Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra w Unity 3D - Ekipa (Jeśli coś umiesz zajrzyj tu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tworzę grę w Unity3D, i poszukuję ludzi do ekipy.

Chodzi mi mniej więcej o te osoby:

Programistów C# i JavaScript - To chyba najważniejsza osoba która po prostu piszę całą grę i daje jej życie.

Grafików 3D i 2D - Którzy stworzą modele do gry (typu bohater, pies itp.), (Jeżeli pracujesz w programie w którym renderować                                     modele możesz np. tylko do .blend .3ds, i chcesz być w grupie, to zacznij pracować w innym programie który                                     ma możliwość renderowania obiektów do .obj lub .fbx

Animatorów - którzy dadzą modelom animacje (typu bieganie, skakanie)

Dzwiękowców(niewiedziałem jak nazwać) - Te osoby stworzą muzykę do gry lub inne dzwięki (można również znajdywać w                                                                                        internecie ale najlepiej takie które można używać do celów komercyjnych)

Inne - Czyli np. osoby którę mogą pomóc przy montowaniu projektu w całość (w Unity3D), albo wymyślają fabułę gry itp.

Jeżeli coś przeoczyłem proszę napisać pod postem a to dopiszę.

Do Admina - Jeżeli umieściłem tego posta w innym miejscu niż potrzeba, proszę o

przeniesienie tego posta do odpowiedniego miejsca.

PS: Sam umiem programować w C++(ale to się raczej nie przyda) i C#, mam 3 lata doświadczenia w unity3D

Zgłoszenia do ekipy proszę pisać na:

Email: [email protected]

Chodzi mi mniej więcej o grę typu sandbox (wolny świat, robisz co chcesz) do tego gatunku należą gry takie jak: GTA, Battlefield, Minecraft

Na początku proponuje jakiś mały projekt (nie musi być super piękny), jak uda nam się go zrobić, to zrobimy drugi, tylko ładniejszy, więcej fizyki itp.

Opublikowano

Jeżeli będziemy razem współpracować możemy zdziałać cuda :D

Chyba nie rozumiesz. Chodzi o to, jakie ty masz doświadczenie i w jakiej części będziesz współrealizował projekt.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Wujek Dobra Rada mówi:
Do teamu programistów i artystów dobrze jeszcze dodać kogoś kto ogarnie jire, albo inny issue-tracker. Do tego dobrze jest, jeśli ludzie wiedzą co to scrum. Jak programiści wiedzą co to git, to ogólnie git.

Opublikowano

Co to za projekt gry ma być? Sam osobiście w Unity siedzę od 5-6 miesięcy, zrobiłem 2 gry (nic szczególnego). Jeśli napiszesz więcej informacji o projekcie to mógłbym napisać kilka skryptów JS lub ogólnie pomoc w Unity3D.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Jeżeli masz np. 8 - 10 lat, to nie przejmuj się tym! Możesz mieć 8lat i umieć modelować w 3D lepiej od profesjonalistów.

Nie. Mając 8 lat nie możesz modelować lepiej od profesjonalistów bo nie masz żadnego doświadczenia i wyrobionego gustu.

Którzy stworzą modele do gry (typu bochater, pies itp.)

Ortografia i styl pisma dużo mówi o człowieku, niestety w tym przypadku negatywnie ;(

Animatorów - którzy dadzą modelom animacje (typu bieganie, skakanie)

Animator to człowiek który np. biega, chodzi, skacze, wali z axa a jego ruch zostaje przechwycony do gry za pomocą kamer i potem zaimplementowany do gry. Animacjami samymi w sobie zajmuje się grafik. Poza tym masz pierdylion gotowych animacji na google za free.

Reasumując:

Sam nie wiesz co robisz, a próbujesz zebrać i przewodzić ekipie. Nie, to tak nie działa, najpierw sam ogarnij a potem działaj :)

Opublikowano

Nie. Mając 8 lat nie możesz modelować lepiej od profesjonalistów bo nie masz żadnego doświadczenia i wyrobionego gustu.

Ortografia i styl pisma dużo mówi o człowieku, niestety w tym przypadku negatywnie ;(

Animator to człowiek który np. biega, chodzi, skacze, wali z axa a jego ruch zostaje przechwycony do gry za pomocą kamer i potem zaimplementowany do gry. Animacjami samymi w sobie zajmuje się grafik. Poza tym masz pierdylion gotowych animacji na google za free.

Reasumując:

Sam nie wiesz co robisz, a próbujesz zebrać i przewodzić ekipie. Nie, to tak nie działa, najpierw sam ogarnij a potem działaj :)

Piotrek54PL - Co do bohatera, to posta pisałem na szybko i błędy ortograficzne mogły się wkraść (już poprawiłem)

I wiem co robię, ponieważ pracuję w unity3D już 3 lata, i stworzyłem 2dobre projekty które robiłem ok roku

Teraz postanowiłem stworzyć coś razem (jakiś lepszy projekt) razem z ekipą.

Oczywiście znam języki, i będę pomagał przy tworzeniu gry, jak najwięcej, bo wkońcu to ja wrzystko wymyśliłem, co nie?

Co to za projekt gry ma być? Sam osobiście w Unity siedzę od 5-6 miesięcy, zrobiłem 2 gry (nic szczególnego). Jeśli napiszesz więcej informacji o projekcie to mógłbym napisać kilka skryptów JS lub ogólnie pomoc w Unity3D.

