Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komenda /testfor i redstone.

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię razem z dwoma młodszymi kuzynami mapę Adventure (dla siebie) i mam problem ze stworzeniem sklepu. Na początku próbowałem z płytką i samym mechanizmem (dispenser+tłok+skrzynia etc.) ale taki mechanizm BARDZO DUŻO zajmował więc zdecydowałem się na Command Blocki więc poczytałem trochę o nich i zrobiłem sklep na level (na przedmiot jest chyba to niewykonalne, bo początkowo walutą miał być emerald ale teraz jest EXP). Więc sklep działa, jeżeli mam 4 level to jak kliknę guzik to zabiera mi level i wyrzuca przedmiot ale jeżeli nie mam 3 levli to i tak wyrzuca przedmiot.

http://imgur.com/a/mMZul

Moje pytanie brzmi: Jak zrobić, jeżeli gracz nie spełnia jednego warunku podanego przez CB to żeby energia redstone dalej nie płynęła do droppera. Zdjęcia macie poniżej.

PS Nie chcę wgrywać ŻADNYCH modów, to ma być mapa na 1.7.5 bez modów na zwykły multiplayer (nie bukkit).

PS2 Czy jest to niewykonalne z CB, że jak mam 3 emaraldy to gdy klikniemy guzik to zabiera na 3 emeraldy i wyrzuca nam przedmiot z droppera? Czy tylko z lvl jest to wykonalne?

PS3 Nie chcę mieć komendy /give, bo przedmioty są dostosowane do fabuły (zmieniona nazwa etc.)

PS4 Próbowałem użyć komendy /testfor ale do końca nie wiem do czego służy i myślałem, że on "zatrzymuje" energię lecz jednak się pomyliłem :D

PMK3yt4.png

Opublikowano

W standardowych komendach minecrafta nie ma chyba formułki, która by sprawdzała twój poziom. Oczywiście jest opcja, że może go zabrać, ale jeżeli masz np. poziom 1 i zabierze cie 3 lvl to możliwe, że będzie poziom -2  :)

KOLEKCJONER POSTÓW:

50 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1k

lUU8K8b.png

Opublikowano

Mi nie chodzi o to, ja chce dowiedzieć się jak mogę zrobić, jak mam 2 level to, żeby klikając w przycisk który wysyła komendy do 2 cb a potem do droppera, aby potem ten dropper nie wyrzucił kupionego itemu bo nie ma wystarczającego levela na to. :) Z /give łatwo to zrobić, ale mamy stworzone itemy na potrzebę fabuły (zmieniona nazwa u kowala) i nie mogę /give użyć. :) Co do poziomu -2 to nie, sprawdzałem, wtedy nie zabiera mi wgl. ale i tak DROPPER działa ;/ 

Pomocy ! :D

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...