Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] atsHelp czyli łatwiejszy kontakt gracza z administratorem!

Andret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno znasz prosta komendę /helpop. Ale czy ona spełniała Twoje potrzeby? Szczerze w to wątpię. Właśnie to sprowokowało mnie do napisania tego pluginu. Przedstawiam Ci plugin:

88304514698778020307.png

czyli właśnie alternatywę dla kontaktu gracz - admin. Plugin ten to dokładnie to czego potrzebujesz. Zapytasz dlaczego? Oto co on zawiera:

• /helpme - główna komenda pluginu
  • /gethelp <wiadomosc> - wysyla wiadomosc do administratora
  • /helplist - wyswietla 5 wiadomosci, page okresla którą z kolei piątkę otrzymuje osoba wykonująca komendę.
  • /helpinfo - sprawdza stan Twojego zgloszenia
  • /helpdone <nick> - oznaczenie problemu zgłoszonego przez gracza o podanym nicku jako rozwiązanego.
  • /helpstatus <nick> <status> - zmienia status zapytania gracza o podanym nicku na jeden z czterech dostępnych (waiting, fixing, done lub problem).
  • /relpreload - przełądowuje plugin i pliki konfiguracyjne (ma alias: /helprl)
  • /helpupdate - sprawdza aktualizacje.

Co więcej???

Zakładasz, że gracze, którzy się niecierpliwią będą spamować? Zabezpieczenie antyspamowe im to uniemożliwi, przed rozwiązaniem jednego problemu przez admina ten sam gracz nie może wysłać drugiego.

Ponadto statusy dla innych adminów,

-> waiting - nikt sie jeszcze tym nie zajął

-> fixing - ktoś właśnie sięzajmuje zgłoszeniem

-> done - ktoś skończyłrozwiązywać zgłosznie

-> problem - wystąpił problem podczas rozwiązywania problemu

Które też widzi gracz po wpisaniu komendy /helpinfo!

Można również wysłać zapytanie po prostu pisząc znak zapytania na początku w czacie, zadziała identycznie! (to nie omenda, to zwykły tekst)

A do tego wszysto bezpiecznie przechowywane w plikach na czas wyłączenia serwera. Co najważniejsze, wszystko jest w logach, więc nic nie ucieknie! (Do logów dostęp lokalny, plugin tego nie umozliwia).

To wszystko jest tutaj: 

http://addons.cursecdn.com/files/783/940/atsHelp.jar

(wersja 2.0)

skan:

ttps://www.virustotal.com/pl/file/a67e24cfa640c49eac1bb979a3061ee75af5bc0cf8f29cfd950a32df1265cef9/analysis/1397204760/

Pozdrawiam

Andret :)

Opublikowano

@Kacki - curse.com to strona typu bukkit.org - skan moim zdaniem jest tutaj zbędny.

@topic - może pomyśl nad wysyłaniem zapytania do administratora poprzez wpisanie na czacie '?<tresc>' -  na pewno wygodniejsze rozwiązanie aniżeli komenda ;).

Opublikowano

Tak jak @UP, kodzik masz :)

@EventHandler
    public void NazwaEventu(AsyncPlayerChatEvent event) {
        if (event.getMessage().startsWith("?")) {
            event.setCancelled(true);

Super plugin, ale ulepszaj go :)

Zamień na polskie, bo trochę pomieszane (waiting, problem):

-> waiting - nikt sie jeszcze tym nie zajął

-> fixing - ktoś właśnie sięzajmuje zgłoszeniem

-> done - ktoś skończyłrozwiązywać zgłosznie

-> problem - wystąpił problem podczas rozwiązywania problemu

Opublikowano

Brakuje mi tylko SRC iż z chęcią bym go zmodyfikował pod względem kolorków oraz wgl wiadomości nie mowie tu o przywłaszczanie sobie pluginu jestem uczciwy.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

UPDATE 2.0! Polecam! Dodałem update checkera :)

===============

@_const && @tpacce - Jak radziliscie dodałem tę funkcjonalność :)

@jjaykamilpl1 && @GGoldRock2k - Dodałbym SSy, ale albo musze znaleźć swój plugin na innym serwerze, albo zaczekać aż któryć który rozkręcam ruszy, bo blokada antyspamowa uniemożliwia mi faktycznie odwzorowanie działania.

