Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą broń kupić?

Zgredxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie gram juz z tydzien w skilla i mialem z 3 konta na których sprawdzałem bronie ale zadna z nich mi sie nie spodobała wiec jesli jest to mozliwe to prosze by ktos mi napisal jaką bron kupic  chodzi mi o

karabin szturmowy typu Scar-l itp

Snipere

Bron dodatkową typu kusza itp

pS.Czy mozliwe jest miec celowniki itp w broni bo widzialem ze ludzie mają

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Karabin to HK lub k2 jeżeli celujesz cały czas na głowę, snipe to AWP a bron dodatkowa za sp to jedynie kusza

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Karabiny: SG 551 - dobra broń sam ją osobiście posiadam i jestem bardzo zadowolony. Spełnia się zarówno z bliskiej odległości jak i z dalszej.

Karabin wyborowy: AWP - szybka, lepiej się strzela, wygodniej, częściej się zabija niż od np. CHEYTAC M200. Bo CHEYTAC musisz dokładnie wycelować i wtedy puścić ogień.

Broń specjalna: Nie ma za dużego wyboru więc jak najbardziej kusza, ale sprawdza się też nóż taktyczny.

Celowniki o ile dobrze się orientuje to możesz wygrać je w kapsułach...

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Główna: SCORPION vz61 - mega szybkie, dużo naboji, dobre obrażenia, MEGA SZYBKIE. 

MP7A1 - w miarę dobre, dosyć szybkie, dobry celownik, obrażenia też w miarę.

Przestrzał przez ściany, dużo naboji, mega obrażenia - wolny: RPK-74. Naboje które przelatują przez ściany to właśnie ta broń. Dobra na Dam na kampe przez mury. 

Alternatywna: Kusza ! Jest mega polecam :)

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

@Nēymar nie zgodzę się z tobą otóż mam broń SCORPION vz61 i nie jestem z niej zadowolony. Na długie dystanse nie nadaję się, obrażenia nie są aż tak duże i do tego zbyt duży odrzut. Żałuję, że taką broń zakupiłem... Dla innych to może fajna broń bo umieją nią dedać, a to trudna broń do opanowania, więc ja bym odradzał dla nowicjusza kupować. Jeżeli krótkodystansowce to tylko raczej P90 ponieważ łatwiej można ją opanować i nie tylko.

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

@Up

No widzisz ja grałem do tej pory na 2 kontach.

Na głównym mam 34 lvl i mam tam AWP + tą początkową i MP7A1. 

Grało mi się dobrze nią ale gdy zrobiłem nowe konto + kupiłem Scorpiony to jestem uradowany szybkością + dużym magazynkiem.

Owszem obrażenia na odległość nie są duże ale nadrabiają szybkością i magazynkiem. Bardzo dobrze się nimi gra na małych mapach. 

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Scar to gówno, odrzut jak skurwysyn, grać się nie da. Ale ja już koniecznie chcesz coś podobnego to AK-103. Chociaż ja bym ci proponował Famasa albo SG 551. Szybkie, celne, wystarczy mieć celownik na poziomie głowy i full auto lub krótkie serie na dalszą odległość, super się gra. P90 też jest dobre, ale przygotuj się że będą ci pisać że masz "noob weapon" :D Ze snajper to AWP, CZ ma denerwującą skłonność do pudłowania w dziwny sposób, niby celujesz prosto w gościa, a jednak nie trafiasz. Broń dodatkowej osobiście prawie nie używam, za dużo z tym zabawy, ale jak już to tomahawk. Pod odpowiednim kontem odbija się od ściany, więc np na hospitalu można nim czyścić wentyl. Kapsułki na tomahawk wygrywasz na survivalu albo defense. Co do skorpionów to na początku wydają się fajne, ale z czasem irytują, zwłaszcza z daleka.

Edit

Co do celowników to nie da się mieć ich osobno do broni, musisz mieć broń z zintegrowanym celownikiem. Mają ją bronie specjalne z kapsuł (Fury, Supreme, Reptile, Black Pearl, Gladius, Jabberwock), bronie EOTech, również z kapsuł, ale bez dodatkowych statystyk, a także bronie Chrome i Gold Edition dla VIP-ów. Jedyna broń z celownikiem EOTech za SP to M14EBR, ale nie polecam jej. Ogniem ciągłym strzela się nią źle, bez przybliżenia ma słabą celność, a z daleka przegrywa mocą i brakiem lunety ze snajperkami. Trzeba umieć nią grać, żeby sobie radzić z ludźmi z bronią maszynową, chociaż nie powiem, że ten celownik jest bardzo wygodny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...