Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurs angielskiego

Roowinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu ściągnął jakąś grę Angielską ! I siedział ze słownikiem na kolanach ;) PS. szkoła jest do uczenia się angielskiego

@Top

poszukaj na yt są różne kursy  ;)

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu ściągnął jakąś grę Angielską ! I siedział ze słownikiem na kolanach ;) PS. szkoła jest do uczenia się angielskiego

@top

poszukaj na yt są różne kursy   ;)

polska "szkoła"

nauka czegokolwiek

xD nie wiem czy istnieje państwo z gorszym systemem edukacji.

Jak mieszkasz w jakiś średnio-dużych miastach to poszukaj szkół językowych, ale z prawdziwego zdarzenia, gdzie będziesz miał kontakt z native speakerem oraz dobrymi lektorami. Słówka łatwo się uczy przez jakiś serial/anime/film z napisami. Gdy nie będziesz jakiegoś znał to google tłumacz i wierz mi, że jakieś słówka zapamiętasz. Swojego czasu byłem w stanie uczyć się po 5 nowych słówek dziennie, łącząc z czymś przyjemnym, co przy mojej pamięci wynikiem było bardzo dobrym. Ogólnie gdzięki takiej nauce będziesz kojarzył słówka przy tłumaczeniu, niekoniecznie potrafił je swobodnie używać, czy chociażby przywołać do pamięci. Co do tych 5 nowych słówek miałem na myśli dosyć trwałe zapamiętanie i swobodę używania.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...