem i bjeergen a następnie wtrafisz na krzesło elektryczne bez mokrej gąbki

xmMfHrm.png
Opublikowano

Człowieku ja trzymam książkę już jakieś 2-3 lata nikt nic nie przysłał, ani nie dzwonił, może fart, albo ma wyjebane na mnie lub zapomniała, albo jeszcze czeka aż sie uzbiera gruba sumka, ale do więzienia nie pojdziesz za jaką  książkę

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

ja trzymam 8 książek z biblioteki od kilku lat, wypisałem się z biblioteki i nic zrobić nie mogą

4003595.png

Opublikowano

też mam taką jedną książeczkę już z 6-7 lat będzie :D Przygody Odyseusza czy coś takiego xD Pewnie już zapomnieli..

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Ja nigdy nie oddawałem książek..

Bo nigdy nie pożyczałem :)

Znam typa co pożyczył książkę 12 lat temu i do tej pory nie oddał

Ścigali nawet za tą książkę jego brata, siostre i reszte pokolenia które przewijało się przez to samo gimnazjum

ale jakoś do tej pory nic nie oddał a sprawa ucichła

ale jak to 5 zł to lepiej zapłać i miej spokój

DISS: Endymion vs Nakou

KLIKNI

Opublikowano

Za miesiąc 5 zł powiadasz?

8 lat = 8 * 12 miesięcy = 96 miesięcy

5 zł - 1

x zł - 96

480 zł = x

Czyli w najgorszym wypadku będziesz musiał oddać prawie 5 stów.Nie wiem czy w ogóle są takie kary.Najlepiej jakbyś poszedł do tej bilbioteki i się spytał co i jak.Za nieoddanie książki jeszcze nikogo do pierdla nie wsadzili.

Opublikowano

to nie jest biblioteka szkolna, bo jak książki nie oddasz to świadectwa nie oddajesz ;0

jak w Polsce naszym, kraju JP armia i wyjebka po całości. :D

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...