Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk 1 tb i Xbox 360. Idzie dostać kręćka!

kociarz43221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, kupiłem dysk 1 tb WD MY PASSPORT ULTRA, wpialem go do xboxa a tam... max 32 giga wejda. No poprostu sie zalamalem. Jest na to sposob? Bo chyba nie będe robić 60 partycji! Przepraszam za bledy, pisze wieczorem. Dobra noc.

sparta? SPARTA!!!

Opublikowano

Podepnij nawet 2847180 TB, xbox zobaczy tylko 32GB. :)

Partycje Ci nic nei dadzą, bo będziesz musiał się miedzy nimi przełączać. :/

Jeśli dysk ma w środku SATA to wyjmij go z obudowy, przerób konsole pod RGH i podepnij go zamiast normalnego dysku. To jedyne wyjście.

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie, ale niektóre dyski WD dało się przerobić i xbox widział je w całości. Sprawdz czy twój model nadaje się do tego.

Opublikowano

Kij wie, może dlatego żeby był dobry przesył?

@Shiniox Nie mam pojęcia czemu Ty jesteś modem tego działu... :/

Nie przerobisz żadnego dysk, aby działał Ci w całości, bez przerobienia na RGH. (Przenośny)

Możesz przerobić dysk WD o odpowiednim oznaczeniu i wsadzić go w obudowę - owszem, ale nie przenośny. :)

Jeśli masz RGH to :

Możesz nawet zamiast stacji płyt wsadzić 2gi dysk. Możesz przerobic nawet dysk Samsunga i włożyć, przenośne widzi całą pojemność (a nie 32GB)

Bez RGH :

Możesz przerobić dyski WD, ale tylko pare modeli. Napewno BEVS i wsadzić zamiast normalnego dysku. (MAX 320gb)

Opublikowano

Kij wie, może dlatego żeby był dobry przesył?

@Shiniox Nie mam pojęcia czemu Ty jesteś modem tego działu... :/

Nie przerobisz żadnego dysk, aby działał Ci w całości, bez przerobienia na RGH. (Przenośny)

Możesz przerobić dysk WD o odpowiednim oznaczeniu i wsadzić go w obudowę - owszem, ale nie przenośny. :)

Jeśli masz RGH to :

Możesz nawet zamiast stacji płyt wsadzić 2gi dysk. Możesz przerobic nawet dysk Samsunga i włożyć, przenośne widzi całą pojemność (a nie 32GB)

Bez RGH :

Możesz przerobić dyski WD, ale tylko pare modeli. Napewno BEVS i wsadzić zamiast normalnego dysku. (MAX 320gb)

Najpierw mówisz, że nie przerobi żadnego dysku, a potem mówisz że jednak przerobi ?

Napisałem, że niektóre modele da się przerobić, a nie że konkretne jego, dysk przenośny różni się tym, że jest wsadzony w obudowę a w środku jest normalny dysk który ma mały kabel sata>usb..

Opublikowano

Najpierw mówisz, że nie przerobi żadnego dysku, a potem mówisz że jednak przerobi ?

Napisałem, że niektóre modele da się przerobić, a nie że konkretne jego, dysk przenośny różni się tym, że jest wsadzony w obudowę a w środku jest normalny dysk który ma mały kabel sata>usb..

Gówno prawda. :]

Ja mam WD, ktory nie ma sata i jest samo usb. (tak madralo, zdjalem obudowe)

Nie mam zamiaru wszczynac tu dyskusji, bo zaraz dostane warna. :)

@

bez rgh nie wrzuci dysku 1tb :)

Opublikowano

Czyli w końcu wyszło coś z tego tematu? Bo nie chce za duzo majstrowac bo jeszcze zepsuje. Ktoś na innym forum powiedzial, że przez hddhackr i hddss.bin jakos sie da. ale nie mogłem znaleźć  hddss.bin do 1 tb

sparta? SPARTA!!!

Opublikowano

Poszukaj na youtube, tam jest pokazane jak złamać te zabezpieczenie, że xbox myśli, że to tylko 32 gb, a tak naprawdę jest inaczej musisz poszukać, a jak nie ma na youtube to na spryciarze :)

Opublikowano

zwróciłem sie z prosba o pomoc do taty i tata poczytał, że to może zniszczyć dysk

Tego typu modyfikacje dysku mogą go uszkodzić, bez ryzyka nic nie osiągniesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...