Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World of Daccabe.

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pomimo tego że dłuugo czasu myślałem nad utworzeniem takiego czegoś, o to i jest.

Postanowiłem że utworzę własną mapę RPG. Obejmującą prawie że wszystkie tradycje ze średniowiecza! temat będę się starał ciągle zasypywać update'ami mapy, ciągle informować ssami i innymi informacjami dotyczącymi mapy RPG.

World of Daccabe. Przyszło mi to na myśl aby stworzyć własną krainę w minecrafcie..

,,W Daccab żyło się przepięknie, ludzie niemal przepełniali granice zamku w Bredenn, Nie mieli gdzie wejść ponieważ za bramami zamku czaili się bandyci i złodzieje, Aż pewnego dnia Pełny odwagi i tchu Rycerz o imieniu Grayd. Postanowił iż zlikwiduje wszystko, co na tej ziemi złe. Doprowadziło to do wojny, która trwa aż do dziś. Nieustannie krwawa walka, żądza władzy, kobiet, pieniędzy.. Ciągłe morderstwa, porwania gwałty.. To wszystko w tym okrutnym świecie."

Na razie to na tyle małych informacji co do mapy, Będzie to typowe wykonywanie zadań, zbierania przedmiotów, handlu itp.

Więcej dowiecie się jutro!.

Opublikowano

Aktualizacja mapy  :

Zostały dodane :

Droga dłuższa - prowadząca ścieżką żwiru + Podróż po wodzie.

Droga krótsza - Prowadząca 2 blokami cobblestona postawionymi pionowo. + 4 specyficzne mobspawnery na poziomie Medium / Hard.

Pierwsze kroki budowy Wsi Daccabe : 15%.

O to ss z pracy  :

post-719640-0-67798100-1396973964_thumb.png

Opublikowano

Jeżeli się uda to chętnie mapę pobiorę. Powodzenia w doprowadzeniu mapy do końca. PS: Za mały jest ten zamek co widać na SC, nie zmieści się wszystko. Nie lepiej budować ze zwykłych cegieł mieszanych z tymi z mchem? twichallengeconsider.png?1

Niespodzianka

<

Opublikowano

Jeżeli się uda to chętnie mapę pobiorę. Powodzenia w doprowadzeniu mapy do końca. PS: Za mały jest ten zamek co widać na SC, nie zmieści się wszystko. Nie lepiej budować ze zwykłych cegieł mieszanych z tymi z mchem? twichallengeconsider.png?1

Znaczyy.. Daccabe będzie to mała wioseczka.

Inaczej mówiąc to będzie dopiero prolog całej przygody ^^, W planach mam właściwie powiększyć tą wioskę aby zmieścił się ratusz i kilka innych domów. Krótko mówiąc Ratusz, Kościół, Domki, Bank, Sklepy itp.

Opublikowano

Zaczyna się trochę nudno, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czekam na więcej screenów. ;-)

Opublikowano

Przydałoby sie jeszcze jakos rozwinac ten pomysl bo troche biednie wyglada.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A właśnie tak ma wyglądać, Nie mogłem wchodzić na MC od pewnego czasu, od jutra zaczynam pracować nad mapką.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...