Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jax w jungli a obecna meta ^^

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejcia! xD

Krótkie pytanie. Czy da radę coś ugrać Jaxterem w jungli?

Jakie itemy budować? Starać się zbierać kille? (silver, nie pisać o tym, że jungler oddaje bo dobrze o tym wiem c: ), no i moje dylematyczne pytanie. Flash czy Ghost ?!

To tyle ode mnie, dzięki wielkie za pomoc ;)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Co do oddawania killi to patrz na to czego użył twój sojusznik którego linie gankujesz. Jeżeli spalił 2 summonery to jeśli jest możliwość to oddaj killa. Jeżeli nie użył nic to możesz zabić, no chyba że twój sojusznik gra na swoja kontrę to wtedy zawsze staraj sie oddać. Na ten temat można by było pisać godzinami. Flash czy ghost zależy od meczu. Flash lepszy jeżeli np sam skok nie wystarczy by w tf doskoczyc do adc a ghost dobry do gonienia podczas ganków ale sprawdza sie jedynie na postaci mało mobilne. 

Jax w jungli w srebrze jest ok.

graphic.png

Opublikowano

Ogólnie z nową latarenką może być.

Spelle to oczywiście Smite oraz Ghost, ale teraz nasuwa się pytanie, po co grać nim w jungli? Tak, w jungli praktycznie nic nie wyfarmisz tego Jaxa, chyba, że grają ludzie, co wszyscy wygrywają swoje linie (baaardzo rzadki przypadek), kille zazwyczaj trzeba dać.

A tak, jak pójdziesz nim na Topa, to nawet jak nie będziesz feednięty, to wyfarmisz go mocno (na tym przecież opiera się ta gra, nie wiem jak low elo).

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

co do farmy to nie wiem jak ale zawsze mam taką jak powinna być na topie xD (zbliżona)

Farmięwszystko, czesto farmię na liniach jeśli nikogo nie ma, i jest farma dobra :P

Co do oddawania killi to wiem o co chodzi, chodziło mi bardziej generalnie czy lepiej mieć 10 killi czy 10 asyst xD

Właśnie wygrałem mecz, w jungli oczywiście ;D. Miałem 1/4 (pizda), poszedłem farmić coś się zgarnęło przy gankach no i wyszło mi 10/7/14 i 210 farmy :x

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

210 farmy na cały mecz, a jakbyś siedział na topie to w 20 minucie mógłbyś tyle nazbierać (zakładając, że nie zejdziesz z linii i będziesz dobrze farmił), ja i tak jest dalej zdania, że Jax marnuje się w jungli, co nie znaczy, że jest słaby, bo ganki to (nie powiem) ma dosyć dobre, ale są lepsze picki ;)

Pantheon, Wukong, Vi, Evelynn ;d

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...