Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się w tę grę grać?

Falem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka czy oplaca sie grac w tere ? Ile wazy ? Ile bedzie sie pobierac z predkoscia 250kb/s ? Wypiszcie fajne rzeczy w grze i minusy . Lepsza od Aiona ?

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Moim zdaniem opłaca się. Gra nie jest p2w, można grać bez wydawania "realnych" pieniędzy. Zdecydowanym plusem jest to, że grafika naprawdę cieszy oczy. Mnie Tera wciągnęła tak, że wbiłam max lvl (co jest sporym osiągnięciem, bo szybko się nudzę). Fajną sprawą są battlegroundy - to mnie naprawdę pochłonęło. Minusy? Takie jak w większości MMO - questy są dość monotonne. Czy lepsza od Aiona? Powiem tak. Aion na moim dysku gościł przez 15 minut. Jest w moim odczuciu zbyt... hmmm... "metinowy". Nie podoba mi się wizualnie.

Tera zajmuje u mnie około 30GB (przez pół roku nieaktualizowana). Jeśli zdecydujesz się pobrać tę grę, to przygotuj się, że ściąga się dość długo (jednak nie tak długo jak Aion :P).

#don't care

Opublikowano

Jezeli wybierasz miedzy aionem a tera to zdecydowanie polecam tere. Moje pierwsze wrazenie w aionie sa takie ze gra jest strasznie niedynamiczna

Opublikowano

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu dlatego zapytam tutaj - czy na serwerach EU jest duży online graczy? Na różnych forach ludzie piszą, że gra wymiera.

Opublikowano

Wiadomo jak to jest. Serwerów jest kilka, na jednych gra masa ludzi, a na drugich jest mniej graczy - bez dwóch zdań na Killian'ie jest ich najwięcej ;)

Wejdź na niego, a przekonasz się, że gra nie wymiera ;)

TERA jako gra, jest moim zdaniem najlepszym dostępnym aktualnie MMO :D

Czy jest lepsza od Aion'a? Conajmniej 10'ciokrotnie ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Wiadomo jak to jest. Serwerów jest kilka, na jednych gra masa ludzi, a na drugich jest mniej graczy - bez dwóch zdań na Killian'ie jest ich najwięcej ;)

Wejdź na niego, a przekonasz się, że gra nie wymiera ;)

Dzięki za odpowiedź skoro jest tak jak piszesz to dzisiaj pobieram i zaczynam grać na Killianie. Mam tylko jeszcze jedno pytanie czy opcja dołączenia do tego clubu (chyba jest to abonament w Tera) wprowadza dużo udogodnień?

Opublikowano

Nie jest źle na początek można sobie pograć za darmo, później może raz się zapłaci i na tym weteranie będzie można optymalnie pykać. :D Z tym, że  w tej tabelce o weteranie nic nie ma.

http://en.tera.gameforge.com//main/club

Mimo wszystko chyba zrezygnuję z Aiona, który jest dla mnie zbyt sztywny na rzecz Tery w której dynamika powala (przynajmniej tak myślę). :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...