Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic II Noc Kruka - mała ilość FPS.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z małą płynnością w grze.. Teraz mam Windows'a 8 i tak się dzieje, a na Windows'ie 7 było wszystko ok. Sprzęt w pełni spełnia wymagania gry, chyba nie muszę ich podawać. :) Coś czytałem na innym forum, że wyłączenie rdzeni w procesorze, i zostawienie tylko jednego pomoże, a nie wiem jak to zrobić.

Opublikowano

wchodzisz w menedżer zadań > zakładka procesy > prawym na proces Gothic2.exe > Ustaw koligację(czy jak to się tam zwie w win 8) i odznaczasz prawie wszystkie, żeby tylko 1 został i dajesz ok

Opublikowano

Ja tworzyłem specjalny pliczek, który był jednocześnie kluczem oraz uruchamiał grę na jednym rdzeniu tylko że w moim przypadku to było GTA : SA. Niestety nie pamiętam jak to się robiło ale później sprawdzę to u siebie na komputerze i wyśle Ci na PW.

Opublikowano

Ja tworzyłem specjalny pliczek, który był jednocześnie kluczem oraz uruchamiał grę na jednym rdzeniu tylko że w moim przypadku to było GTA : SA. Niestety nie pamiętam jak to się robiło ale później sprawdzę to u siebie na komputerze i wyśle Ci na PW.

Okej, będę baaardzo wdzięczny. :)

Opublikowano

On aktualnie Win 8 i ja nigdy nie słyszałem o tym żeby nVidia miała takie problemy a ja sam mam kartę od nich i Win 7 i żadnego problemu nie było. Prędzej bym w to uwierzył gdyby chodziło o konkurencję.

Opublikowano

Ja mam Radeon'a, nie żadną nVidię. Już wcześniej mówiłem, na Windowsie 7 wszystko ładnie śmigało, tylko teraz, po zmianie na 8.1 coś gra o wiele gorzej chodzi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...