Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zaczać jako DJ?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej. Ostatnio zdecydowalem sie, ze na serio zaczne zajmowac sie DJką i kupie sobie prawdziwy sprzęt :)

Co do sprzetu wiem raczej co kupic- jakis mikser trojkanalowy i CDJ 100 używane (wyjdzie jakies niecale 800-900zl), wyczucie rytmu mam dobre a ludzi tez potrafie wyczuc (bardzo dobrze prowadzilem dyskoteke szkolna- o ile normalnie konczyla sie ona przed czasem z braku osob, o tyle jak mnie dopuscili to zostalo kilkanascie osob do konca i po prostu czulem! Jak cos bylo nie tak) i oczywiscie fascynuje mnie to i lubie muzyke elektroniczna, kluby itd :D

No i powiedzmy ze mam sprzet, nauczylem sie gry na sluch, znam sie troche na tym itd. Itp., mam 15 lat i co dalej? Wiem, ze trzeba probowac sil u rezydentow/wlascicieli klubow (z tego co wiem grające 15 latki czasami sie zdarzaja) ale jak to dokladnie wyglada? Żądają probki mixu? Kaza grac za darmo regularnie przes mieiac? Tydzien? Raz? Mam im cos na zywo pokazac? Jak wyglada takie zgloszenie sie itd.? Ile trwa jedna sesja?? Czy ktos moglby mi to opisac? Bylbym baaardzo wdzieczny :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ćwicz mix ;) Na początku jak na sprzęcie nie będzie łatwo. Potem ogarnij swój głos (przeponę). Posłuchaj setów innych, żebyś w miarę wiedział co mówić. Jak już ogarniesz te kroki to nagraj coś, powysyłaj do rezydentów/menagerów, popytaj czy kogoś potrzebują. Zazwyczaj gdziekolwiek byś grał odpalą CI jakieś grosze, jeśli pokażesz się z dobrej strony to wiadome, ze zagrasz tam jeszcze parę razy i wtedy dostaniesz coś więcej. Z tego co wiem sporo ludzi właśnie robi tak, że idzie do rezydenta i prosi o zagranie, nawet za darmo, właśnie dlatego, żeby móc pokazać się z dobrej strony, i pojawić się tam kiedyś jeszcze ;D U Ciebie będzie mały problem, bo nie wiem jak to wygląda, ale raczej żadnej umowy z klubem nie podpiszesz, bo nie masz 16 lat, a wtedy nie wiem jak to jest z tantiemami. Ale raczej nie powinno być problemów, ja jakoś grywałem wcześniej bez żadnych umów w małym klubie i było ok ;d

Opublikowano

talent i pewność siebie tego potrzebuję każdy Dj ,że musisz znaleźć jakiś klub do grania to jeszcze nic najważniejsze to aby stworzyć dobry mix jakichkolwiek piosenek na topie wiem ,że to nie łatwo ,ale przez oko 10 godzin możesz naprawdę fajnie przerobić 1-2 piosenki ja bym ci radził w zanadrzu już teraz robić jakieś fajne mixy na zapas ,a jak ktoś zacznie się interesować twoim talentem to rób swoje solówy ważne ,abyś niedał po sobie poznać na dyskotece ,że się stresujesz poprostu machaj rękami i rób swoje >

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

Ej, a jaki mikser wybrac? Tak aby z dwoma CDJ100S zamknąć się w 1000 złotych?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

pff szczerze to musisz sam poszukać ,a wiedz że nie zawsze używany jest dobry jeżeli mixer ma 1-3 lata to bierz bo powyżej ja bym nie kupywał .

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

pff szczerze to musisz sam poszukać ,a wiedz że nie zawsze używany jest dobry jeżeli mixer ma 1-3 lata to bierz bo powyżej ja bym nie kupywał .

Na allegro sa tego MILIONY nie wiem ktory jest chińszczyzną a który dobry ;d

Opublikowano

Ciężko się zmieścić będzie w 1000zł ;) Za dwie setki ok. 800zł trzeba dać, a mikser jakiś podstawowy to conajmniej 400zł. Ja fartem za 900zł kupiłem 2x CDJ100 + RMX-20, ale tego mixera na dłuższą metę nie polecam :D Po 5-6h trzeba go chłodzić i brak efektora ;_;

@edit

tak z ciekawości popatrzyłem i coś takiego znalazłem

http://allegro.pl/mikser-dj-behringer-dx-052-od-e-strada-ex-i4127404034.html

dosyć ciekawie wygląda

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

bardziej Cię interesuje dj klubowy czy mobilny , jakaś producentka ?  Bo bez tego nie ma szans na żadną  karierę dj /.

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

talent i pewność siebie tego potrzebuję każdy Dj

Sorry ale równie dobrze jakiś bezdomny moglby podchodzic do konsolety przelaczac gałki i machac lapami skaczac tak jak to robia steve aoki czy buuren czy tiesto

Opublikowano

Sorry ale równie dobrze jakiś bezdomny moglby podchodzic do konsolety przelaczac gałki i machac lapami skaczac tak jak to robia steve aoki czy buuren czy tiesto

To życzę powodzenia bezdomnemu i tobie, w sytuacji gdybyś znalazł się za konsoletą. Wiesz co, to jest jak z duchowieństwem. Robisz to z powołania albo dla pieniędzy. Potem efekty widać w klubach...

Btw, chętnie się z tobą spotkam i pokażesz mi jak "przelaczac gałki".

Opublikowano

To życzę powodzenia bezdomnemu i tobie, w sytuacji gdybyś znalazł się za konsoletą. Wiesz co, to jest jak z duchowieństwem. Robisz to z powołania albo dla pieniędzy. Potem efekty widać w klubach...

Btw, chętnie się z tobą spotkam i pokażesz mi jak "przelaczac gałki".

jeśli robisz to z duchowieństwa a nie dla pieniędzy to dlaczego je bierzesz ? Bo zapewne tak jest . 

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Gość Teski.
Opublikowano

Może dlatego, że skoro jest to Twoja pasja to poświęcasz na to bardzoooo dużo czasu... :) A z czegoś przecież trzeba żyć.

Opublikowano

Może dlatego, że skoro jest to Twoja pasja to poświęcasz na to bardzoooo dużo czasu... :) A z czegoś przecież trzeba żyć.

no to niech nie piszą takich śmiesznych rzeczy że liczy się tylko miłość do dj'ki 

Opublikowano

Proszę Cię nie udawaj debila. To jest jakby nie patrzeć praca/zawód. Jeżeli chcesz to możesz robić to w wolontariacie, nikt Ci nie broni...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...