Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten komputer jest dobry do gier ?

Danieldar11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie co do tego oto komputera czy nadaje się on do gier , a także co byście w nim zmienili. Oto komputer:

Procesor : AMD x8-8150 3.6GHz

System operacyjny : Windows 8.1 Pro

Pamieć ram: 4x4GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz

Zasilacz : Smart SE 630w

Karta garficzna : AMD Radeon HD 7900 Series

Kingston 2.5 SSDNow V300 120GB

Seagete 1TB Barracuda

Asus M5A97 EVO R2.0

Thermaltake Smart SE Modular 630w

Lite-ON DVD+/- RW IHAS120-04 bulk black

Benq XL2411T

Obudowa thermaltake ( rodzaju nie posiadam ale jest metalowa , czarna )

Proszę o poradę !

Przepraszam za to białe tło ale jest ono przekopiowane z innego programu.

Opublikowano

Napisz dokładnie co to za model karty graficznej, bo samo 7900 series to mało. A w tym komputerze procesor jest taki sobie i zależnie jaka jest to karta to on jest jako pierwszy do zmiany i oczywiście ze zmianą procesora trzeba zmienić płytę główną.

Opublikowano

Na 1 strzał to procek/płyta/ssd na sprzedaż i zamiana na intela. Jednak jeśli nie chcesz zmieniać a masz 2k to możesz zainwestować w lepszą karte graficzną. Sprzedasz aktualną a zakupisz 780ti. Chociaż ten amd nie jest demonem prędkości w grach to sprzedał bym go.

graphic.png
Opublikowano

V300 na starym firmware? Sprawdź czy siedzi na 505A, jeżeli tak to nie musisz go zmieniać. Na kościach Toshiby ten SSD był jednym z lepszych (na pewno lepszy od M500).

Karta niech zostanie.

Procesor na i5-4570 z płytę B85:

www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4570-3-2ghz-lga1150-box-haswell-bx80646i54570-546528/ 
www.morele.net/plyta-glowna-asus-b85m-g-intel-b85-pcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-581279/

Jeżeli zamierzasz kręcić, to wtedy proponuję:

www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4670k-3-4ghz-lga1150-box-haswell-bx80646i54670k-546530/ 
www.morele.net/plyta-glowna-asrock-fatal1ty-h87-performance-h87-dualddr3-1600-sata3-gblan-raid-atx-h87-performance-582748/

Wydajność poczujesz od razu po przesiadce ;)

Opublikowano

Zostaw ten komputer, jak jest. Kup chłodzenie i spróbuj trochę podkręcić tego cepa. Macho BW/120 jeśli się nie zmieści to pierwsze. 

Stracisz sporo kasy na zmianie podstawki, nie ma sensu wymieniać teraz na Intela. 

Opublikowano

@up

Przy budżecie 2k ? :O

Zmiana na i7 4770k + z87 extreme 4 i jeszcze na chłodzenie starczy. Jeszcze z sprzedaży płyty i procka dostanie 5-7 stówek.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up

Przy budżecie 2k ? :O

Zmiana na i7 4770k + z87 extreme 4 i jeszcze na chłodzenie starczy. Jeszcze z sprzedaży płyty i procka dostanie 5-7 stówek.

Tylko po co ? Do czegoś ten komputer nie starcza ? Ja bym te 2.000zł zbierał na coś innego, jeśli autorowi komputer wystarcza. 

Opublikowano

@Sweet

A ja uważam, że jest sens i to bardzo. Przecież ten FX to poziom Phenoma II 955 BE, ba nawet niżej. Do tego HD7950 to za mało, przy tym procku ta karta nie rozwija w pełni skrzydeł.

Opublikowano

@Sweet

A ja uważam, że jest sens i to bardzo. Przecież ten FX to poziom Phenoma II 955 BE, ba nawet niżej. Do tego HD7950 to za mało, przy tym procku ta karta nie rozwija w pełni skrzydeł.

Tylko że przeciętnemu graczowi wystarczy taka konfiguracja. 

Ja bym odłożył te pieniądze na podzespoły do wymiany, kiedy już na aktualnym sprzęcie gry nie będą chodzić. 

Chłodzenie i trochę podciągnąć cepa. Według mnie to wszystko, ale decyzja należy oczywiście do autora. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...