Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mody i kolidowanie.

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zmodować GTA:SA ale boję się tego, że jak zrobię wszystkie duperele to po jakiejś czynności będzie crash i czas stracony, czego mam nie robić by nie spieprzyć gry ?

Opublikowano

Ciężko to zrobić. Zawsze może zdarzyć się błąd. Najlepiej techniką: zrób kopię gry, wgraj moda, jeśli działa to kolejnego i kolejną kopię zapasową itp. ;)

Opublikowano

A czy teraz mam rację ?, gdy dodałbym np. paczkę broni i znalazł bym drugiego moda w którym jest przykładowo paczka drzwi i broni to wtedy występuje kolizja i może być błąd tak ?

Opublikowano

A czy teraz mam rację ?, gdy dodałbym np. paczkę broni i znalazł bym drugiego moda w którym jest przykładowo paczka drzwi i broni to wtedy występuje kolizja i może być błąd tak ?

Kolizja występuje wtedy gdy mod na grafikę (polepszenie jej) gryzie się z modem na pogorszenie grafiki. Ale może też wystąpić w innych przypadkach, to jest tak "ogólnie". ;)

Opublikowano

jeżeli np. podmieniasz moda na bronie innym modem na bronie, to nic nie powinno się stać, ponieważ stare modele są zamieniane nowymi modelami itp. 
chyba, że autorzy używają innych plików (co jest mało prawdopodobne). Inaczej żaden crash nie powinien wystąpić.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...