Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Astilia.pl - System Umiejętności #2

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<reklama>

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

vZtrbhQ.png

Film ma na celu pokazanie tylko jak będzie wbijało się umiejętności na serwerze - podstawowe i główne, a nie zadne bajery czy coś w tym stylu - film jest krótki i zawiera główne informacje o skillach.

http://www.youtube.com/watch?v=B0UisBEC4kg

Opis tekstowy:

Z każdego metina (5+) dropi przedmiot "Instrukcja"

iofL03b.png

Może wylecieć od 1 do 3 sztuk

Każda "Instrukcja" zawiera swój odpowiednik ale pod daną klase np. Pomoc Smoka, Aura etc.

wygląda to tak - 

metiny 5-20 (średnio wylatuje 1 sztuka)

metiny 25-60 (średnio wylatują 2 sztuki)

metiny 60+ (średnio wylatują 3 sztuki)

ale oczywiście z każdego metina mogą dropnąć trzy, nie zaleznie od tego czy ma 5 czy 95.

Do wbicia umiejętności z M1 do G1 wymagane jest 10 Ksiąg (Instrukcji), umiejętność może również wejść na poziom G1 z: M7, M8, M9, M10

Instrukcje można czytać równo co 4 godziny, natomiast kamienie duchowe co 2 godziny.

Istnieją również specjalne kamienie (Diament Duchowy) który nie nadaje limitu czasowego, dropi on z silnych bossów.

Kamienie Duchowe mają podstawową ilość.

Umiejętności dodatkowe typu górnictwo, polimorfia etc czyta się co godzine, ich drop został zwiekszony.

Na serwerze nie występują rady oraz zwoje egzorcyzmu by każdy miał równe szanse co do umięjętnosci, nastomiast została zwiekszona szansa na pomyślne szkolenie.

To tyle o umięjętnościach, zapraszam również do tematu o dungeonach i dropie.

http://www.mpcforum.pl/topic/1180470-vm-astilia-dungeony-drop-z-metinow-drop-z-skrzyni-serwerowej-podstawowe-informacje-1

oraz na facebook, teamspeak

facebook.pl/astiliapl
ts.astilia.pl

sygna1.png

Opublikowano

Coś ten Hikari trzeszczy tak elektronicznie. Mikrofon ma gdzieś uszkodzony kabel albo na wtyku coś się jebie. xD Dawałem kiedyś na forum quest na takie szkolenie księgami, nawet syschaty są identyczne (chaty zwykłe różnią się jednym wyrazem). :v Jest dodana informacja za ile można przeczytać następną księgę bo Hikari tego nie ujął w filmie?

Opublikowano

Coś ten Hikari trzeszczy tak elektronicznie. Mikrofon ma gdzieś uszkodzony kabel albo na wtyku coś się jebie. xD Dawałem kiedyś na forum quest na takie szkolenie księgami, nawet syschaty są identyczne (chaty zwykłe różnią się jednym wyrazem). :v Jest dodana informacja za ile można przeczytać następną księgę bo Hikari tego nie ujął w filmie?

Jest dodana i w instrukcjach i w poli, kamieniach.

Wiem że dawałeś ale mój jest inny (tzn inaczej napisany, działanie pewnie to samo) a syschat, chaty robiłem w miare podobnie jak te z orginałów (coś tam niektóre inaczej ale to raczej bez różnicy).

sygna1.png

Opublikowano

Jest dodana i w instrukcjach i w poli, kamieniach.

Wiem że dawałeś ale mój jest inny (tzn inaczej napisany, działanie pewnie to samo) bo miałem kiedyś go użyć jak w dawno temu harda robiłem ale zrezygnowałem z tego pomysłu, teraz jedynie troche zmieniłem go i czas (wcześniej miałem 6h)

Przecież to quest z plików Balantii, które Ci wysyłałem.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Przecież to quest z plików Balantii, które Ci wysyłałem.

Nie jest, szkolenie skilli miałem wcześniej (pod koniec lutego jak zaczałem robić te skille tam) z balantii jedynie drop brałem o który cie prosiłem i to nie cały bo metiny, bossy etc robiłem sam, jedynie common_drop_item, i tu rownież zmienialem bo mi wiele rzeczy nie odpowiadało. (nie mam nawet już tych plików bo laptopa mam nowego a wysyłaleś mi to na starym) Może się wydawać podobno bo wzorowałem na balantii - tak jak chciał Hikari, dlatego common_drop_item też chciałem identyczne.

A wzorowałem na prosbe Hikariego pod koniec lutego na tym filmie.

http://www.youtube.com/watch?v=kKsoeO9YWIM

sygna1.png

Opublikowano

Trochę chujnia, że prezentujecie mój quest napisany 2 lata temu... :mellow:

Nie jest twój, jest wzorowany na filmie Hikariego (bo tak mnie prosił), questy akurat umiem pisać sam - nie jestem jak admini alios2 że albo kupują albo pobierają, a serwer wzoruje na balantii na prośbe Hikariego. (z własnymi zmianami, bo drop po 4 instrukcji z metinów wydawał mi się bez sensu)

Plików twoich nawet nie mam (miałem 1h ale to już długo po tym jak zacząłem robić ten serwer - gdy już wiekszość podstawowych questów miałem zrobione ale potem usunąłem bo tylko kawałek common_drop_item potrzebowałem jak pisałem) a reszte robię sam - nie kłamiąc wzorując na balantii tak jak prosił Hikari.

sygna1.png

Opublikowano

Nie jest twój, jest wzorowany na filmie Hikariego, questy akurat umiem pisać sam - nie jestem jak admini alios2 że albo kupują albo pobierają, a serwer wzoruje na balantii na prośbe Hikariego.

No spoko.. zaintrygowały mnie te teksty. Nic do Ciebie nie mam. ^_^

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

Tak się dzieje jak mam podłączoną ładowarkę, zapomniałem odłączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...