Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tania konsola dla dj

Dark Angel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Potrzebuje jakieś taniej konsoli dla dj(oczywiście $ cały czas zbieram)

Mój obecny budżet to ok 400 zł i chcę coś kupić.Moje wybory to:

- X session pro:Brak jogów ale cena jest git

- Numark Mixdeck:Dobre kombo.

Macie jakieś swoje inne zestawy??

Opublikowano

Ten drugi wymieniony przez Ciebie kontroler nie kosztuję 400 zł :).

Z tego co wiadomo mi bardzo dużo osób chwali sobie numark mixTrack Pro  :) Koszt sprzęciku koło 500 zł. 

Chyba że już chcesz prawdziwą konsolę a nie kontroler to pioneery cdj - 100 stary dobry sprzęt w dobrej cenie.

Opublikowano

Ten drugi wymieniony przez Ciebie kontroler nie kosztuję 400 zł :).

Chyba że już chcesz prawdziwą konsolę a nie kontroler to pioneery cdj - 100 stary dobry sprzęt w dobrej cenie.

Wiem że ten drugi droższy jest :).Ps:cdj 100s??? One chyba do muzeum powinny trafić....

Opublikowano

Nie ma taniej konsoli...

CDJ 100-S do muzeum? Widać, że nigdy nie miałeś styczności ze sprzętem, bo jest to jeden z najlepszych sprzętów do nauki - mimo, że mają po parenaście lat, ale nadal funkcjonują jak należy, wystarczy tylko przeczyścić laser co jakiś czas :) No chyba, że wolisz kontroler, który się zepsuje po 2 latach.

xsession nie polecam, jak już coś to tego mixdecka.

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to 200 od 100 różnią się tylko tym, że mają tylko text mode i loopa. Od Pioneera z serii CDJ polecam wszystko ;D

Raczej rozglądałbym się za konsolą, ale w tej kwestii zdania są podzielone. Jedni powiedzą że kontroler, jedni że konsola.

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to 200 od 100 różnią się tylko tym, że mają tylko text mode i loopa. Od Pioneera z serii CDJ polecam wszystko ;D

Raczej rozglądałbym się za konsolą, ale w tej kwestii zdania są podzielone. Jedni powiedzą że kontroler, jedni że konsola.

Nie znam sie na tym bardzo, ale loop to raczej bardzo wazna rzecz przy przejsciach :) btw. na czym on polega na sprzecie bez licznika bpm? Są guziki in oraz out?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Loop ważny przy przejściach ? Hmm... widzę, że trzeba jeszcze poczytać.

Jeżeli chodzi o 100 lub 100s to fakt, jeden z lepszych do nauki. CDJ 200 owszem, sprzęt już "nowszy" ale i tak trochę zabytkowy. Przede wszystkim brak USB. Aby kupić jakieś rozsądne playery potrzeba około 2000 tysięcy, inaczej nie ma co się rozglądać, np. Numark NDX-400 lub Denon DNS-1200 + mikser.

Jeżeli chodzi jednak o to, żeby mieć coś w miarę taniego, ale mobilnego i małego, to tylko kontroler. W zależności od tego jaki budżet, możesz patrzeć na Numark'i Mixtrack'i lub Pioneer'a DDJ-SB (posiadam i do nauki polecam) poniżej 1ooo tysiąca. Wzwyż 15oo-2ooo wachlarz się otwiera.

Opublikowano

Nie kupuj na start nic powyżej 2k ;) Znudzi Ci się po paru tygodniach i kasa pójdzie w błoto. A jeśli chodzi o ten kontroler to bardzo dobry, polecam. Podobnie jak inne sprzęty Pioneera :D Wytrzymałość ma, posłuży kilka lat.

Opublikowano

Jak najmniej, żeby nie tracić kasy. Jak Ci się spodoba, to możesz iść w to dalej. Zacznij od miksera, lub kontrolera do około 1000 zł / używanego (tak jak pisałem w poprzednim poście). Akurat wybrałeś najdroższy, największy i najlepszy kontroler Pioneer'a, o którym niektórzy mogą sobie pomarzyć. Jak chcesz jednak wydać dużo kasy proponuję 2x CDJ + mikser, ewentualnie takie SZ, jednakże nie widzę sensu wtapiania 8 tysięcy w ciemno.

Opublikowano

Pioneer jest najsolidniejszy z tych wszystkich

Numark (nie pamiętam czy ten model) ,ale często zostaję przycisk cue w środku odtwarzacza :D

Reloop duży osób chwali sobie mk3 / mk2 ,nie narzekają

Opublikowano

100s na początek akurat. Jednakże, w dobrym stanie i dobrej cenie teraz to rzadkość.

Potem, możesz zbierać na ndx 400 lub pionki 800mk3, ale to już na prawdę fajne zestawiki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...