Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak byście chcieli żeby wyglądał Gothic 5/risen 3(Gothic 5 jaką byście chcieli fabułę)

Adexus12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten temat jest stworzony po to żebyśmy wypisywali swoje pomysły dotyczace gothica 5.Morzna pomazyć :). Ja np. chciałbym żeby w gothicu piątce było nakazane dołaczenie do jednej frakcji,pamieam jak w gothicu 2 wchodziłem do khorinis, do Hagena to jaki mieli do mnie szacunek a np jak wchodziłem jako najemnik tępili mnie w gothicu 3,4 takiego czegoś nie było.chciałbym żeby pisało w menu postaci gildia:np paladyn to było super zawsze oczekiwałem na zostanie paladynem dostawało się tą zbroję było sie z tego dumnym, żeby powróciły rozdzialy, bez zadnych muszkietów . Uwielbialem to w gothic 1,2 jak nami na poczatku gry pomiatali a potem gdy sie zostawalo kims lepszym to czuli respekt.gdy  się uczyło broni był zielony a na końcu mistrz za każdyn razem inaczej trzymał miecz. to mój pomysł żeby to wszystko powróciło w tym był najwiekszy klimat ( moim zdaniem) czekam na wasze pomysły :))

Opublikowano

Ja to bym chciał aby zamiast tworzenia nowej wersji Gothica 5 zrobili Remake wyłącznie z ulepszoną grafiką (np. Unreal Engine 3 ), w której zawarta by była fabuła z G1, G2 i G2:NK. Usatysfakcjonowało by mnie wyłącznie zmiana grafiki bo zmiana innych rzeczy mogłaby zniszczyć grę.

Opublikowano

Na miejscu PB skupiłbym sie raczej na odbudowaniu reputacji serii Risen, która mimo genialnej jedynki została nieźle zszargana przez drugą część. Gothic to juz temat zamknięty. Sama PB mówiła, że gra miała zakończyć się na 3 części. ZB i Arcania wraz z dodatkiem to tylko i wyłacznie skok na kase ze strony JoWood, który skutecznie zamknął drogę do ewentualnej kontynuacji serii. Wracając do serii Risen: Akcja 3 części mogłaby mieć miejsce między wydarzeniami z jedynki i dwójki, co tłumaczyłoby wycofanie niedorzecznych zmian z 2 (np. inkwizycja z szalonych mnichów zmieniła się w konkwistadorów) System walki i rozwoju w jedynce był jednym z najbardziej satysfakcjonujących jakie widziałem w tego typu grach, więc nie potrzeba w nim innowacyjnych ulepszeń, wystarczą drobne poprawki. Fabuła mogłaby być bezpośrednią kontynuacją wydarzeń z pierwszej części, bez nawiązań przypominających o dwójce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...