Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Gragas

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie Gragasa. Czy warto zainwestować w tego championa?. Czy nadal jest dobry po tych wszystkich nerfach? Albo może kupić zamiast jego Le Blanc? Jak myślicie? W Kogo zainwestować? Nie mam jeszcze 30 poziomu :(

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Gragas nie nadaje się już na Mida. Aktualnie do Jungli czy Topa. Od reworka go nie widziałem w sumie.

Polecam Ci LeBlanc. Bardzo mocna postać. Potrafi zdjąć enemy na jedne combo. Jest bardzo mobilna. Po 6 lvl ciężko ją złapać.

P.S. Odświeża* się po 24 h. 

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Nie zgodzę się z wypowiedzią @up..

Co z tego, że dostał nerfa? Tak to jest.. dzieciaki nauczą się grać 3 postaciami, a potem płaczą, że są nerfy..

Skoro Gragas dostał nerfa, znaczy to, że był zbyt silny - i tak było.

Teraz może nie będziesz tak dominował linii, ale walka może być wyrównana.. postać dalej kontruje Lux, Katarinę etc, więc jedyny ten "nerf" to to, że mniejszy range z Q i trochę mniejszy DMG, ale za to teraz dostaje magic resist (1,4 chyba co lvl), dodatkowo zmniejszono koszt many ;)

Ja bym kupował Gragasa na Twoim miejscu, ult nie raz może dobrze pomóc ;d

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Również polecam Gragasa. Jest to bardzo fajna postać, bardzo przyjemna do gry. Jak dobrze last hitujesz to i tak ma dobry damage :) nawet po nerfach

Opublikowano

Nie polecam ci gragasa... 

'

Polecam LB czemu?

+ Dwa stuny z ultem

+Op damage w pozniejszej fazie gry

+Dobre kombo

+Dobra passywka

+Łatwo uciec dzięki "W"

"+" Nie zabija juz ludzi

Opublikowano

Le blanc jedena z postaci ktora gralem nalogowo :)

No wiec tak

-mobilna

-haras W+Q

Po 6lvlu tak naprawde zabijasz nie czekasz

Combo:

W+Q+R+E+W

Najwazniejszy item na le blanc death fire grasp coldowny + aktywne uzycie to wlasnie z tym itemem twoje combo zapewnia 100% killa :)

x

Opublikowano

Nw według mnie gragas troche ucierpial ale wiele zyskal np więcej zycia regeneruje i to odrazu jedyna szkoda to ze w z 20s do 3 s trwania zrobiono ale przynajmniej mozesz chodziś używając go ja ci nadal polecam gragasa to taki fajny pijus xD

Opublikowano

Siemanko, grałem gragasem dosyć dużo przed reworkiem. Po patchu postanowiłem go zwrócić wraz ze skinem, jest tak beznadziejny. Trzymaj się od niego z daleka. A co do LB, jeżeli masz skilla na poziomie co najmniej silver możesz brać, powinieneś ogarnać.

Opublikowano

Dziwne, bo na LCS'ach pickują gragasa... Polecam go serdecznie! Ogarnij builda, zagraj 30 gier i kosisz mida. Dziękuje, dobranoc.

Opublikowano

Po patchu 4,5 Gragas lepiej sprawdza się w jungli aniżeli na midzie także ten tego, nie warto kupować jesli masz zamiar grać nim na midzie.

Opublikowano

Piszą tu same brązy..

Ja Ci polecam na Mid'a, zileana oraz nidalke :]

Gragas już wypadł, a jestem w platynce i mało kiedy go widzę.

Zileanem na moim poziomie niszczyłem Yasuo itd. 2x Bombka na jednego z graczy, i ma mniej niż pół HP. Jeżeli dobrze go zbudujesz jesteś "GOD".

14960923606106021851_thumb.jpg

[*] Buy 15.05.2002r. - Rip 29.10.2006r. [*]

Mój szczurek :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...