Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Tworzenie odtawrzacza radia

Nygol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Wie ktoś może jak zrobić własny odtwarzacz radia ? Chodzi mi najbardziej o stworzenie całej tej tabeli z informacjami. Np:v2pr2p.jpg

hcq0.png

Opublikowano

W hobby u ciebie widzę php, czyli musisz ogarnąć, a więc jeżeli nie wiesz to potrzebny będzie ci CSS, html, ale to chyba wiesz.

Ja osobiście w php nie jestem najlepszy ale dam ci np pomysł.

Powiedzmy że mam już jakiś tam ustalony style css strony.

<html>
<head>
</head>
<body>
<?php

//Tutaj np jakieś instrukcje do tych niżej rzeczy, jak co ma działac itd...)

$streamer = $_POST['streamer'];
$audycja = $_POST['audycja'];

echo("GRA: ". $streamer);
echo("Audycja: ". $audycja);
echo("Słucha nas: ". $...); <== nwm :3
?>
</body>
</html>

Tak jak powiedziałem wyżej, nie znam się za bardzo na php ale jeżeli ty mówisz że znasz php, to raczej będziesz wiedział jak to zrobić, według mnie to wgl całe te pytanie jest dziwne iż znasz (tak myślę) php i powinieneś wiedzieć, chyba że nie znasz CSS to już trochę co innego :).

@Edit i w tym style css masz tam już ustalone tło, kolory, fonty itd....

a zapomniałem jeszcze dodać że chyba znam te radio i tam napisy te poruszają się w lewo, to mógł byś użyć znacznika <marquee> aby to zrobić :) ale bardziej profesjonalnie było by w Js/Jq

Opublikowano

Alyarius tyle to ogarniam, bardziej chodzilo mi o to czy panel radiowy udostepnia takie api i gdzie je znajde. Bo to nie.moje radio tylko znajomej a ona nie ogarnia nic z tych rzeczy :)

hcq0.png

Opublikowano

Zdecyduj się, czy chcesz odtwarzacz radia czy statystyki. Szukaj na eradia kropka net

Lub po prostu w google: statystyki shoutcast

gamedevmania.com

Opublikowano

już znalazłem co chciałem. A pan wyżej niech sie nie unosi tak bo ci żyłka pęknie ;-) Dzięki za trudy

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...