Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię sb taki oto kontakt z GM (jak niżej), ale nie mam automatycznie GMa dodanego do grupy "Administracja". Jest ona tam gdzie jest gildia, przyjaciele itp. Chcę aby ktoś napisał mi kilka linijek, które dodam do questa startowego z itemkami, bądź oddzielnego questa który na sam start dodaje mi tegoż oto admina.

http://www.mpcforum.pl/topic/1177983-gm-online/
Opublikowano

1396283376-U392253.png <----------------------  Chę aby to było na start, bo narazie mam samą zakładkę Administracja. Działa to jak osoby w gildi. Pyk i są.

Opublikowano

1396283376-U392253.png <----------------------  Chę aby to było na start, bo narazie mam samą zakładkę Administracja. Działa to jak osoby w gildi. Pyk i są.

Na to trzeba raczej władować pythona, lua nic tu nie zdziała (tak mi się zdaje).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Można użyć lua z cmdchat. Coś w stylu:

when login with pc.get_name() == "GA" then
	pc.setqf("activ") == 1 
	cmdchat("python 1")
end
when logout with pc.get_name() == "GA" then
	pc.setgf("activ" -1)
	cmdchat("python 0")
end

A bynajmniej tak mi się zdaję. Pythona niestety w tego nie wkleję. (Potrafię dać tylko muzyczkę ;c)

Opublikowano

A masz na to funkcje?

87225705356827008866.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2xup Czytanie ze zrozumieniem. Nie znam się za bardzo na pythonie więc funkcji do tego questa nie zrobię. 

Opublikowano

Żaden tego nie ma więc was proszę o napisanie. To jest tak samo jak ze ślubem, zenisz się i masz ngale w zakładce rodzina "xPATRYCJAx". A mi wsytarczy aby dopisać do questa startowego, albo nwm coś co doda odrazu admina do "znajomych"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...