Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem gry

PookyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy chcę odpalić NfS to otwiera mi się to okno, jest inicjowanie pobierania i wyskakuje napis "Podczas pobierania gry wystąpił błąd. Upewnij się, że Twoje połączenie działa i spróbuj ponownie". Dodam, że przy każdym włączeniu tam gdzie jest pobieranie, pojawia się prawie losowa liczba np. 29,3MB/ileś tam czy 103,6MB/ileś tam, a potem znów np. 54,2MB/ileś tam. To się nie zmienia w trakcie, tylko przy pojedynczych włączeniach. A, i jeszcze na dole pisze "Naciśnij [AKTUALIZUJ], aby rozpocząć pobieranie aktualizacji do gry", a gdy klikam "AKTUAL." (bo tylko cuś takiego mam) nic się nie dzieje ;( Pomocy!

Opublikowano

Gdy chcę odpalić NfS to otwiera mi się to okno, jest inicjowanie pobierania i wyskakuje napis "Podczas pobierania gry wystąpił błąd. Upewnij się, że Twoje połączenie działa i spróbuj ponownie". Dodam, że przy każdym włączeniu tam gdzie jest pobieranie, pojawia się prawie losowa liczba np. 29,3MB/ileś tam czy 103,6MB/ileś tam, a potem znów np. 54,2MB/ileś tam. To się nie zmienia w trakcie, tylko przy pojedynczych włączeniach. A, i jeszcze na dole pisze "Naciśnij [AKTUALIZUJ], aby rozpocząć pobieranie aktualizacji do gry", a gdy klikam "AKTUAL." (bo tylko cuś takiego mam) nic się nie dzieje ;( Pomocy!

Masz wyłączoną zaporę? Sprawdź czy antywirus nie blokuje, najlepiej dodaj nfsa do listy wyjątków.

Opublikowano

Próbowałem i na włączonej i na wyłączonej zaporze, a co do neta to mi pięknie chodzi (około 1,5MB/sek). Z żadną grą nie było takiego problemu.

Opublikowano

Ja sądzę, że to jest błąd gry. Jak dziś włączałem to długo się weryfikowało.  Błąd działa na słabszych netach.  Ja mam net od 3 MB - 4,5 MB około. Nic nie zrobisz.Trzeba czekać. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ja sądzę, że to jest błąd gry. Jak dziś włączałem to długo się weryfikowało.  Błąd działa na słabszych netach.  Ja mam net od 3 MB - 4,5 MB około. Nic nie zrobisz.Trzeba czekać. 

Z pewnością nie jest to błąd ze strony gry. Problem leży po stronie użytkownika (komputera lub jego internetu).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Z pewnością nie jest to błąd ze strony gry. Problem leży po stronie użytkownika (komputera lub jego internetu).

Ja sądzę, że na pewno. Nie chce mi się wierzyć, że mam błąd w tym samym dniu co on.  Znam się bardziej trochę na kompie. To jest logiczne, jeśli są problemy techniczne z serwerem to jest słabsze połączenie. Jak jest słabsze połączenie to tym słabszy net to tym gra, w tym przypadku launcher gorzej się łączy z komputerem gracza. Ja mam mocniejszy net, więc długo trwa weryfikowanie, ale do gry wbić mogę, ale on mając internet jeszcze słabszy ma gorsze połączenie pomiędzy serwerem a jego komputerem, przez co do gry wbić nie może. Jeśli ktoś ma słaby net to wtedy odczuwa każdy problem/obciążenie serwera. Tak jak on i ja, tylko że ja  w mniejszym stopniu.  Mi często gra laguje, nie z tego powodu, ze ja mam coś ze sprzętem tylko z powodu słabszego połączenia z serwerem przez boty na przykład.  

Opublikowano

Miłosz może mieć racje, miałem dziś spore problemy z wbiciem do gry, tak więc to zapewne wina serwerów.

Opublikowano

Miłosz może mieć racje, miałem dziś spore problemy z wbiciem do gry, tak więc to zapewne wina serwerów.

Racja, skarby nie mogły się same popsuć. Serwery dawno nie miały porządnej konserwacji. Kiedyś serwery konserwowano co 2 tygodnie, a teraz nic i dlatego strasznie się gra. Była niedawno jedna konserwacja, ale nie wielka. Team Espace bot wciąż działa. Po za tym, autor tematu napisał, że ma 1,5 mb/s neta, wiec to trochę za mało, ale gdy serwery działają dobrze można grać. 

Opublikowano

Z tym, że ja już dość długo (kilka dni) nie mogę wbić ;( A co do neta, to jak ty masz 4MB na sek to to jest mega dobry a nie ja mam słaby, nie znam nikogo (a znam wiele osób co grają w gry i wgl) co ma lepszy niż ja xD

Opublikowano

Ja sądzę, że na pewno. Nie chce mi się wierzyć, że mam błąd w tym samym dniu co on.  Znam się bardziej trochę na kompie. To jest logiczne, jeśli są problemy techniczne z serwerem to jest słabsze połączenie. Jak jest słabsze połączenie to tym słabszy net to tym gra, w tym przypadku launcher gorzej się łączy z komputerem gracza. Ja mam mocniejszy net, więc długo trwa weryfikowanie, ale do gry wbić mogę, ale on mając internet jeszcze słabszy ma gorsze połączenie pomiędzy serwerem a jego komputerem, przez co do gry wbić nie może. Jeśli ktoś ma słaby net to wtedy odczuwa każdy problem/obciążenie serwera. Tak jak on i ja, tylko że ja  w mniejszym stopniu.  Mi często gra laguje, nie z tego powodu, ze ja mam coś ze sprzętem tylko z powodu słabszego połączenia z serwerem przez boty na przykład.  

Z tego co wiem, Ty masz problemy z grą już ponad miesiąc ;) A autor tematu nie miał błędów tylko wczoraj, ale od już kilku dni.

Ja wczoraj mogłem wejść do gry i ścigać się bez najmniejszych lagów :P A internet mam słaby.

PS. Jeśli problem będzie leżał po stronie serwera to słabsze czy lepsze połączenie z internetem będzie się ścinać, a do płynnej gry wystarczy 512 kb/s.

I pragnę zauważyć, że u autora tematu występuje błąd przy aktualizacji gry.

@topic

Spróbuj przeinstalować NFS'a i napisz, czy dopiero co go pobrałeś, czy grałeś już w tą grę, a problem pojawił się dopiero teraz?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Jak go pobierałem to się pojawił, jakiś tydzień, może dwa temu. Od początku tak się działo. NFS'a będę przeinstalowywał dziś w nocy ;)

PS. Nie, wcześniej nie grałem, to miał być pierwszy raz.

Opublikowano

Jak go pobierałem to się pojawił, jakiś tydzień, może dwa temu. Od początku tak się działo. NFS'a będę przeinstalowywał dziś w nocy ;)

PS. Nie, wcześniej nie grałem, to miał być pierwszy raz.

To przeinstaluj i napisz czy pomogło ;)

Dodatkowo zaktualizuj .NET Framework.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Na starym komputerze i routerze miałem ten sam problem w wielu grach wymagających aktualizacji lub pobrania, mimo że internet mam 60mb/s :)

Problem leżał w nadmiernie przegrzewającym się routerze który odcinał dosłownie na kilka milisekund dostęp do internetu przez co pobieranie się anulowało :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Rozwiązanie:

1. Naprawienie i zaktualizowanie .NET Framework do wersji 4.5 (wymagana chyba 3.0).

2. Dezinstalacja i ponowne pobranie Need For Speed World.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...