Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SGS2 i nowy Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje jakiegos dobrego roma na sgs2 obecnie mam oficjalny dla samsunga ale z tego co slyszalem juz nie bedzie dalszych aktualuzacji wiec trzeba zaczac dzialac samemu. Poszukuje roma w ktorym bede mogl podkrecic procek powiedzmy do 1.4 a takze nie bedzie zamulal. Zeby poprostu chodzil plynnie gry smigaly itp. Jest taka opcja ze np. Mi sie nie spodoba ten wgrany bede mogl wrocic do oficjalnego?

Opublikowano

Możesz spróbować np. Cyanogen Moda (obecnie najpopularniejszy ROM) wgrywając normalnie albo za pomocą Installera. Podkręcasz w opcjach lub za pomocą programu np. Set CPU. I tak, da się powrócić do poprzedniego ROMu przez backup albo wgrywając oficjalny z jakiejś strony.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

tak będziesz mógł

masz forum android.com.pl to sobie poczytaj i poszukaj sam co trzeba najpierw zmieniać w telefonie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

mało ci że podałem gdzie masz szukać informacji ?  nikt za ciebie z innego forum nie skopiuje tu tutoriali i przeczyta je , może i  jeszcze napisze jak to wszystko robić

nie masz w ogóle nic zrobione w telefonie a bez przeróbek samego telefonu możesz zapomnieć że cokolwiek zrobisz w telefonie nawet głupi backup czy wgranie jakiegokolwiek romu a tym bardziej o OC możesz zapomnieć całkowicie

poczytaj, zrób modyfikacje telefonu to może zrobisz resztę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Probwalem pare cyngenmodow wgrac i nic albo instalation abortet albo mi sie wyswietlilo jakies (bad) co zle robilem? podeslie mi ktos jakiegos andka z mozliwoscia podkrecania procka ktory dziala moze byc ten cyngenmod sprawdzony.

Opublikowano

jeżu człowieku, najpierw ODBLOKUJ i zmodyfikuj telefon by w ogolę potem móc cokolwiek do niego wgrać jak chcesz bo inaczej nic nie wgrasz ( przecież to własne zrobiłeś na nie odblokowanym/nie zmodyfikowanym i nie mogłeś )

każdy CM jest sprawdzony i w odróżnieniu do innych którym działa TY jesteś uparty jak wół i chcesz po swojemu zainstalować bez wymaganych koniecznie  WCZEŚNIEJSZYCH modyfikacji telefonu ( czy to zmiana kernela, czy odblokowanie bootloadera itp )

ogólnie, Twój telefon, Twój problem czy się on zepsuje w trakcie modyfikacji i tak będzie to zawsze  Twoja wina bo decyzję o zmodyfikowaniu i wykonanie modyfikacji zrobiłeś sam

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Probwalem pare cyngenmodow wgrac i nic albo instalation abortet albo mi sie wyswietlilo jakies (bad) co zle robilem? podeslie mi ktos jakiegos andka z mozliwoscia podkrecania procka ktory dziala moze byc ten cyngenmod sprawdzony.

Na każdym zrootowanym urządzeniu podkręcisz procka. W CM jest to w ustawienia wtegowane.

Opublikowano

a wcale że nie , najpierw MUSI wgrać kernel od CM/kernel z OC  albo samego CM bo kernel już on ma w sobie i dopiero sobie może kręcić

sam w sobie rom CM nie umożliwia podkręcenia procesora tylko kernel zmodyfikowany

dla stockowych nie ma nawet takiej możliwości poza zmniejszeniem

zresztą odesłałem go do profesjonalnego forum gdzie sobie sprawdzi i znajdzie wszystko co potrzebuje,  według tego zrobi jak należy jak sobie poczyta i zrozumie że wgranie romu to nie wrzucenie jakiegokolwiek pliku do telefonu i jego zainstalowanie , trzeba MYŚLEĆ a nie bez sensu wgrywać co popadnie.

na szczęście miał błędy i już sama instalka mu zablokowała możliwość instalacji tego romu co wgrywał bo w razie problemów już na początku wgrywania uwalił by telefon

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No to w takim razie jak mam odblokowac ten telefon i zabezpieczyc go od brickow?

Od bricka zabezpieczysz tylko rozwagą i wiedzą o tym co robisz.

Opublikowano

Mam juz cm i sciagnalem setcpu i mam max 1200. Chcialem podkrecic do 1400-1500 co mam zrobic? Roota juz wgranego mam.

Po pierwsze nie przesadzaj bo coś zepsujesz (na przykład rozładowywanie baterii w bardzo krótkim czasie lub lagi [tak to możliwe]). Poszukaj w internecie optymalnych wielkości i poradników.

Warning: Extremely low or higher than normal frequencies may freeze your phone. Especially high frequencies (such as those enabled in certain custom kernels) have a risk of shortening the life of your phone. If your phone freezes, just yank out the battery.

Opublikowano

Slyszalem ze na s2 mozna nawet krecic do 1.6 a 1.4 wydaje mi sie wystarczajace.

Do 1.6 z kernelem. Do ponad 1.5 podkręcił jakiś użytkownik XDA bez kernela. Jak chcesz to próbuj ;) To twój telefon :P

Opublikowano

manual sobie odpuść bo kompletnie nie masz pojęcia co robić  a tym bardziej nie masz pojęcia o systemie zmianach w initramfs, zmianie napięc zasilających czy kernelu, nikt potem nie będzie odpowiadał za twoje błędy

ty w ogolę czytasz co piszemy, nic aktualnie podkręciłeś i nigdy nie podkręcisz bo masz tylko max zegar stockowy, zmień kernel albo rom który ma w sobie możliwość podkręcenia

programowo można na stocku np Tegrak Overclock, używasz na własną odpowiedzialność i sam odpowiadasz za zniszczenie telefonu w razie problemów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Chcialem wgrac nowszego cm i mi wyskakuje instalation abortet o co chodzi? Bralem przez ustawienie aktualizacje systemu. Chcialem dodac ze nie dziala mi wi-fi. Na tej wersji :/

Opublikowano

Jak widać coś robisz źle albo czegoś nie masz, twój problem znaleźć co bo my kompletnie nie wiemy co robiłeś albo nie robiłeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...