Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieganie, ćwiczenia... mały trening.

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zaczął się cieplejszy okres, przydałoby się zabrać za formę, kondycję, rzeźbę... :D. Całą zimę się opierdzielało, więc postanowiłem rozpocząć jakiś mały trening (bieganie, brzuszki, pompki... w takich "domowych" warunkach). Pytanie mam teraz do osób, które są w temacie choć trochę obeznane. Na ćwiczenia (łącznie z bieganiem) znalazłbym czas codziennie. W tym roku kończę 18, mam ponad 180 cm wzrostu i coś ok 60-65 kg wagi (dawno się nie ważyłem). Ile czasu musiałbym biegać, ile brzuszków, pompek i innych tego typu ćwiczeń musiałbym wykonywać, aby z dnia na dzień mieć siłę na następne ćwiczenia, a przy tym był widoczny jakiś rezultat (wiadomo, że nie od razu)? Do tego stosować jakieś specjalne diety, czegoś unikać, ćwiczyć x razy dziennie... znacie się pewnie ;).

Bardzo dziękuję za jakieś treściwe odpowiedzi,

Pozdrawiam!

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Siema,

Jeśli chodzi o bieganie to nie biegaj na dystans lecz na czas. Nie wiem ile teraz możesz biegać non stop aby nie dostać zadyszki, dobrym rozwiązaniem jest codziennie biegać po 30min bez przerywania i co tydzień powiększać ten czas o 2-3 minuty.

Możesz także spróbować jazdy na rowerze, lecz niestety to jest bardziej czasochłonne i trzeba mieć początkowe pieniądze na zakup kasku oraz być może jakiegoś stroju kolarskiego, rękawiczek itd.

Jeśli chcesz wyrobić miesnie brzucha polecam Ci 6 Weidera jeśli nie wiesz co to jest zobacz sobie na Google. Powiem Ci tylko że jest to 40 dniowy cykl ćwiczeń, które przynoszą bardzo dobre skutki. Oczywiście po A6W możesz robić brzuszki i pompki zawsze to coś da. Początkowa liczba brzuszków powinna wynosić ok. 120-150 razy, natomiast pompek ok. 25-30.

Jeśli chodzi o dietę to nalezy jeść tylko i wyłącznie owoce, ryż z kurczakiem, dużo makaronów Np. Spaghetti. Możesz też brać rózne odzywki ale niestety one źle wpływają na nasze zdrowie w dalszych latach życia.

Musisz zapomnieć o wszelkich cukrach. Nie możesz jesc fastfoodów i najlepiej nie jeść po godz. 18 :)

Powodzenia, sory za bledy pisze z tobą.

u6pv.jpg

Opublikowano

Z taką wagą chcesz rzeźbić? Rzeźbić też trzeba mieć z czego, chyba że chcesz na prawdę jak chuda dziewczynka wyglądać to jedz mniej i o stałych porach. Na redukcji Twoje "mięśnie" dobrze wyglądać nie będą więc nie licz na jakiekolwiek efekty prócz zwiększenia wytrzymałości. Bierz się za kalistenike i biegaj 3-4 razy w tygodniu.

Opublikowano

W tym roku kończę 18, mam ponad 180 cm wzrostu i coś ok 60-65 kg wagi

Cieniutko z tą twoja wagą nie powiem...

Po pierwsze jedz dużo owoców i warzyw(ciemne, zielone warzywa jak szpinak czy sałata)

Dużo białka,codziennie pij co najmniej dwie szklanki mleka,serki,jogurty itp. i najważniejsze to nie spożywać żadnych FAST FOODÓW!

Co do ćwiczeń to na tym filmiku masz wszystko dokładnie pokazane na początek na pewno się przyda.

http://tv.sfd.pl/odcinek/19/trening-w-domowych-warunkach--wersja-latwiejsza-

805491408806070489277.png

Opublikowano

Wagi nie mam za dużej, jest to pewnie gdzieś uwarunkowane genetycznie, bo ile bym nie jadł... nie zgrubnę (chyba że miałbym brać jakieś białka w tabsach/proszku).
Z bieganiem, kondycją nie mam problemów - ćwiczyłem kiedyś i nie mam zerowej formy.

Co do rzeźby - ja wiem, że na obecnych warunkach nie wyciągnę za wiele, ale też nie chodzi mi o takie super mega extra sześciopak. Po prostu na lato trzeba dobrze wyglądać, a przy tym nie sapać co kilka minut biegania xD

Opublikowano

Basen spoko, aczkolwiek nie jestem jakoś specjalnie uzdolnionym pływakiem :D

Zapomniałem dodać, że w ładne dni praktycznie zawsze jestem na rowerze, gram na boisku (automatycznie biegając :P), a czasem nawet jeżdżę na rolkach, także z ruchem mam do czynienia. Zaniedbałem się po jesieni/zimie i teraz chcę to "odbudować" ;).

Opublikowano

Nie trzymaj diety, jedz zdrowo i nie w fast foodach. Zamiast ziemniaków ryż.

Biegaj raz dziennie np na bieżni żeby wiedzieć na co Cię stać i ewentualnie później dodawać kółka.

Rób przysady, pompki, i podciągnięcia. Sprawdź program 100 pompek. 

951841430649214321545.png

Day after day.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema,

Jeśli chodzi o bieganie to nie biegaj na dystans lecz na czas. Nie wiem ile teraz możesz biegać non stop aby nie dostać zadyszki, dobrym rozwiązaniem jest codziennie biegać po 30min bez przerywania i co tydzień powiększać ten czas o 2-3 minuty.

Możesz także spróbować jazdy na rowerze, lecz niestety to jest bardziej czasochłonne i trzeba mieć początkowe pieniądze na zakup kasku oraz być może jakiegoś stroju kolarskiego, rękawiczek itd.

Jeśli chcesz wyrobić miesnie brzucha polecam Ci 6 Weidera jeśli nie wiesz co to jest zobacz sobie na Google. Powiem Ci tylko że jest to 40 dniowy cykl ćwiczeń, które przynoszą bardzo dobre skutki. Oczywiście po A6W możesz robić brzuszki i pompki zawsze to coś da. Początkowa liczba brzuszków powinna wynosić ok. 120-150 razy, natomiast pompek ok. 25-30.

Jeśli chodzi o dietę to nalezy jeść tylko i wyłącznie owoce, ryż z kurczakiem, dużo makaronów Np. Spaghetti. Możesz też brać rózne odzywki ale niestety one źle wpływają na nasze zdrowie w dalszych latach życia.

Musisz zapomnieć o wszelkich cukrach. Nie możesz jesc fastfoodów i najlepiej nie jeść po godz. 18 :)

Powodzenia, sory za bledy pisze z tobą.

Ojojoj, wiele błędów. 6 Weidera nie rób pod żadnym pozorem - strasznie niszczy kręgosłup - juz lepsze zwykłe brzuszki. Najlepiej wzniosy prostych lub ugiętych nóg przy podciągnięciu. Odżywki białkowe nie wpływają źle na nasze zdrowie - wręcz przeciwnie, są zdrowe. Mówię o proteinach a nie o kreatynach itd. Węglowodany najlepiej tylko po treningu. W diecie im pozniej tym więcej białka, im później tym mniej węglowodanów(wyjątek po treningu). Nabierz masy przedewszystkim :) Jbc pisz pw, służę wszelką pomocą. ;)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...