Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszacze - Drop Zwiekszenie!

greg_1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

mam problem z dropem ulepszaczy na plikach insomnii.

Jak zwiekszyc szanse dropu np. Kawalek klejnotu ,bo wale w te moby z ktorych ma to wyleciec juz z 30min i zero dropu. W bazie jest ustawione ze ma wydropic wlasnie taki ulepszacz.

Rowniez FMS i RIB niedropią . Ciezko z medalami. Oraz ceny perel u handlarza niewiem gdzie zmienic ich ceny w bazie . Nieumie znalezc id perly w bazie!

Postacie na ktorych to sprawdzalem to 20lvl , 28lvl , 36lvl.

Daje +.

Opublikowano

pliki isnomnii, ustawienia insomnii czyli też drop jak na insomnii... w mob_proto się to zmienia, ale gdzie dokładniej to nie pamiętam...

Opublikowano

Z tego co wiem to w mod_proto ustawia sie ile ma yang dropic z moba oraz ile expa za niego sie dostaje.

Co to ulepszaczy tam sie tylko id ulepszcza wpisuje ,a nie ma nic o szansa na jego drop.

Jak zmienilem w insomnii teraz z locale/english na locale/hongkong na serwie to po zabiciu wlasnie tez tego moba z ktorego ma wyleciec kawalek klejnotu ,

wylatuja jeden za drugim. Teraz tylko ktory plik jest odpowiedzialny za to bo jest ich od groma ,a do dropu ulepszaczy nieznalazlem.

Opublikowano

mnie nie interesuje ustawianie serwerow typu exp x100 yang x100 itd.

Bawie sie z plikami serwerowymi dla zabawy , jako uczen technikum informatycznego traktuje to jako dodatkowa nauke . Zawsze cos nowego.

Exp ustawilem na serwie cos w tempie polski serv x4 i sobie testuje pomalutku wszystko.

A przydadza mi sie informacje gdzie co jest bo zeby zaczac trzeba znac "podstawy" . Szukam po forach wskazowek i jak niepotrafie czegos znalesc prosze o pomoc!

Opublikowano

Witam .

No ja myślę że to się ustawia w folderze : "hongkong" .

Tam powinen być plik który jest odpowiedzialny za to ...

No włąśnie jak wspominałeś "mob_itemdrop" czy jakoś tak nie jestem pewien bo niemam juz tego na kompie , no i tam sie później wpisuje numer item , jest tam np. 0.14 drop to oznacza ze dropnie ci na 100 tych mobów z których chcesz to wydobyc 1 lub 2 te item czy ulepszacze .

Pozdrawiam.!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...