@Karolina_666 - Czy Tobie zawsze musi coś nie pasować w moim kodzie? A tak z ciekawości to jak powinienem zastąpić te ify?

Opublikowano

UPDATE 2.0! Polecam! Dodałem update checkera :)

===============

@_const && @tpacce - Jak radziliscie dodałem tę funkcjonalność :)

@jjaykamilpl1 && @GGoldRock2k - Dodałbym SSy, ale albo musze znaleźć swój plugin na innym serwerze, albo zaczekać aż któryć który rozkręcam ruszy, bo blokada antyspamowa uniemożliwia mi faktycznie odwzorowanie działania.

@Karolina_666 - Czy Tobie zawsze musi coś nie pasować w moim kodzie? A tak z ciekawości to jak powinienem zastąpić te ify?

A czy ja mówie że nie pasuje? a sposobów na zastąpienie ifów zawsze jest kupe :>

Najprościej jest robić te ify odwrotnie np:\ zamiast:

if (costam)
{
  //kod pluginu
} else
{
  //error
}

to dać:

if (!costam)
{
  //error
  return;
}
//reszta kodu już bez else

A do tego dużo ifów można zastąpić tworząc i bawiąc sie odpowiednimi obiektami i funkcjami :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

update 2.2, wiem, że duży skok, ale nie było czasu, dodano sporo fukcjonalnosci:

- czasowe backupy danych 

Można je włączyć lub wyłączyć oraz ustawić ich częstotliwość :)

- nowe komendy:

/helpremove - usuwa wysłane zpaytanie (tylko kiedy ma status WAITING)

/helpas - wysyła zapytanie w imieniu innego gracza

Do tego wiadomości:

- "?pytanie" wysle pytanie (jeżeli bedzie spacja po "?" to zostanie wysłany zwykły tekst na czat)

- "?!" usunie Twoje zpaytanie (podobne do /helpremove, dalszy tekst ignorowany)

- "??" sprawdzi stan zapytania (podobne do /helpinfo, dalszy tekst ignorowany)

To można wyłączyć w configu ;)

Download:

http://addons.cursecdn.com/files/785/751/atsHelp.jar

Pozdrawiam

Andret :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pisanie problemu w książce da wiekszą możliwość opisania problemu przez gracza, spróbuj to dodać.

@andych1

Możliwość wyboru osoby do której lepiej by dotarł problem :), możliwość sprawdzenia listy adminów online, pytania typu normalnego helpop po wpisania @

giphy.gif

Opublikowano

niestety @liarek123 ale dodanie książki nei jest dobrym pomysłem. Po 1, co jeżeli ktoś nie ma surowców na książkę? A ma problem teraz zaraz? No dobra, moze użyć komendy, żeby książkę dostać. A nie uważasz, że bedzie to wykorzystywane w innym celu? A zabezpieczenia są troche trudne

Opublikowano

niestety @liarek123 ale dodanie książki nei jest dobrym pomysłem. Po 1, co jeżeli ktoś nie ma surowców na książkę? A ma problem teraz zaraz? No dobra, moze użyć komendy, żeby książkę dostać. A nie uważasz, że bedzie to wykorzystywane w innym celu? A zabezpieczenia są troche trudne

@andych1

Książka w której można pisać nie ma innego zastosowania xD Chyba że u npc można na emeraldy wymieniać, to poprostu dodasz, że nie można używać ich w innym eq niż własnym do momentu wpisania /helpsend czy cos :)

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...