Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Freebuild.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Planuje zrobić serwer freebuild. Znajdowałyby się na nim klasycznie działki, jobs itp. Nie byłoby kopalni - zamiast nich byłby plugin na automatyczne stoniarki do scraftowania. Codziennie  około 18 godziny w nocy  ( minecraftowej) rozpoczynała by się krwawa noc - szkielety strzelałyby szybciej, zombie nosiłyby itemy itp.  Byłoby coś takiego jak adminshop, w którym niemożliwe jest kupienie diamentów itp  - to by było bez sensu. Byłyby tu tylko takie itemy jak drewno itp ( nie wiem czy wgl coś takiego robić). Handel między graczami umożliwiałby specjalny plugin Trade, jest to bezpieczniejsze. Chciałbym wprowadzić też tryb Hardcore bądź zwykly hard. Przejdźmy do pierwszego - umierasz, tracisz życie ,regenerujesz jakimiś miksturami z craftingiem autorskim, diamentami, koxami ( wtedy koxy nie miałyby efektu żadnego oprócz dawania życia). A co do drugiego, czyli hard - dodałoby się jakieś utrudnienia  dla graczy, np właśnie ten blood moon ( UWAGA - HARD I HARDCORE TO DWIE INNE RZECZY! HARD JEST TO TRYB CIĘŻKI, Z MNÓSTWEM MOBÓW I UTRUDNIEŃ DLA GRACZY, A HARDCORE DAJE NAM BANA PO ŚMIERCI!). Nie piszę tych podstawowych rzeczy, to jest zbędnę. Mam do was jednak kilka pytań:

1. Czy serwer podobałby się graczom?

2. Co powinno znaleźć się na serwerze, Twoim zdaniem?

3. Wolisz działki w jednym świecie, czy PlotMe - działki w innym świecie ( do tego potrzeba kilka innych pluginów, większe obciążenie serwera, mniejsze możliwości)

4. Czy da się zrobić coś jak kredyt, np grcz nie ma kasy na działkę ale chce ją kupić, kupuje ją ale ma kredyt, jeśli nie spłaci go - idzie do więzienia na 2 dni ( prawdziwe)

5. Czy warto jest wprowadzić plugin na kurczaki znoszące przedmioty? Podwyższyłoby to ich wartość.

6. Jak zredukować lagi?

7. Który hosting wybrać Waszym zdaniem?

8. Jaka minigra? chodzi o to aby była łatwa do skonfiguroawnia ( plugin ) i mało wymagająca oraz aby zadowalała graczy

Dosyć sporo się pewnie czyta i odpowiada, więc za dobre odpowiedzi ( tzn takie które wznoszą coś do tematu) nagradzam max ilosc like

Bez reklam fb

Opublikowano

Osobiście nie lubię FreeBuild, ale twój pomysł mnie zainteresował.
Chętnie bym na nim zagrał :)

1. Tak

2. MiniGame

3. Działki w jednym świecie, ale spawn na środku wszystkich działek.

4. Jest coś takiego jak Bank, a więzienie można samemu zrobić plugin lub pobrać :)

5. Taaaak :D

6. Nie wgrywać skriptów ! I nie wgrywać dużo pluginów, zredukować je do minimum

7. Cubehost lub FiberHost

8. Parkour (Plugin)

Opublikowano

Okej, dzięki za Twoją opinię, dostajesz OKEJKĘ!

Proszę o kolejne wypowiedzi, może uda mi się stworzyć fajny serwer freebuild.

Bez reklam fb

Opublikowano

@up

omg, nie nabijaj sobie postów. Prosiłem o wypowiedzi co byście chcieli, a nie " no fajnie fajnie daj lajka " .

pomóżcie mi, podsyłajcie jakieś pomysły :)

Bez reklam fb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...