Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer - Reklama.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy wiecie może gdzie można zareklamować serwer Minecraft? Linki łamiące Regulamin proszę wysyłać na pw.

Wynagrodzę lajkami + doładowaniem do każdej sieci w wysokości 5 zł*.

* Najlepsze odpowiedzi które powiększą ilość osób online grających na moim serwerze zostaną nagrodzone doładowaniem (2 osoby).

Opublikowano

Powiem tak, że musisz umieć rozmawiać z ludźmi. Piszesz do właścicieli stron o dużej liczbie wyświetleń, youtuberów itp.

Reklamy na forach, serverlist.

Trochę kasy włożysz, ale zyski z IS powinny być. Ogólnie server sam musi być też reklamą, czyli autorskie pluginy/skrypty, ogarnięty team i nie byle co, ale na prawdę świetna zabawa.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Powiem tak, że musisz umieć rozmawiać z ludźmi. Piszesz do właścicieli stron o dużej liczbie wyświetleń, youtuberów itp.

Reklamy na forach, serverlist.

Trochę kasy włożysz, ale zyski z IS powinny być. Ogólnie server sam musi być też reklamą, czyli autorskie pluginy/skrypty, ogarnięty team i nie byle co, ale na prawdę świetna zabawa.

Ekipę mamy ogarniętą oraz posiadającą wielkie doświadczenie w prowadzeniu serwerów.

Autorskie pluginy niedługo będziemy mieć.

Mamy Youtuberów (od 500 subskrypcji do 2500) niestety to nic nie daje :/

Opublikowano

@up to może tryb serwera czy sam serwer jest nie ciekawy? ;-D

Youtuber mający 2000 widzów nagrywając odcinki z serwera na pewno załatwi tak z 30+ osób na serwer, chyba iż youtuber jakiś słaby

Jak dla mnie to reklama na mpc oraz na yt, na innych stronach nic nie daje. Najwięcej osób z mpc przychodzi jeśli prezka jest ładna no i od youtubera jeśli ciekawie nagrywa i zachęca do gry C;

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Ekipę mamy ogarniętą oraz posiadającą wielkie doświadczenie w prowadzeniu serwerów.

Autorskie pluginy niedługo będziemy mieć.

Mamy Youtuberów (od 500 subskrypcji do 2500) niestety to nic nie daje :/

Tacy to nie są youtuberzy. Youtuberzy o których mówię mają od 10k subów.

Mam znajomego, który prowadzi server, ma pełno youtuberów po 30k, 50k widzów. Od nich pełno osób będzie u Ciebie grało, oczywiście jeśli zagadasz dobrze.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Polecam reklamę na mpcforum, youtube (poprostu dodajesz tagi do opisu filmu i nie musi to być żaden youtuber, a masz z tego korzyści 5+ online na bieżąco czyli 10 reklam = 50+, ale to zależy ile tagów dodasz, bo jak dodasz tego z 100 linijek to możesz nawet mieć 20+).

Opublikowano

@up to może tryb serwera czy sam serwer jest nie ciekawy? ;-D

Youtuber mający 2000 widzów nagrywając odcinki z serwera na pewno załatwi tak z 30+ osób na serwer, chyba iż youtuber jakiś słaby

Jak dla mnie to reklama na mpc oraz na yt, na innych stronach nic nie daje. Najwięcej osób z mpc przychodzi jeśli prezka jest ładna no i od youtubera jeśli ciekawie nagrywa i zachęca do gry C;

Prezentacje mam estetyczną. Tryb do SV+Frakcje+PvP+FB ( W przyszłości RPG!)

Polecam reklamę na mpcforum, youtube (poprostu dodajesz tagi do opisu filmu i nie musi to być żaden youtuber, a masz z tego korzyści 5+ online na bieżąco czyli 10 reklam = 50+, ale to zależy ile tagów dodasz, bo jak dodasz tego z 100 linijek to możesz nawet mieć 20+).

O jakich dokładnie tagach mówisz ;-)?

Tacy to nie są youtuberzy. Youtuberzy o których mówię mają od 10k subów.

Mam znajomego, który prowadzi server, ma pełno youtuberów po 30k, 50k widzów. Od nich pełno osób będzie u Ciebie grało, oczywiście jeśli zagadasz dobrze.

Pozostaje kwestia zapłaty dla nich. Tacy youtuberzy nie robią nic za darmo.

Opublikowano

@KichaMCPL nawet youtuber mający 500 widzów może dobrze wypromować serwer, wszystko zależy od zaangażowania i tego czy ciekawie prowadzi serię z serwera. I taki 'mały' youtuber zrobi takie coś dla fanu, za rangę a nie za nie wiadomo jaką kasę jak 'ci sławniejsi'

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@2UP
Poprostu dajesz tagi do serwera w opisie filmu np.
Tagi:
Serwer minecraft the best 1.7.2 1.6.4

I tak ze 100 linijek albo od kogoś z filmu weź i tyle

Opublikowano

możesz dodać na: metin2list.pl, mclista.pl lub na duzyhubert.pl - tam dodajesz serwer na liste, zostaje wygenerowana prezentacja Twojego serwera ze wszystkimi informacjami i możesz też dodac bonus dzieki czemu zwykle zainteresowanie serwerem zwieksza sie o 100%. Potem rozsylasz link do prezentacji gdzie sie da, albo ustawiasz w sygnaturze czy gdzies, mozesz tez czekac az zainteresowanie twoim serwerem samo wzrosnie. 

Opublikowano

Poszukaj Zajebistego Grafika. Zrobi ci zajebistą prezentacje. 

Dodasz kilka screenow z Mapy (spawn, warpy, czy co tam masz) Obrobi zdjęcie i Gitara.

Daj " Lubię To " Dzięki serdeczne JP

Opublikowano

Polecam ci strony:
- mclista.pl
 - MPCforum
- minecraft-list.pl
no i zrob jakas reklame na youtube :D
Ja tak zaczynalem i teraz mam dosyc rozwiniety serwer ;)

Opublikowano

- MpcForum

- McList

- MInecraftlist.pl 

- Wpisz w google Lista serwerów minecraft wyskoczy ci dużo stron i tam mozesz zareklamować swój serwer minecraft ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...