@Cz3ster - Oczywiście, nawet z chęcia. Chodzi mi o grę typu sandbox (otwarty świat, robisz co chcesz) Jestem świadom że jest to trochę pracy, bo sam zrobiłem 2 duże projekty które tworzyłem tak z rok.

Opublikowano

Piotrek54PL - Co do bohatera, to posta pisałem na szybko i błędy ortograficzne mogły się wkraść (już poprawiłem)

I wiem co robię, ponieważ pracuję w unity3D już 3 lata, i stworzyłem 2dobre projekty które robiłem ok roku

Teraz postanowiłem stworzyć coś razem (jakiś lepszy projekt) razem z ekipą.

Oczywiście znam języki, i będę pomagał przy tworzeniu gry, jak najwięcej, bo wkońcu to ja wrzystko wymyśliłem, co nie?

@Cz3ster - Oczywiście, nawet z chęcia. Chodzi mi o grę typu sandbox (otwarty świat, robisz co chcesz) Jestem świadom że jest to trochę pracy, bo sam zrobiłem 2 duże projekty które tworzyłem tak z rok.

Co to były za projekty? Możesz je nam pokazać?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Co to były za projekty? Możesz je nam pokazać?

Postaram się je znaleźć, ale jak  nie znajdę to dam tylko screeny (Nie chcę się wymigać tylko naprawdę rok temu przestałem tworzyć projekty w unity3D, a wziąłem się porządnie za C# Zajmie mi to trochę szukania :P, wrzystkie rzeczy zapisuję w Data D, a tam jest masa folderów wrzystko tam zapisuję żeby nie obciążać Dysku C jeden pusty projekt znalazłem w: D:\Steam\logs\Nowy folder

Chyba tego nie znajdę :(

Opublikowano

Chyba tego nie znajdę :(

Skoro były to poważne projekty, to jak mogłeś je po prostu zawieruszyć?

Proszę Cię...

Opublikowano

no chyba ze robisz to od 4 roku życia

Opublikowano

"weś wyjć" 

Gościu, osobiście robiłem może pierdyliard projektów w unity, które mechanicznie nie miały sobie nic do zarzucenia (mierny ze mnie grafik). 

3 lata robisz gry w unity, każdą grę robiłeś rok, i ot tak wyjebałeś wszystko, całą dokumentacje etc.? Sry, ale nie. 
(Gdybym sam robił grę rok, i nie znudziłaby mnie, to myślę że mógłbym na niej spokojnie zarabiać... )

bo wkońcu to ja wrzystko wymyśliłem, co nie?

Wszystko czyli co? 

Chodzi mi mniej więcej o grę typu sandbox (wolny świat, robisz co chcesz) do tego gatunku należą gry takie jak: GTA, Battlefield, Minecraft

"Wszystko" czyli mniej więcej sandbox, bez fabuły z dodatkiem battlefielda? Pokaż mi fragment/ którąkolwiek część gry w którym Battlefield jest sandboxem... 
Każda Kampania w BFie, to są skrypty, jeżeli nie podejdziesz do punktu A, nie przejdziesz do punktu B. 

Szukasz matołków którzy zrobią wszystko za Ciebie, nie oferując nic w zamian.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Czemu wy zawsze potraficie mówić, że wszystko jest nie możliwe. Chłopak ma chęci, pomysły a wy go tylko zniechęcacie. Faktem jest że osoba z 0 umiejętności nie zrobi wiele ale można jej pomóc a nie wytykać czego nie umie.

reklama.png

Opublikowano

Nie da się zrobić gry nie znając się na tym. Jeżeli chcesz zarządzać projektem to też musisz wiedzieć o tym trochę. To nie polega na tym, że mówisz: "Ty zrób menu, ale takie fajne. A ty to może zrób fajne modele. O! Jeszcze Jasiu. Jasiu, ty wszystko zakodzisz. Tylko żeby bugów nie było! Zarobimy na tych reklamach miliony!!!!!!1111onehundredeleven". A szukanie ludzie do ekipy w dziale, w którym większość zgłasza się z problemami, a ludzi piszący tutoriale i odowiadający na pytania policzysz na palcach jednej ręki stolarza. Oni są świadomi tego w co ewentualnie mogliby się pakować.

Miało być krócej, ale rozwinę swoje rozważania.

Jeżeli ktoś szuka ekipy do tworzenia gier, a zakłada że nic nie powie bo pomysł warty miliardy starych złotych to:
-Niech chodzi na różne hackatony i game jamy. Tam pozna ludzi, którzy się tym zajmują i mają na to czas.

-Poszuka serwisów, na których jeśli zrobi dobry trailer to na stopro znajdzie się ktoś kto chętnie wykupi od niego licencję.

Opublikowano

Czemu wy zawsze potraficie mówić, że wszystko jest nie możliwe. Chłopak ma chęci, pomysły a wy go tylko zniechęcacie. Faktem jest że osoba z 0 umiejętności nie zrobi wiele ale można jej pomóc a nie wytykać czego nie umie.

Nikt nie mówi, że jest to niemożliwe, tylko po prostu niesprawiedliwe. 

Ładnie to opisał @henb

Ty zrobisz to, a ja postoję i popatrzę. 

Skoro tak miałaby wyglądać nasza "współpraca" to już wolę wszystkim zająć się sam, bo wychodzi na to samo, i nie musiałbym się dzielić ewentualnym zyskiem, oklaskami itp.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...