Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro

Przepraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Kupiłem coś na allegro, okazało się coś zupełnie inaczej niż na uakcji więc chciałem zwrócić towar.
Oczywiście mam taką możliwość (zwrot w ciągu 10 dni nienaruszonego towaru bez podania przyczyny) 
I Moje pytanie brzmi :
Jeśli koles nie odeśle mi hajsu na konto, wtedy nie odeślę mu towaru. 
Przy czym ja strace ponad 350zł a z zakupionego przedmiotu się nie nacieszę bo jest rozpierdolony...
Czy jeśli gościowi chciało by się przylecieć w chooya, to mogę odzyskać pieniążki?
Wiem że jest coś takiego jak program ochrony kupującego. 
Jak to wygląda, jest to mnożliwe?
Ktoś miał podobną sytuacje?
Pomocy :>!

Opublikowano

Jezeli ci nie zwroci to moze miec spotknie w sadzie i kare pieniezna . Na allegro robiac ludzi w chuj* liczysz sie na odopowiedzialnosci karne wynikle z tej sytuacji . Najlepiej zebys jescze dogadal sie z tym typem ze cos zle sprzedal popsuty itp .

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Ty kupiłeś , Ty  PIERWSZY zwracasz na swój koszt ( w sumie tracisz tylko 2x przesyłka ) i czekasz aż odeśle pieniądze w określonym czasie , w razie problemów zgłaszasz sprawę do allegro i tyle

dostaniesz tyle co zapłaciłeś odliczając koszty przesyłki jakie on poniósł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

GOŚĆ Cie w chuja zrobił - tak - jak to pisze user MPC, o nicku Lord Phoenix.

...i tyle.

A na moje oko to tak: On dał inne zdjęcia na allegro, proponował Ci takie coś/takie cuda ''niewidy'', jak na allegro, a przysłał Ci coś innego.

I się po prostu ''wkurwiłeś'' za przeproszeniem, cytując. Prawda?

A 350 zł. Ci oddał?

Użytkowniku Przepraszam - Odpowiedź na moje 2, poszczególne pytania, to może coś więcej będę wiedzieć (i Ci w 2gim poście odpowiem szczerze):

No to dwa pytania:

1. Oddał Ci gotówkę (350 złotych) - za zakupiony towar?

2. Wymienił Ci na ten właściwy towar, co było widać po zdjęciach na allegro - taki sam towar, a nie inny - co Ci przysłał?

Czyli lekko mówiąc - Trafiłeś na oszusta i tyle - po przeczytaniu Twojego posta na MPC-forum.

bez gif

Opublikowano

Allegro żadnych pieniędzy Ci nie odda:)  Ty musisz pierwszy odesłać towar,ale zawsze przed odesłaniem koresponduj z danym odbiorca i wszystko uzgodnij.

@UP

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Sprawa jest taka, gosc wysalal mi podrobiony przedmiot w dodatku uszkodzony. Powiedzialem ze chce zwrocic towar i prosze o zwrot pieniazkow. Kolo najpierw nie odpisywal na maile a poznien wylaczal telefon. W koncu odebral i poeiedzial ze na zwrot ma 7 dni. 7 dni mija w lany poniedzialek, jesli typ by mi jie odeslal hajsu i po prodtu polecial w kulki to co wtedy moge zrobic zeby odzyskac hajs? To ze zlamie mu wtedy noge jak wpadne pod podany adres w allegro, to wyzyje sie ale kasy nie bedzie dslej. Na psy tez w sumie nie wiem czy si3 oplaca isc bo chuja zrobia. A spor transakcyjny na alegro? Otworzyc? Powiem jeszcze ze posiadam wszystkie maile z naszej konwersacji. Jak i kwitek ze odeslalem towar ;) wiec? Jesli ktos sie orientuje w danej kwestii to prosze o pomoc, gimbusom dziekuje w odpowiedziach. Pozdro

Opublikowano

Sprawa jest taka, gosc wysalal mi podrobiony przedmiot w dodatku uszkodzony. Powiedzialem ze chce zwrocic towar i prosze o zwrot pieniazkow. Kolo najpierw nie odpisywal na maile a poznien wylaczal telefon. W koncu odebral i poeiedzial ze na zwrot ma 7 dni. 7 dni mija w lany poniedzialek, jesli typ by mi jie odeslal hajsu i po prodtu polecial w kulki to co wtedy moge zrobic zeby odzyskac hajs? To ze zlamie mu wtedy noge jak wpadne pod podany adres w allegro, to wyzyje sie ale kasy nie bedzie dslej. Na psy tez w sumie nie wiem czy si3 oplaca isc bo chuja zrobia. A spor transakcyjny na alegro? Otworzyc? Powiem jeszcze ze posiadam wszystkie maile z naszej konwersacji. Jak i kwitek ze odeslalem towar ;) wiec? Jesli ktos sie orientuje w danej kwestii to prosze o pomoc, gimbusom dziekuje w odpowiedziach. Pozdro

Się koleś wycwanił. Specjalnie nie odbierał telefonu ani nie opdisywał na maile bo wiedział, że jak masz 7 dni na zwrot to na święta i tak nie wyślesz więc on teraz oddzwonił i powiedział Ci, że masz 7 dni na zwrot  a skoro w lany poniedziałek mija ten termin to nic z tym nie zrobisz bo to naweet kurierem dojedzie najszybciej w środę.

Opublikowano

miałem taką sytuację, zaraz niżej ją opiszę

Kilka godzin po odebraniu towaru zobaczyłem że jest zarysowany, postanowiłem zrobić zdjęcie i wysłać do sprzedającego. Odpisał mi kilka godzin po tym że zamienimy towar. Odesłał kasę, ja odesłałem towar i gitara była.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od 200 zł bodajże już zajmują się sprawą policja. Miałem kiedyś tak, że zamówiłem coś za około 10000 zł i nie wysłali mi tego a pieniądze dawno przelałem .. DOstałem zwrtor od allegro ;)

Opublikowano

ostatnio moja zamowila sobie jakis krem za 450 zl, i go nie dostala, gosc uparcie wypieral sie, ze go wyslal, ale potwierdzenia nadania nie chcial dac, sprawa zostala zgloszona do allegro, po tygodniu od zgloszenia sprawy pieniazki wrocily na konto.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...