Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Hamachi problem i to wielki

Rex97Pl

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,
mam pewien problem z Hamachi, mianowicie, stworzyłem serwer MC na modach i z kolega chcielismy pograc. problem jest taki ze on nawet nie moze mnie spingowac, a ja go juz tak.
Próbowałem:
>Dodawać porty do NetGear - zerowy efekt
>Dodawać porty do FireWall - jak wyżej
>Wyłączać antywirusa i FW - jak powyżej
>Przekierowania Router->Komputer - Postęp 0%
i jeszcze kilka innych

Proszę o pomoc. Każda sugestia może być pomocna!

| 50 | 75 |  100  | 125 | 150  | 175 | 200 | 225 | 250 | więcej nawet nie licze xD |

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Ref]

@edit: jak kto ma jaki pomysl to prosze podeslac ;)

| 50 | 75 |  100  | 125 | 150  | 175 | 200 | 225 | 250 | więcej nawet nie licze xD |

Opublikowano

mam pomysl, sprawdze na 2 kompie czy moze mnie spingowac (w sieci LAN) jak tak to znaczy ze wina lezy po str Firewall na routherze, a jak nie, to po str mojego kompa. Moze byc tez przydatna informacja z mam Win8

@Edit: Hmm, Nie moge tez spingowac komputerów w sieci LAN (czytaj, w domu pod tym samym routerem) mysle ze to moze byc Firewall na routerze
@Edit: Wiem, że to wina Routera (blokuje przejscia) mam NetGear Wireless ADSL2+ Modem Router model DG834G

Opublikowano

Błagam, takim debilem nie jestem i on tez nie, mowie, on w hamachi nie mogl mnie spingowac, o laczenie sie z serwerem narazie sie nie martwie, bo jak wyjasni sie sprawe z brakiem mozliwosci spingowania, to problem z polaczeniem sie tez zniknie. a przekierowalem porty, nie adresy IP. hamachi sam potrafi przekierowac IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...