Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Każdy plik .jar nie odpala

Gość Lord Loginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki problem, otóż pobieram plik .jar, który u mojego koleszki i na moim laptopie normalnie odpala się okno, u mnie nie odpala się nic. Po prostu daje dwuklik i nic, na lapku daje dwuklik i się odpala, i tak każdy program... Wtf?? Mam zainstalowaną javę .

Opublikowano

Pewnie masz dwie javy zainstalowane też tak miałem, kliknij prawym na day plik .jar potem otwórz za pomocą i wybierz którąś z listy.

jak nie masz innej javy na tej liscie to musisz podlinkować z folderu czyli = robisz tak samo jak wyżej tylko mysisz nacisnąć na wybierz z listy i znajdź folder w którym masz javę.

Opublikowano

Zrobiłem tak, że otwierałem za pomocą ale mam tylko 1 javę, na tej liście, i zdaję mi się że mam ogólnie 1 javę, bo w Program Files mam Java> jre7 czy coś takiego i nic więcej.

Opublikowano

Java nie instaluje się automatycznie na dysku C ?, skoro zainstalowałeś na D to może to być wina właśnie tego, zrób reinstal ale zainstaluj na C tym razem czyli na partycji systemowej.

Opublikowano

Ale ja mam jave na c o.O

UP@ Mogło cię zmylić to, że piszę "C:\User\user>d: D:\>java -jar Plik.jar"

To jest ścieżka do mojego pliku .jar.

Opublikowano

Skoro masz javę na dysku C to czemu zmieniasz folder ? d: to komenda do zmiany dysku w cmd kiedyś MsDos, odpal konsolę jako admin potem wpisz java i to tyle bez zmieniania dysków.

Opublikowano

Jak wpiszę java -jar nazwa.jar (oczywiście zmieniam na swoją nazwę pliku) to wyskakuje to samo co wyżej na zdj.

Opublikowano

Nie mam błędów, jeżeli się orientuje to jest to co powinno być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...