Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z lagami przy 7+ osobach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż na serwerze ostatnio wystepuje dziwny problem, mianowicie wszyskto z RAMem i procesroem jest w porządku, upload i dl dobry, ale przy 8 lub większej ilości osób po prostu z 20=18 tpsów spada do 4-11... Czym to może być spowodowane?? Procesor pracuje normalnie, nie wykorzystuje nawet w 30% zasobów to samo ram... Pomocy! Pisałem do hosta, ale nie odpowiedzieli jeszcze, liczę na to, że tutaj szybciej odpowiedź dostane! ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Podaj, jakie masz zainstalowane wtyczki, ile RAM'u i przestrzeni dyskowej, oraz w jakim hostingu masz serwer. Bardzo prawdopodobne jest też, że masz coś źle skonfigurowane.

Opublikowano

Zaraz podam, ale tak przy okazji, zauważyłem, że strasznie dużo chunków generuje coś około 6k a normalnie było po 2k maksimum, wiem, ze można to zmniejszyć wpisując view-distance ale czy to coś zmieni, bo gracz w grze sobie może przecież ustawić?? ;P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zaraz podam, ale tak przy okazji, zauważyłem, że strasznie dużo chunków generuje coś około 6k a normalnie było po 2k maksimum, wiem, ze można to zmniejszyć wpisując view-distance ale czy to coś zmieni, bo gracz w grze sobie może przecież ustawić?? ;P

Ale co z tego że ustawią w grze, jak server wyśle do nich mniej chunków? i mniej załaduje?

Nie mogą widzieć tego czego nie ma :>

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hosting fiberhost.pl a pluginow nie podam bo lagi od wczoraj sa a nic nie zmienialem, nie ma sensu, dzis rano maila mi dali ze usterke na serwie znalezli ale off serwera nie było, nie wiem o co chodzi :P Mozliwe jest ze dwa podobne pluginy na teleport w losowe miejsce blokuja cos no ale lagi od wczoraj sa a dzisiaj dodalem.... zaraz usune i zobaczymy co bedzie

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Co ładuje client, niech ładuje client, a serwer się w to nie miesza. Skoro znaleźli usterkę, to musisz się pogodzić z tym, że dopiero jak naprawią to będzie naprawione, a wtedy pewnie Cię o tym poinformują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...