Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa najlepsza do gry solo? (PvE + PvP)

nerfipro174

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaka postać jest najlepsza do gry solo pve + pvp. Aktualnie gram zwiadowcą ale mimo tego widzę, że taki gunner o 3lvl mniejszy niż ja szybciej rozwala mobka niż ja. Jeżeli podajecie nazwy postaci fajnie by było gdybyście podali też jakie klasy (chodzi mi o to co się wybiera po skończeniu tej początkowej mapy ^^)

Edit: Podobno wczoraj wyszła nowa klasa, fajnie by było gdybyście też napisali jak ona działa ;)

Opublikowano

Nie ma klasy "najlepszej" - każda jest dobra w czymś i słabsza w czymś innym. Poza tym AION nie jest grą solo. W pewnym momencie dalsze bieganie samemu przestaje mieć jakikolwiek sens bo musisz chodzić z innymi graczami.

Jeśli chodzi o PvE to mogę polecić Sorcerera (Czarodzieja) ponieważ ma olbrzymi dmg. Wszyscy magowie narzekają na problemy z maną ale znajomy po wczorajszym patchu stwierdził, że nie widzi już żadnych problemów jeśli umiesz zagospodarować tym co masz. Dodatkowo Sorc jest dobry do PvP ponieważ może szybko zburstować niektóre cele dzięki czemu słabsi gracze gasną jak świeczki. Nie powiedziałbym jednak czy chciałbym biegać solo w Eye (duża lokacja PvP) bo co krok bym spotykał od grupy do zergu.

Gunner również jest fajną postacią z względu na DPS magiczny. Nie ma problemów z maną, nie wysoluje tylu instancji jak Sorc ale na klasy fizyczne - a zwłaszcza plate jest idealny ponieważ mają bardzo mało magic deffa.

Aethertech - EterTech - Rider to nowa klasa opierająca się o dmg magiczny ale wręcz czyli z odległości ok. 6 metrów bijesz z pięści zadając dmg od magii. Nie wiem gdzie tu Koreańczycy znaleźli logikę bo wychodziłoby na to, że bije on fizycznie - ale nie. Klasa podobno bardzo dobra w PvE i dająca sobie radę w PvP przeciwko większości przeciwników. Co do Aethertecha więcej informacji możesz znaleźć w temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1096492-raider-co-o-nim-sadzicie-temat-informacyjny-aion-45-juz-live/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...