Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FiberHost oferta za 150 zł - 64 gb ramu = 999 slotów?

Rayso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mcico-ram.png Pamięć RAM 64 GB

mcico-user.png Ilość slotów 999

mcico-engine.png Silniki Wszystkie

mcico-lock.png Dostęp do SSH Nie

mcico-dysk.png Dysk SSD 5 GB (możliwość dokupienia)

mcico-wallet.png Dostępne płatności Przelew Bankowy, SMS, Przekaz Pocztowy, PAYPAL, PAYSAFECARD

mcico-ssl.png Certyfikat SSL U nas twoje dane są bezpieczne!

Czy to wg wytrzyma 500 slotów?

Czy dysk SSD 5 gb, to duzo?

Opublikowano

Posiadałem ową maszynę za te 150 zł i przy 200 graczach i 10 pluginach były lagi. Więc raczej nie wytrzyma, ale to zależy jeszcze od konfiguracje serwera całego.

Opublikowano

SSD 5gb? Zależy od rozmiarów mapy, bo to ona jest największym problemem, a wróżką nie jestem żeby powiedzieć co ty tam za mapę robisz.

Ram spełnia wymagania, ale martwiłbym się o procesor i to bardzo przy 500 graczach. Wg mnie to nie wypali na 500 graczy. Z resztą właśnie kolega up potwierdził moje obawy.

417711489342956987022.png

Opublikowano

500 slotów szczerzę? Wątpię.

Serwery minecraft, potrzebują dzisiaj bardzo dużej ilości ram, i dobrych procesorów.

Myślę że serwer wytrzyma ok. 200-250 osób online, bez większych spowolnień gry.

Opublikowano

NIE POLECAM KOMPLETNIE NIE POLECAM ! MAM TAM SERWER I PRZY 30 LEKKICH PLUGINACH I 20 GRACZACH SERWER SIE CRASHUJE WYŁACZA LAGI ŻE CH*j!

MOŻESZ NAPISAĆ MI NA PW TO CI PODAM IP SERWERA- ZOBACZYSZ CO SIĘ TAM DZIEJE-JEŚLI CHODZI O FIBERHOST TO MAM DLA NICH NOWĄ REKLAMĘ:

Chcesz zostać złodziejem? Ucz się od najlepszych! FIBERHOST.PL- Niskie ceny, wysokie lagi, częste crashe- jednym słowem g*wno a nie hosting!

Dodam że mam również serwer na mineserv.eu- pakiet diamond i mam wgraną IDENTYCZNĄ paczkę i przy full serwerze (40 osobach) są tylko malutkie lagi praktycznie niezauważalne :)

mimo to do vps'ów polecam sored.pl- drogo, ale ts3 w prezencie, po za tym to jest profesjonalny hosting :)

//sory że capsem ale to jest masakra nie hosting. NIE POLECAM FIBERSROSTU

Opublikowano

200 slotów

Bardziej się opłaca kupić kupić 2 maszyny i podzielić mape na 2 połowy i połączyć jak na hardcore skkfa

Opublikowano

Nie kupuj gówno jakich mało.

dają 999 slotów i 5gb ssd? śmieszne.

sam posiadam dedyka z ssdkami 240gb 1 serwer zajmuje 10gb :P więc nie kupuj bo tylko stracisz $$

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

totalnie się nie opłaca u mnie mapa zawiera ponad 10GB więc co to 5 i procek oraz kilka ważnych parametrów nie podane totalne dno bardziej polecam kupić dedyka

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Cieakwi mnie, ile kosztuje u nich zkaupienie załóżmy 50gb dysku ssd, wie ktoś może?? 

Ps. w ofercie pisze, że nieograniczoną ilość RAMu :P

Nieograniczona, w sensie takim ze zaden serwer nie jest w stanie przekroczyc nawet 20gb.

Sam nie moge polecic tego hostingu, mialem u nich obsa (kupionego w promocji -50%) i nawet dobrze dzialal... do czasu.

Przy wiekszym ruchu jest koszmar.

Aktualnie jestem w enderchest i na 10 slotowej ofercie jestem w stanie utrzymac nawet 50 osob.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Można do nich napisać o zmniejszenie slotów ja na tej ofercie mam 200 slotów i 25Gb Ramu przydzielonego :D

Opublikowano

«ραη∂α муѕℓι»

Polecałbym kupić własnego VPS bo na tej ofercie na jednej maszynie postawią Ci pare serwerów i lagi pójdą...

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

«ραη∂α ℓυвι נєѕ¢ вαмвυѕу αℓє ι тєz zвιєяα¢ ρℓυѕу»

Opublikowano

No to już wiemy, że jak coś jest tanie, darmowe czy nielimitowane to jest po prostu ch*ja warte.

Pisałem kiedyś do BOKU z zapytaniem ile oni dają procesora na np. taką ofertę ICE, po kilku wiadomościach wydusiłem od gościa, że 13% PROCESORA (czyli zapewne rdzenia) na slot. Przy 10 slotach to jest 130% mocy rdzenia.

Teraz uwaga! Pan podał, że na serwer CHEST przypada.. 10% mocy RDZENIA. Taki kit wam wciskają, a wy się dziwicie czemu tak tanio.

Przy ledwo 3 podstawowych pluginach i 1 osobie online miałem przekroczony limit procesora, i tak kilkanaście razy mi zatrzymywało serwer w ciągu dnia.

Wracając do tematu, nie bierz pod żadnym pozorem.

Wprawdzie nie mogę ci niczego polecić, ale uważam że kupno dedyka jest o wiele lepszym rozwiązaniem.

Te całe hostingi serwerów czy to minecraft czy innych gier to ścierwo, szkoda każdego grosza na coś takiego.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Skoro chcesz zakupić porządną maszynę to za żadne skarby nie kupuj ich na hostingach serwerów bo zapewne przepłacisz za byle gówno. Na twoim miejsc wybrałbym hosting, który się specjalizuje właśnie w udstępnianiu maszyn dedykowanych/ vps-ów a nie hosting minecrafta. Zobacz sobie ich oferty:

https://www.ovh.pl/

http://www.speedhost.pl/
Opublikowano

gówno jakich mało , to jest tzw. overselling czyli kupujesz "dobry serwer" a masz "wielkie gówno". Na stronie podają 64gb ramu , wchodząc na serwer i wpisując /mem "masz 128 gb". Tak na prawdę jest to jedna maszynka 128 gb ( albo może nawet mniejsza ) , na której stoją te wszystkie obsydiany. Jak najbardziej odradzam zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...