Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy można handlować bez GP? Skąd wziąć kamień aktywujący artefakty?

Zarghor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Z tej strony Tomek (Zarghar z Barusa). Pewien czas temu razem z kolegami zaczęliśmy przygodę z Aion. Aktualnie posiadam 45lvl i zastanawiam się nad kupnem gold packa i tutaj pierwsze pytanie:

Czy mógłbym (posiadając gp) odebrać itemki od kolegi, który go nie posiada? Ma on w eq kilka cennych, za które chciałem mu kupić złoty pakiet.

Ewentualnie czy kolega mógłby kupić gp (od kogoś, kto go posiada) płacąc tymi itemkami?

+ jeszcze inne pytanie

Rozpocząłem kampanie w Reshancie i zatrzymałem się na zadaniu Fragment Wspomnienia I. Celem tego questu jest aktywacja artefaktu początku (albo jakoś tak), lecz gdy dotarłem na miejsce okazuje się, że potrzebuje itemek o nazwie kamień aktywujący artefakt. Jest on warty bodajże 600k. Jest jakaś możliwość kupienia (nie wyprodukowania z alchemii oraz nie kupowania u brokera)?

Z góry dzięki za pomoc ;)

jLRw2A6.png

Opublikowano

Handlować może tylko gracz posiadający już GP. Innymi słowy, żeby kolega zapłacił za GP musi najpierw go dostać i użyć. Innej opcji nie ma.

Temporal Stone (ten Kamień aktywujący artefakty) możesz poza alchemią i brokerem dostać z questa na zabijanie graczy przeciwnej frakcji. Konkretnie na rank 5+. Questy idą schodkowo, najpierw zabijasz 10 rank 9 by odblokować 10 rank 8, później 10 rank 7, 10 rank 6, 10 rank 5. Po tym queście masz 3 Temporal Stone (te kamienie) i odblokowany quest na zabijanie 10 rank 4.

Gdy masz questa na rank powiedzmy 6 to jak zabijesz rank 3 to go zaliczy, jeśli rank 7 to już nie.

Opublikowano

Ok dzięki za info, z fragmentem wspomnienia I też już mi się udało. Mam jeszcze pytanie do ostatniej misji z tej kampanii. Mam do zabicia Izaroxa Wściekłego. Sam nie dałem tam rady, więc chciałbym zapytać o trudność tej instancji. Czy mogą to być 3/4 osoby z mojego przedziału lvl-owego czy szukać jednak bardziej zaawansowanych, którzy by pomogli?

Ok,   ;)

Dałem radę z jedną osobą na 65lvl

I jeszcze jedno pytanie: Czy kamienie uszlachetniające 120lv szybko zejdą w cenie podobnej do cen u brokera?

jLRw2A6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...